Connect with us

EVENIMENT

Val de căldură și instabilitate atmosferică în România. Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni

Publicat

colaj soare ploaie
Arhivă foto

Administrația Națională de Meteorologie a emis luni după-amiază, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, în intervalul  10 – 23 iulie 2023. Potrivit prognozei de specialitate publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), vremea va deveni caniculară în întreaga țară, iar temperaturile vor atinge ușor valori de până la 38 de grade Celsius în timpul zilelor.

În același timp, vor apărea episoade de instabilitate atmosferică însoțite de ploi sub formă de aversă, care vor afecta zone extinse. Această prognoză este valabilă pentru intervalul 10 – 23 iulie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. BANAT

Pe tot parcursul intervalului vremea va fi călduroasă, dar vor fi și perioade cu caniculă mai ales la câmpie (12-13 iulie, 16-19 iulie), când vor fi temperaturi maxime medii de 36…38 de grade, iar în restul intervalului media acestora va fi de 32…34 de grade.

Media minimelor termice se va situa frecvent la valori de 18…20 de grade, exceptând primele și ultimele nopți din interval când aceasta va fi de 16…17 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referință.

Totuși, în jurul datei de 14 iulie vor fi perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, iar după data de 19 iulie de asemenea va crește probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. CRIŞANA

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a intervalului de referință, când se vor înregistra temperaturi maxime medii de 30…32 de grade, dar se estimează și perioade caniculare (12-13 iulie și 16-19 iulie), când media acestora să fie de 34…36 de grade.

Media minimelor termice va fi de 18…19 grade, exceptând nopțile din 11,12, 15,16 iulie și perioada 21-23 iulie, când aceasta se va situa în jurul valorii de 16 grade.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar, totuși în jurul datei de 14 iulie vor fi perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice local mai intense și cu cantități de apă mai însemnate, iar după data de 19 iulie de asemenea va crește probabilitatea pentru intervale cu
ploaie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. TRANSILVANIA

Vor fi fluctuații termice de-a lungul intervalului de referință.

Astfel, în 12 și 13 iulie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, apoi va crește până în 14 iulie spre valori de 31…33 de grade, ulterior va scădea spre 29…30 de grade, iar va crește, în perioada 17-19 iulie, până la medii de 33…34 de grade, după care până la sfârșitul perioadei acestea vor coborî la o medie de 29…30 de grade.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 14 și 17 grade.

Vor fi perioade cu averse slabe în 11 și 12 iulie și în perioada 19-23 iulie, iar în 14 și 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice local mai intense și posibil cantități de apă mai însemnate.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. MARAMUREŞ

De-a lungul intervalului de referință se vor înregistra fluctuații termice.

Astfel, în 12 și 13 iulie media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 29 de grade, apoi va crește până în 14 iulie spre valori de 31…32 de grade, ulterior va scădea spre 28…30 de grade, iar va crește, în 17 și 18 iulie, până la medii de 34 de grade, după care până la sfârșitul perioadei acestea vor coborî la o medie de 28 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 14 și 18 grade, cu cele mai ridicate valori în nopțile de 13,14, 18 și 19 iulie.

Vor fi perioade cu averse slabe în mare parte din interval, iar în jurul datei de 14 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice, local mai intense și implicit cantități mai însemnate de apă.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. MOLDOVA

În cea mai mare parte a intervalului vremea va fi călduroasă cu medii ale temperaturilor maxime de 29…32 de grade, dar vor fi și zile (13, 17 și 18 iulie) când media se va situa în jurul a 34 de grade, adică și valori caniculare în special în sudul regiunii.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă în general între 16 și 18 grade.

Vor fi perioade cu averse slabe în 12 iulie și în perioada 19-23 iulie, iar în 14 și 15 iulie, local se vor semnala și fenomene specifice instabilității atmosferice.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. DOBROGEA

Vremea va fi călduroasă pe tot parcursul intervalului de referință cu medii ale temperaturilor maxime de 30…33 de grade, dar vor fi și zile (13, 14, 18 și 19 iulie) când media se va situa în jurul a 34 de grade, adică și valori caniculare în zona continentală a regiunii.

În nopțile din 11 și 12 iulie media temperaturilor minime va fi de 18…19 grade, în timp ce în restul intervalului se va situa în jurul valorii de 20 de grade (pragul unei nopți tropicale).

Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referință.

Totuși, în jurul datei de 15 iulie local vor fi perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, iar după data de 19 iulie de asemenea va crește probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. MUNTENIA

Pe tot parcursul intervalului vremea va fi călduroasă, cu temperaturi maxime medii de 32…34 de grade, dar vor fi și perioade cu caniculă mai ales la câmpie (13-14 iulie, 17-19 iulie), când media valorilor diurne se va situa în jurul a 37…38 de grade.

Media minimelor termice se va situa frecvent la valori de 18…20 de grade, exceptând noaptea din 11 iulie când aceasta va fi de 16 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referință.

Totuși, în jurul datei de 15 iulie, local vor fi perioade cu fenomene specifice instabilității atmosferice, iar după data de 19 iulie de asemenea va crește probabilitatea pentru intervale cu ploaie.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. OLTENIA

Vremea va fi caniculară, îndeosebi în zona de câmpie, în cea mai mare parte a intervalului, astfel se va înregistra o medie a temperaturilor maxime în jurul a 34 de grade, iar în zilele de 13, 14 iulie și în perioada 17-19 iulie, mediile valorilor termice diurne vor fi de până la 36…38 de grade.

Media temperaturilor minime se va situa frecvent la valori de 18…20 de grade, exceptând noaptea din 11 iulie când aceasta va fi de 16 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar de-a lungul perioadei de referință.

Doar în jurul datei de 15 iulie și după 20 iulie, pe arii restrânse vor fi posibile intervale cu ploi slabe.

Prognoza meteo pe regiuni, pe două săptămâni. LA MUNTE

Vremea va fi caldă în cea mai mare parte a intervalului, astfel media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 20 și 24 de grade, în timp ce valorile termice nocturne vor oscila la medii de 10…15 grade.

Vor fi perioade cu averse slabe în mare parte din interval, iar în 14 și 15 iulie se vor semnala fenomene specifice instabilității atmosferice, local mai intense și implicit cantități mai însemnate de apă.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Evenimente de weekend în Alba: Sărbătoarea rozelor la Aiud, festivaluri, spectacole și tradiții în alte localități. PROGRAM

Publicat

evenimente de weekend în alba: sărbătoarea rozelor la aiud, festivaluri,

Evenimente de weekend în Alba: în acest weekend, sunteți invitați să participați la mai multe evenimente ce marchează tradițiile de vară în comunitățile din județ.

La Aiud, va fi sărbătoarea rozelor, un eveniment cunoscut prin care cultivatorii de trandafiri prezintă cele mai frumoase flori.

La Alba Iulia, vor fi spectacole de muzică populară, competiție de airsoft și expoziție de automobile clasice Mercedes.

Duminică, va fi o nouă etapă a evenimentului ”Cultură…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cercetători din șase țări discută la Alba Iulia, pe tema educației și competențelor digitale

Publicat

cercetători din șase țări discută la alba iulia, pe tema

27-29 iunie: Cercetători din șase țări discută la Alba Iulia, pe tema educației și competențelor digitale. Evenimentul este organizat de Facultatea de Istorie, Litere și Științe ale Educației, din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, prin Centrul de Cercetare și Inovare în Educația Lingvistică – CIEL, alături de universități partenere din Uniunea Europeană și Balcanii de Vest.

Conferința internațională CLIE-2025 (The Conference on Linguistic and…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Primăria, despre gheretele de pe str. Argeș. Mai sunt 10 care urmează să fie desființate. Cum va arăta Canalul Morii

Publicat

randare istoric scaled e1751032491677.jpg

Primăria Cluj-Napoca a anunțat că, în acest moment, pe dala de acoperire Canalul Morii de pe strada Argeș f.n. se mai află 10 gherete care nu au fost încă desființate. Acțiunea de desființare a început în 28 ianuarie.

”Prin Hotărârea nr. 42/2025, Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat desființarea construcțiilor cu caracter provizoriu și demontabil amplasate pe dala de acoperire Canalul Morii pentru un număr de 8 construcții din cele 10. Acestea se află în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Radare de weekend în Alba. Locații în care Poliția monitorizează traficul rutier, în perioada 28-29 iunie

Publicat

radare de weekend în alba. locații în care poliția monitorizează

Radare de weekend în Alba. Poliția monitorizează traficul rutier în mai multe locații, la sfârșitul acestei săptămâni. Sunt amplasate aparate radar, pe drumuri din județ.

Șoferii sunt atenționați să circule cu prudență, să respecte toate regulile de circulație, pentru a preveni accidentele. Aceștia trebuie să circule cu viteză regulamentară și să manifeste respect față de ceilalți participanți la trafic.

Consumul de alcool (peste 0,80 g/l alcool pur în sânge) sau…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe