Connect with us

ACTUALITATE

Valoarea amenzilor aplicate de Garda de Mediu a trecut de 91 de milioane de lei la nivel naţional, în primele zece luni

Publicat

Valoarea amenzilor aplicate de către comisarii Gărzii Naţionale de Mediu (GNM), la nivel naţional, în primele zece luni ale anului, a însumat 91,355 milioane de lei, în creştere cu 37,4% faţă de intervalul similar din 2020, reiese din raportul lunar al instituţiei, consultat de AGERPRES.

Conform datelor centralizate, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2021, numărul inspecţiilor efectuate în întreaga ţară în domeniul controlului poluării şi al biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate a fost de 30.049, cu 6,21% mai multe în comparaţie cu situaţie din primele zece luni ale anului anterior.

Până la sfârşitul lunii octombrie a anului curent au fost emise 1.617 avertismente (faţă de 1.653, în aceeaşi perioadă din 2020), precum şi 317 dispoziţii privind sistarea activităţii (225, anul trecut) şi cinci decizii de încetare a activităţii, comparativ cu niciuna, anul trecut.

De asemenea, de la începutul acestui an şi până la 31 octombrie, au fost transmise 52 de propuneri de suspendare de acorduri/autorizaţii de mediu, 112 sesizări penale şi s-au confiscat 116 de mijloace auto.

Din totalul controalelor efectuate în cursul acestui an, un număr de 25.017 s-au înregistrat în domeniul controlului poluării, iar 5.032 în domeniul biodiversităţii, biosecurităţii şi ariilor protejate.

Statistica GNM arată că, la nivelul lunii octombrie, au fost efectuate 2.986 de inspecţii

Statistica GNM arată că, la nivelul lunii octombrie, au fost efectuate 2.986 de inspecţii, dintre care 2.372 în domeniul poluării. Pe parcursul acestor controale au fost aplicate 422 de amenzi, în valoare totală de aproximativ 8,97 milioane de lei.

În acelaşi interval au fost transmise 186 de avertismente, 24 de dispoziţii de sistare a activităţii, 13 sesizări penale şi şapte propuneri de suspendare acorduri/autorizaţii de mediu. În acelaşi timp, au fost confiscate patru mijloace auto.

Garda Naţională de Mediu este o entitate publică ce funcţionează ca instituţie de specialitate a administraţiei publice centrale, cu personalitate juridică, finanţată integral de la bugetul de stat, în subordinea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Instituţia are atribuţii în prevenirea, constatarea şi sancţionarea încălcării prevederilor legale privind protecţia mediului, inclusiv a nerespectării reglementărilor prevăzute în legile specifice domeniului controlului poluării industriale şi managementului riscului, substanţelor şi preparatelor periculoase, biodiversităţii şi ariilor naturale protejate, fondului de mediu şi altor domenii prevăzute de legislaţia specifică în vigoare. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Copiii din Todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima ediție a Școlii de vară „Din inima satului”

Publicat

copiii din todireni au transformat vacanța în sărbătoare la prima

Publicitate

În primele zile ale lunii iulie, curtea Școlii Gimnaziale din Todireni a devenit un adevărat atelier de culoare și descoperire. Lansată cu emoție de profesorii coordonatori Elena Liliana Brașoveanu și Marineta Ciobanu, Școala de vară „Din inima satului” a reunit zeci de copii dornici să îmbine joaca, tradiția și experimentul într‑o experiență educativă cât o vacanță întreagă.

Aventură, tradiție și știință – în aceeași…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Grădinița „Ștefan cel Mare și Sfânt” Dorohoi a adus vara în culori pentru preșcolari prin proiectul educațional „Grădi 9 în culori”

Publicat

grădinița „Ștefan cel mare și sfânt” dorohoi a adus vara

Publicitate

În debutul vacanței de vară, Grădinița cu Program Prelungit „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Dorohoi a desfășurat proiectul educațional „Grădi 9 în culori” – un program special dedicat copiilor de vârstă preșcolară, realizat în colaborare cu mai multe instituții locale.

Derulat într-un mediu sigur și primitor, proiectul a urmărit stimularea creativității, dezvoltarea personală a celor mici și menținerea unei conexiuni active și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava deschide o extensie universitară la Botoșani

Publicat

universitatea „Ștefan cel mare” din suceava deschide o extensie universitară

Publicitate

Botoșani, 3 iulie 2025 – Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) va deschide, începând cu anul universitar 2026–2027, o extensie universitară la Botoșani, marcând un moment semnificativ pentru dezvoltarea educației superioare în regiune.

Evenimentul a fost precedat de o întâlnire de lucru desfășurată joi, 3 iulie, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, la care a participat rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian,…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ministerul Agriculturii anunță un apel de proiecte de 54 de milioane de euro pentru sprijinirea comunităților pescărești

Publicat

ministerul agriculturii anunță un apel de proiecte de 54 de

Publicitate

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea de Management pentru Programul pentru Acvacultură și Pescuit (AM POPAM), lansează un apel de proiecte în valoare de 54 de milioane de euro. Acest apel vizează sprijinirea dezvoltării locale în comunitățile în care se desfășoară activități de pescuit și acvacultură, cu scopul de a stimula economia locală și de a încuraja implicarea activă a locuitorilor prin inițiative de tip DLRC (Dezvoltare Locală…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe