Connect with us

ACTUALITATE

Valeriu Gheorghiţă: Certificatul COVID este necesar pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2

Publicat

Certificatul COVID este necesar pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivelul populaţional, mai ales în contextul apariţiei variantei Omicron, a subliniat, joi, preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă.

„Este cât se poate de evidentă necesitatea certificatului. Obiectivul lui, cel puţin în perspectiva circulaţiei variantei Omicron, care este foarte probabil că va deveni dominantă, certificatul COVID va avea ca scop evitarea cazurilor grave de îmbolnăvire şi a presiunii pe spitale, pentru că, în lipsa celorlalte măsuri, cum ar fi masca de protecţie şi celelalte măsuri nefarmaceutice, este evident că doar vaccinarea nu poate să stopeze, să blocheze circulaţia virusului, circulaţia variantei Omicron. Şi atunci, rolul certificatului COVID este acela de a reduce riscul de înregistrare a unor cazuri severe de îmbolnăvire”, a explicat Gheorghiţă într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că rămâne de văzut care vor fi datele ştiinţifice legate de transmiterea de la o persoană care este vaccinată sau trecută prin boală a variantei Omicron, atât pentru cei vaccinaţi cu ultima schemă, cât şi pentru cei care au şi doza de booster efectuată.

„Aici sunt încă date care lipsesc şi tocmai din acest motiv este important ca nivelul nostru de precauţie să fie cât se poate de ridicat. Este nevoie de acest certificat digital, de acest certificat COVID, tocmai pentru a limita impactul infecţiei cu SARS-CoV-2 la nivel populaţional – şi aici vorbim de impact pe sănătatea publică, presiunea pe spitale, absenteism de la locul de muncă”, a explicat preşedintele CNCAV. AGERPRES

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Numărul firmelor intrate în insolvență scade în 2025: 2.214 cazuri în primele patru luni, potrivit ONRC

Publicat

firmele mici creează mai multe locuri de muncă. iată sectoarele

Publicitate

Numărul societăților comerciale și al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvență în primele patru luni din 2025 a fost de 2.214, în scădere cu 12,35% față de perioada similară din 2024, când au fost înregistrate 2.526 insolvențe, conform datelor publicate pe site-ul Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

Cele mai multe firme și PFA intrate în insolvență au fost înregistrate în București, respectiv 478, număr…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Leul românesc a crescut luni față de euro, după victoria lui Nicușor Dan. Ce urmează din punct de vedere economic

Publicat

„beneficiarii” veniturilor de lux sau milionarii de la stat ai

Publicitate

Leul românesc a crescut luni față de euro. Este cea mai mare creștere din ultimii 3 ani și este pusă pe seama faptului că Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale, scrie alba24.ro

EUR/RON scade cu până la 1,2%, cel mai mult din octombrie 2022, la 5,0437.
USD/RON scade cu până la 1,2%, la 4,4966.
”Nicușor Dan a câștigat alegerile prezidențiale cu un rezultat simbolic, care păstrează România pe parcursul pro-european.

Totuși, nu…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Biroul Electoral Central a centralizat, până la ora 9:00, datele venite din 99,89% din totalul secțiilor de votare

Publicat

biroul electoral central a centralizat, până la ora 9:00, datele

Publicitate

Biroul Electoral Central a centralizat, până luni dimineața, la ora 9:00, datele venite din 99,89% din totalul secțiilor de votare.

Conform acestora, primarul Capitalei, Nicușor Dan, candidat independent, a obținut, la cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, un număr de 6.165.741 voturi (53,61%), iar contracandidatul său, liderul AUR George Simion – 5.335.752 de voturi (46,39%).

Din totalul de 19.945 de secții de votare au fost…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

ANM: Procesele de dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor desfășura mai lent în zonele depresionare în nord și centru

Publicat

anm: procesele de dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor

Publicitate

Ritmurile de vegetație la speciile de câmp și pomi-viticole vor avea o evoluție în general normală pe majoritatea suprafețelor agricole, pe parcursul următoarelor zile, iar în zonele depresionare din nordul și centrul țării procesele de creștere și dezvoltare ale culturilor de primăvară se vor desfășura ușor mai lent, potrivit prognozei agrometeorologice emisă de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), valabilă până pe 23…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe