Connect with us

EVENIMENT

Prognoza meteo: Valorile termice rămân pozitive în timpul zilei în următoarele două săptămâni. Ploi, după 12 noiembrie

PublicatRegimul termic prognozat de meteorologi pentru intervalul 9 – 22 noiembrie va înregistra variaţii importante în cea mare parte a ţării, de la o săptămână la alta, atât pe parcursul zilelor, cât şi pe durata nopţilor, în timp ce probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai mare după 12 noiembrie, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în prima săptămână, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative, iar media maximelor va fi între 11 şi 13 grade, în timp ce minimele vor oscila între 3 şi 5 grade. În cea de-a doua săptămână, regimul termic va marca o scădere, astfel încât media regională a temperaturilor maxime va scădea până în jurul a 8 grade, iar minimele se vor situa în general între -1 grad şi 2 grade. Probabilitatea de ploaie va fi în creştere după data de 12 noiembrie.

În Crişana, în prima zi a intervalului de prognoză, media maximelor termice se va situa în jurul a 13 grade, iar cea a minimelor va fi de 3 – 4 grade. A doua zi valorile termice diurne vor scădea cu aproximativ 3 grade, dar cele minime nu se vor modifica semnificativ. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, mediile termice nu vor avea variaţii importante, dar în cea de-a doua săptămână se va răci, astfel încât, în ultimele zile de prognoză, media maximelor se va situa în general între 5 şi 7 grade, iar minima va fi în jurul a zero grade. Trecător, va ploua slab, izolat în prima săptămână şi posibil local, în cea de-a doua.

În Transilvania, regimul termic va marca o scădere treptată, de la o medie a maximelor termice de 13 grade în prima zi de prognoză, până în jurul a 6 grade în ultimele, respectiv de la o medie a minimelor termice de 1 – 3 grade în prima săptămână, până în jurul a -2 grade în cea de-a doua. Pe arii restrânse vor fi posibile burniţe în prima săptămână şi ploi slabe în următoarea săptămână.

În Maramureş, maximele termice vor fi în scădere treptată în cea mai mare parte a intervalului, de la 13 – 14 grade, în prima zi, până în jurul a 6 grade spre finalul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime va depăşi uşor zero grade în prima săptămână, iar în cea de-a doua va coborî sub pragul de îngheţ şi se va situa în general între -1 grad şi -3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicată în cursul săptămânii viitoare.

În Moldova, vremea va fi în general închisă, iar valorile termice diurne vor marca o scădere treptată şi aproape constantă în prima săptămână de prognoză, astfel încât media regională a acestora va coborî de la 13 până spre 6 grade, dar se vor plafona la această valoare pe tot parcursul celei de-a doua săptămâni. Temperaturile minime vor caracteriza o vreme caldă pentru această perioadă în primele nopţi, când media lor va fi de 4 – 6 grade, însă din 12 noiembrie vor scădea treptat, de la valori mediate de două grade spre valori negative, respectiv -2 grade în 17 noiembrie, după care vor avea doar mici variaţii în jurul valorii de zero grade. Probabilitatea de precipitaţii va fi destul de mică pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, acestea se vor semnala pe arii restrânse, în general slabe cantitativ. Excepţie va face sfârşitul primei săptămâni şi perioada 18 – 21 noiembrie când sunt semnale că se pot extinde ca arie.

În Dobrogea, prima săptămână de prognoză va fi caracterizată de valori termice diurne în scădere, cu valori mediate regional ce vor porni de la 14 grade şi vor ajunge la 8 grade, iar acestea nu vor mai avea variaţii pe tot parcursul intervalului 15 – 22 noiembrie. Nopţile vor fi destul de calde în cea mai mare parte a regiunii, pe fondul existenţei unui plafon noros în general persistent, sau a prezenţei ceţei, ceea ce va determina medii de 6 – 8 grade în intervalul 9 – 14 noiembrie, apoi vor scădea uşor, la valori mediate între două şi patru grade Celsius, în perioada 15 – 22 noiembrie. Până în 12 noiembrie probabilitatea de precipitaţii va fi scăzută, vor fi doar ploi slabe sau burniţă pe spaţii mici, însă după această dată şi până la finalul intervalului există semnale că acestea vor fi în extindere.

În Muntenia, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate sau ceaţă mai ales în zonele joase de relief, condiţii în care, în prima săptămână de prognoză, regimul termic nocturn va fi unul plăcut, cu temperaturi peste cele specifice perioadei, mediate regional la valori de 4 – 6 grade. În săptămâna a doua, minimele vor fi mai scăzute, mediate în jurul a zero grade. Temperaturile maxime vor scădea treptat în intervalul 9 – 15 noiembrie, astfel că media acestora va coborî de la 14 la 8 grade, dar se vor stabiliza la această valoare pe restul perioadei până la final. Ploi slabe şi pe arii restrânse se vor semnala pe aproape tot parcursul intervalului, doar între 18 şi 21 noiembrie vor fi probabil în extindere uşoară.

În Oltenia, vremea se va menţine închisă în cea mai mare parte a intervalului de prognoză, iar în prima săptămână şi valorile termice diurne vor marca o scădere, de la medii ale maximelor de 13 până la 9 grade, însă în cea de-a doua nu vor mai varia semnificativ, se vor situa între 7 şi 9 grade. Minimele nopţilor vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit în intervalul 10 – 15 noiembrie, cu medii de 4 – 6 grade, după care vor marca şi acestea o scădere, astfel că vor fi valori de 0 – 1 grad. Regimul pluviometric va fi deficitar până în 17 noiembrie, cu ploi puţine şi slabe cantitativ, iar până la finalul prognozei va creşte probabilitatea de ploaie pe suprafeţe mai mari.

La munte, în prima săptămână, vremea se va răci, iar media maximelor va scădea de la 11- 12 grade în prima zi, până la 3 grade în weekend. Minimele vor fi în medie între două şi patru grade Celsius, în primele zile, şi vor scădea sub zero grade în ultimele. În cea de-a doua săptămână, maximele vor fi cuprinse în general între 0 şi 4 grade, iar minimele aproximativ între -6 şi -2 grade. După data de 12 noiembrie, trecător vor fi precipitaţii slabe, izolat la început, apoi posibil local. AGERPRES

EVENIMENT

Incident grav în Germania. Cel puțin 2 morți și 10 răniți după ce o mașină a intrat în mulțime

Publicat

Mai multe persoane au fost rănite marţi de o maşină care a intrat într-o zonă pietonală din oraşul german Trier (sud-vest), a anunţat poliţia locală, relatează dpa.

Şoferul a fost reţinut, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei pentru dpa.

Departamentul de poliţie din oraşul Trier a cerut populaţiei să evite zona în care s-a produs incidentul. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Accident MORTAL pe DN 2D în Vrancea. Un autoturism s-a izbit puternic de un cap de pod. Șoferul a murit

Publicat

Un tragic accident rutier s-a produs, marți după-amiaza, pe DN 2D în județul Vrancea, în urma căruia un bprbat de 61 de ani a murit.

Potreivit IPJ Vrancea, cumplitul accident s-a produspe DN 2D – la ieșire din Lepșa spre Greșu din județul Vrancea.

Din primele date, un autoturism a ieșit în afara părții carosabile și a intrat în coliziune cu un cap de pod.

În urma impactului puternic a rezultat decesul conducatorului auto, un bărbat de 61 ani, din comuna Tulnici.

Citește mai departe

EVENIMENT

Medicii de la Spitalul de Pediatrie ”Sf. Maria”, rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale bebeluşului cu COVID-19

Publicat

Medicii de la Spitalul de Pediatrie “Sf. Maria” din Iaşi sunt rezervaţi în privinţa bebeluşului transferat de la Spitalul Judeţean Suceava în stare gravă din cauza noului coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului “Sf. Maria”, dr. Lucian Cernahovschi, a declarat că bebeluşul, o fetiţă de şase săptămâni, a fost transferată în cursul nopţii de duminică spre luni de la Spitalul Judeţean Suceava deoarece are COVID-19.

“Din păcate, sugarul a venit de la Suceava pozitiv la noul coronavirus. Se menţine starea generală extrem de gravă, în continuare este ventilată mecanic, cu suport electromecanic, cu suport electro-cardiac. Are o stare generală extrem de gravă. Nu are alte afecţiuni anterioare, dar în contextul bolii a făcut şi un tromboembolism pulmonar mai complicat. Prognostic rezervat”, a precizat dr. Cernahovschi.

Potrivit sursei citate, mama copilului este şi ea pozitivă la SARS-CoV-2, dar este asimptomatică. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO/ VIDEO: Accident într-o localitate din Argeș. Trei persoane rănite, după ce două mașini s-au lovit puternic

Publicat

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier produs marți, pe raza localității Albota din județul Argeș. Două autoturisme s-au ciocnit, iar trei persoane au fost rănite, dintre care una a fost transportată la spital.

Potrivit ISU Argeș, în urma coliziunii dintre cele două autoturisme au rezultat trei victime. Două dintre acestea, soț și soție, din autoturismul break, au suferit leziuni minore. Aceștia au fost asistați medical la fața locului și au refuzat transportul la spital.

Un bărbat de 67 de ani, din celălalt autoturism, a suferit contuzie la membrul inferior stâng și escoriații la membrul superior drept. Acesta a a primit îngrijiri medicalela fața locului și a fost transportat ulterior la spital.

La locul accidentului a intervenit o autospeciala de intervenție, o ambulantă SMURD, o autospeciala cu modul de descarcerare și în sprijin un echipaj de la serviciu de ambulanță județean.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate