Connect with us

EVENIMENT

Valoarea despăgubirilor în baza asigurărilor de călătorie s-a dublat în anul 2022

Publicat

Potrivit unei declarații emise de Uniunea Națională a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), companiile de asigurare membre au acordat despăgubiri în valoare de peste 36,2 milioane lei în anul precedent în ceea ce privește asigurările de călătorie. Această sumă reprezintă o creștere semnificativă față de anul 2021, fiind mai mult decât dublul acestuia.

Organizaţia menţionează că interesul în creştere pentru aceste poliţe reiese şi din numărul asigurărilor de acest tip încheiate anul trecut, în creştere cu peste 26% faţă de 2021, de la aproape 270.000 de contracte la peste 339.000 de contracte emise în 2022.

La nivel de percepţie, aproape două treimi (61%) dintre respondenţii cercetării sociologice anuale ce sondează modul în care românii percep riscurile, Barometrul UNSAR – IRES, declară că au în plan să plece în vacanţă anul acesta.

Dintre aceştia, 68% au luat în considerare achiziţionarea unei astfel de asigurări – ceea ce reflectă un interes crescut privind acest tip de poliţe.

„Pe lângă faptul că reprezintă o investiţie în confortul şi în liniştea turiştilor, asigurările de călătorie sunt şi un instrument vital de protecţie împotriva situaţiilor neprevăzute care pot apărea în timpul unei călătorii.

Indiferent că vorbim despre incidente medicale, pierderi de bagaje, zboruri întârziate sau pierdute, o asigurare de călătorie oferă un sprijin financiar important, permiţând oamenilor să-şi continue vacanţele fără griji, ori să facă faţă mai uşor anumitor situaţii dificile.

Valoarea despăgubirilor în baza asigurărilor de călătorie s-a dublat în anul 2022. Ce susține președintele și directorul general UNSAR

Mai mult decât oricând, asigurările reprezintă un aspect important pe care trebuie să-l luăm în considerare atunci când ne planificăm o călătorie”, a declarat Alexandru Ciuncan, preşedinte şi director general UNSAR.

Conform aceleiaşi cercetări sociologice, românii sunt, în principal, interesaţi să se protejeze financiar în cazul unor boli sau accidente survenite în străinătate (20%), împotriva riscului de anulare a călătoriei (9%), dar şi în situaţia în care se îmbolnăvesc sau se accidentează în România (7%). Studiul mai arată şi că, pentru 26% dintre români, a crescut interesul cu privire la asigurările de călătorie.

Riscurile menţionate de români se regăsesc şi în topul situaţiilor pentru care asigurătorii au plătit cele mai multe şi mari despăgubiri. Astfel, anul trecut s-au plătit 29 milioane lei pentru acoperirea cheltuielilor medicale de urgenţă care au vizat restabilirea sănătăţii asiguraţilor pe perioada vacanţelor, cum ar fi consultaţii şi tratamente medicale, intervenţii chirurgicale de urgenţă, spitalizare în urma unei boli/unui accident, intervenţii stomatologice, accidente rezultate în urma practicării unor sporturi de sezon, infectării cu COVID-19, servicii de ambulanţă, servicii de repatriere medicală sau chiar repatriere în caz de deces etc.

Diferenţa de 7,2 milioane lei a fost acordată pentru acoperirea altor cheltuieli non-medicale, precum anularea călătoriei din cauze independente de voinţa persoanei asigurate, pierderea / întârzierea / furtul bagajelor, întreruperea / extinderea călătoriei, servicii de asistenţă rutieră, pierderea documentelor, răspunderea civilă legală, etc.

Valoarea despăgubirilor în baza asigurărilor de călătorie s-a dublat în anul 2022. UNSAR reprezintă 21 de companii

„Aceste cifre ne dovedesc încă o dată importanţa existenţei unei asigurări de călătorie.

Aceasta poate prelua costurile care se pot ivi în anumite situaţii dificile şi ne poate ajuta să ne continuăm vacanţa alături de cei dragi”, a completat reprezentantul UNSAR.

Înfiinţată în 1994, UNSAR – Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România reprezintă 21 de companii de profil car deţin o pondere de aproximativ 90% din piaţa locală de asigurări.

Din anul 2007, UNSAR este membru cu drepturi depline al Federaţiei Asigurătorilor şi Reasigurătorilor Europeni – Insurance Europe. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cum a rămas o femeie din Câmpeni fără un portofel plin de euro. Ce a găsit în fața casei, la câteva zile după furt

Publicat

cum a rămas o femeie din câmpeni fără un portofel

Cum a rămas o femeie din Câmpeni fără un portofel plin de euro. Este vorba despre un caz care a primit o soluționare în recent, din partea magistraților din Câmpeni. 

Mai exact în data de 16 aprilie 2024, magistrații au închis dosarul deoarece nu au putut identifica cine a furat portofelul femeii.

Fapta s-a petrecut în data de 29 septembrie 2023.

Atunci femeia a mers cu bicicleta la sora ei și și-a lăsat portmoneul, într-o plasă, pe portbagajul bicicletei. Când a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Tânăr de 17 ani, reținut pentru 24 de ore. A furat un moped și l-a condus, deși nu avea permis

Publicat

moped furat.jpg

Un tânăr de 17 ani a fost reținut pentru 24 de ore de polițiștii clujeni. Minorul a furat un moped și l-a condus, deși nu avea permis.

Polițiștii Secției 1 Poliție Cluj-Napoca au dispus reținerea, pentru 24 de ore, a tânărului de 17 ani, cercetat pentru comiterea infracțiunii de furt și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Mopedul, abandonat pe strada Cantonului

Potrivit unui comunicat al IPJ Cluj, în data de 22 aprilie, în jurul orei 16.00,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Proces la Judecătoria Sebeș între un client Orange și o firmă de recuperare. De ce nu va plăti pentru un abonament HBO

Publicat

proces la judecătoria sebeș între un client orange și o

O firmă de recuperare a datoriilor a cerut în instanță, la Judecătoria Sebeș, ca un client să fie obligat la plata a aproximativ 3000 de lei. Este vorba despre un client care nu și-a achitat facturile către Orange. 

Drept urmare, datoriile sale au fost preluate de către o firmă de recuperări creanțe. 

Aceștia au calculat că are de plătit suma restantă la Orange, dar și aproape 75 de lei pe zi penalități, plus daune de reziliere a contractului.

În total, suma de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Primăria Cluj-Napoca, despre alunecarea de pe Uliului: vor fi amenajate rute alternative

Publicat

surpare strada uliului 1 scaled.jpeg

Primăria Cluj-Napoca lucrează la amenajarea unor rute alternative pentru accesul pe strada Uliului, în urma alunecărilor de teren de noaptea trecută.

Municipalitatea a informat sâmbătă că lucrează la rezolvarea situației de pe strada Uliului numărul 90, în contextul alunecărilor de teren de vineri noapte.

Primăria Cluj-Napoca, despre situația de pe Uliului

„Joi, 25 aprilie, am constatat că au apărut cedări și fisuri în carorabilul de pe strada Uliului…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe