Connect with us

ACTUALITATE

Valea Prahovei, marile orașe și stațiunile balneoclimaterice,preferate pentru vacanța de 1 decembrie

Publicat

plaja vacanta destinatii top 400x240

Valea Prahovei, marile orașe și stațiunile balneoclimaterice conduc în topul destinațiilor căutate de români pentru minivacanța de 1 Decembrie, potrivit unui studiu.

Potrivit Travelminit.ro, anul acesta minivacanța de 1 Decembrie se transformă într-o adevărată vacanță prelungită, în care românii își pot organiza o călătorie de 5-6 zile. Deși oficial doar zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie sunt libere, adică zilele de marți și miercuri, Guvernul a hotărât să transforme și ziua de luni, 29 noiembrie, în zi nelucrătoare pentru bugetari, astfel încât să se poată face o punte cu weekendul. Această decizie nu se aplică și pentru angajații din mediul privat, dar cei mai mulți dintre ei și-au luat deja concediu pentru data de 29 noiembrie și au planuri pentru un sejur prelungit.

Cei mai mulți români își vor petrece zilele libere în țară, stațiunile montane și marile orașe fiind destinațiile cu cele mai multe rezervări în această minivacanță.

Potrivit unui raport al companiei, cele mai căutate destinații pentru această minivacanță sunt Brașovul (16% dintre rezervări), stațiunile montane de pe Valea Prahovei (13% dintre rezervări), destinațiile balneoclimaterice, cum sunt Sovata, Băile Felix sau Băile Tușnad (10% dintre rezervări). Spre deosebire de 2020, când românii nu s-au mai putut bucura de atât de multe city-break-uri în țară, un procent foarte mare din numărul total al rezervărilor este acoperit acum și de marile orașe (31%), precum Cluj-Napoca, Alba Iulia sau Sibiu. În plus, multe dintre ele au și o mare însemnătate istorică și au anunțat deja organizarea unor ceremonii festive dedicate Zilei Naționale, dar și deschiderea târgurilor de Crăciun, ceea ce înseamnă că turiștii vor putea participa la aceste evenimente în condițiile impuse de lege.

De asemenea, conform Travelminit.ro, pe platformă au fost înregistrate cele mai multe rezervări pentru hoteluri (37%), urmate de rezervările pentru pensiuni (36%) și apartamente (10%). Restul listei este ocupat de unități de cazare precum case de vacanță, vile, moteluri etc.

De asemenea, în comparație cu anii trecuți, 2019 și 2020, raportul relevă și o creștere a numărului de nopți rezervate în timpul minivacanței de 1 Decembrie. Dacă până acum turiștii obișnuiau să rezerve, în medie, sejururi de două nopți, de această dată aceștia au rezervat minimum 3 nopți, semn că puntea făcută între weekend și zilele libere legale a oferit un stimul important turismului intern.

Prețurile la cazare sunt mai mari în 2021 față de 2020, însă acest lucru era de așteptat, în contextul scumpirilor recente și în condițiile în care, anul trecut, industria turismului s-a confruntat cu perioadele de pauză ca urmare a restricțiilor, notează realizatorii studiului.

Astfel, pentru minivacanța de Ziua Națională, prețul unui sejur pentru doi adulți, două nopți, este de 602 lei, cu 17% mai mare decât tarifele medii din 2020. Pentru un sejur pentru doi adulți și doi copii, timp de două nopți, prețul mediu este de 838 de lei, cu 64% mai mare decât în 2020, dar și cu 11% mai mic decât în 2019, un an în care turismul intern a mers foarte bine, fără să fie afectat de situația pandemică. Nu în ultimul rând, prețul unui sejur pentru doi adulți și doi copii, timp de trei nopți, este de 1.376 lei, cu 17% mai mare decât în 2020.

Turiștii încă mai pot achiziționa cazări cu voucherele de vacanță pe care nu le-au utilizat în 2019 și 2020, valabilitatea lor fiind prelungită până în prezent.

„Ne bucurăm că avem un sezon bun pentru turismul intern, cu un număr mare de rezervări la cazări din toată România pentru această minivacanță de 1 Decembrie, o dovadă în plus a faptului că turiștii noștri își doresc să călătorească și să se bucure de experiențe faine în țară. Bineînțeles, anul acesta, succesul se datorează și acestui weekend prelungit, cu 5 zile libere consecutive, un avantaj semnificativ pentru planurile de vacanță ale românilor. Aceștia își vor petrece zilele libere preponderent în destinații cu tradiție pentru acest sezon, Valea Prahovei și Brașov, iar noi ne bucurăm să le putem oferi o varietate de pachete și oferte de cazare în toate regiunile țării”, spune Timea Ambrus, manager operațional Travelminit.ro. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Calendarul celei de a doua simulări județene a examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a s-a modificat

Publicat

calendarul celei de a doua simulări județene a examenului de

Publicitate

În vederea evitării suprapunerii cu perioada de desfășurare a Olimpiadei Naționale de Informatică pentru Gimnaziu, care va avea loc la Botoșani, vă comunicăm calendarul modificat al celei de a doua simulări județene a examenului de Evaluare Națională pentru elevii cl. a VIII-a, în anul școlar 2024-2025, după cum urmează:

  • Limba și literatura română – miercuri, 16 aprilie 2025;
  • Matematică – joi, 17 aprilie 2025.

Menționăm că, în calendarul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române

Publicat

3 aprilie – ziua jandarmeriei române

Publicitate

Ziua Jandarmeriei Române este marcată în fiecare an la 3 aprilie, reprezentând data la care a fost semnat actul de înființare a jandarmeriei ‘Legiuirea pentru reformarea Corpului slujitorilor în jandarmi’, în anul 1850, de către domnul Moldovei, Grigore Alexandru Ghica (1849-1853), potrivit portalului oficial www.jandarmeriaromana.ro.

Legiuirea promulgată de Ghica a stat la baza tuturor legilor care au urmat, principiile sale rămânând valabile în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: „Orașul geniilor” din România și concursul suprem al minților luminate

Publicat

botoșani: „orașul geniilor” din românia și concursul suprem al minților

Publicitate

Botoșaniul, cunoscut drept un adevărat „oraș al geniilor” găzduiește cea de-a 75 ediție a Olimpiadei Naționale de Matematică, pentru nivelul liceal. Participă sute de elevi din toată țara, inclusiv olimpici de top. Este una dintre cele mai puternice ediții din istoria olimpiadei, scrie ADEVĂRUL

Anul acesta Olimpiada Națională de Matematică, regina concursurilor școlare la științe exacte, a fost organizată în municipiul Botoșani….

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Cuvios Nichita Mărturisitorul

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul cuvios nichita mărturisitorul

Publicitate

Sfântul Nichita mărturisitorul s-a născut în Cezareea Bitiniei în jurul anului 760. La opt zile după naștere mama sa a murit. Tatăl Filaret, alegând să se retragă la mânăstire l-a încredințat bunicii sale spre creștere. Nichita a fost din fragedă tinerețe un copil duhovnicesc.

A avut și un duhovnic ales, pe pustnicul Ștefan. Acesta, la un moment dat, i-a dat binecuvântarea să meargă la mânăstirea Medikion pe care Sfântul Nichifor o…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe