Connect with us

EVENIMENT

Prognoza meteo: Valorile termice rămân pozitive în timpul zilei în următoarele două săptămâni. Ploi, după 12 noiembrie

Publicat

Regimul termic prognozat de meteorologi pentru intervalul 9 – 22 noiembrie va înregistra variaţii importante în cea mare parte a ţării, de la o săptămână la alta, atât pe parcursul zilelor, cât şi pe durata nopţilor, în timp ce probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare după 12 noiembrie, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în prima săptămână, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, iar media maximelor va fi între 11 şi 13 grade, în timp ce minimele vor oscila între 3 şi 5 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va marca o scădere, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va scădea până în jurul a 8 grade, iar minimele se vor situa în general între -1 grad şi 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 12 noiembrie.

În Crişana, în prima zi a intervalului de prognoză, media maximelor termice se va situa în jurul a 13 grade, iar cea a minimelor va fi de 3 – 4 grade. A doua zi valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 3 grade, dar cele minime nu se vor modifica semnificativ. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, mediile termice nu vor avea variaţii importante, dar în cea de-a doua săptămână se va răci, astfel încât, în ultimele zile de prognoză, media maximelor se va situa în general între 5 şi 7 grade, iar minima va fi în jurul a zero grade. Trecător, va ploua slab, izolat în prima săptămână şi posibil local, în cea de-a doua.

În Transilvania, regimul termic va marca o scădere treptată, de la o medie a maximelor termice de 13 grade în prima zi de prognoză, până în jurul a 6 grade în ultimele, respectiv de la o medie a minimelor termice de 1 – 3 grade în prima săptămână, până în jurul a -2 grade în cea de-a doua. Pe arii restrânse vor fi posibile burniţe în prima săptămână şi ploi slabe în următoarea săptămână.

În Maramureş, maximele termice vor fi în scădere treptată în cea mai mare parte a intervalului, de la 13 – 14 grade, în prima zi, până în jurul a 6 grade spre finalul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime va depăşi uşor zero grade în prima săptămână, iar în cea de-a doua va coborî sub pragul de îngheţ şi se va situa în general între -1 grad şi -3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în cursul săptămânii viitoare.

În Moldova, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere treptată şi aproape constantă în prima săptămână de prognoză, astfel încât media regională a acestora va coborî de la 13 până spre 6 grade, dar se vor plafona la această valoare pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni. Temperaturile minime vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă în primele nopţi, când media lor va fi de 4 – 6 grade, însă din 12 noiembrie vor scădea treptat, de la valori mediate de două grade spre valori negative, respectiv -2 grade în 17 noiembrie, după care vor avea doar mici variaţii în jurul valorii de zero grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi destul de mică pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, în general slabe cantitativ. Excepţie va face sfârşitul primei săptămâni şi perioada 18 – 21 noiembrie când sunt semnale că se pot extinde ca arie.

În Dobrogea, prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de valori termice diurne în scădere, cu valori mediate regional ce vor porni de la 14 grade şi vor ajunge la 8 grade, iar acestea nu vor mai avea variaţii pe tot parcursul intervalului 15 – 22 noiembrie. Nopţile vor fi destul de calde în cea mai mare parte a regiunii, pe fondul existenţei unui plafon noros în general persistent, sau a prezenţei ceţei, ceea ce va determina medii de 6 – 8 grade în intervalul 9 – 14 noiembrie, apoi vor scădea uşor, la valori mediate între două şi patru grade Celsius, în perioada 15 – 22 noiembrie. Până în 12 noiembrie probabilitatea de precipitaţii va fi scăzută, vor fi doar ploi slabe sau burniţă pe spaţii mici, însă după această dată şi până la finalul intervalului există semnale că acestea vor fi în extindere.

În Muntenia, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate sau ceaţă mai ales în zonele joase de relief, condiţii în care, în prima săptămână de prognoză, regimul termic nocturn va fi unul plăcut, cu temperaturi peste cele specifice perioadei, mediate regional la valori de 4 – 6 grade. În săptămâna a doua, minimele vor fi mai scăzute, mediate în jurul a zero grade. Temperaturile maxime vor scădea treptat în intervalul 9 – 15 noiembrie, astfel că media acestora va coborî de la 14 la 8 grade, dar se vor stabiliza la această valoare pe restul perioadei până la final. Ploi slabe şi pe arii restrânse se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului, doar între 18 şi 21 noiembrie vor fi probabil în extindere uşoară.

În Oltenia, vremea se va menţine închisă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar în prima săptămână şi valorile termice diurne vor marca o scădere, de la medii ale maximelor de 13 până la 9 grade, însă în cea de-a doua nu vor mai varia semnificativ, se vor situa între 7 şi 9 grade. Minimele nopţilor vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în intervalul 10 – 15 noiembrie, cu medii de 4 – 6 grade, după care vor marca şi acestea o scădere, astfel că vor fi valori de 0 – 1 grad. Regimul pluviometric va fi deficitar până în 17 noiembrie, cu ploi puţine şi slabe cantitativ, iar până la finalul prognozei va creşte probabilitatea de ploaie pe suprafeţe mai mari.

La munte, în prima săptămână, vremea se va răci, iar media maximelor va scădea de la 11- 12 grade în prima zi, până la 3 grade în weekend. Minimele vor fi în medie între două şi patru grade Celsius, în primele zile, şi vor scădea sub zero grade în ultimele. În cea de-a doua săptămână, maximele vor fi cuprinse în general între 0 şi 4 grade, iar minimele aproximativ între -6 şi -2 grade. După data de 12 noiembrie, trecător vor fi precipitaţii slabe, izolat la început, apoi posibil local. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

CTP Cluj: Linii AFECTATE temporar de meciul dintre CFR Cluj și Rapid de sâmbătă. Soluții pentru DEFLUIREA spectatorilor

Publicat

tramvai e1732267758439.jpg

Cu ocazia meciului de fotbal dintre CFR 1907 Cluj și Rapid București, care se va desfășura în 23 noiembrie 2024, de la ora 21:30, pe stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”, Compania de Transport Public Cluj-Napoca informează publicul călător că în ziua meciului vor fi afectate temporar de restricțiile de circulație liniile de autobuze 37 și 38 în intervalul orar 20:00 – 23:30.

„Pentru preluarea suporterilor la finalul meciului din Gruia (23:00), pe str. Horea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Un autobuz CTP a ajuns în șanț, în comuna Chinteni. Nu sunt victime

Publicat

whatsapp image 2024 11 22 at 23.36.05 1.jpeg

Un accident cu un autobuz al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca a avut loc vineri seară, în comuna Chinteni. Din fericire, nu au fost persoane rănite.

Un autobuz CTP a ajuns în afara părții carosabile, vineri seară, pe un rum din localitatea Chinteni. Pompierii clujeni au intervenit cu două autospeciale de descarcerare și cu un echipaj SMURD de terapie intensivă.

Nu au fost înregistrate victime

Din fericire, nu au fost victime. Șoferul autobuzului este…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Emil Boc a aprins luminile festive la deschiderea Târgului „Planeta Crăciun” din Cluj-Napoca

Publicat

whatsapp image 2024 11 22 at 19.38.02.jpeg

Vineri, începând cu ora 19, a avut loc deschiderea oficială a târgului „Planeta Crăciun”, organizat de UNTOLD Universe. Clujenii s-au bucurat la aprinderea luminilor festive, care au transformat Piața Unirii într-o atmosfera de poveste.

Spectacolul de deschidere i-a adus în scena pe Carla’s Dreams, Andreea Șilochi și Kids Sing Academy. Conceptul „Planeta Crăciun” transformă Piața Unirii într-un loc inedit oferind surprize pentru toate vârstele. Printre…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Alexia Cârmici și Dario Popa, aleși MISS și MISTER Boboc 2024 la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Publicat

foto: alexia cârmici și dario popa, aleși miss și mister

Opt perechi de boboci au intrat în competiția din 2024 pentru titlurile de Miss și Mister Boboc la Colegiul Național Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia. Tinerii au pus în scenă ”o călătorie în timp”.

Publicul a avut ocazia să treacă, alături de concurenți, prin perioade diferite, cu momente de muzică, dans și mici scenete.

Concurenții au avut de trecut prin probe de prezentare, talent, cultură generală,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe