Connect with us

ACTUALITATE

Valul de căldură din Statele Unite provoacă tragedii: Cel puțin 13 persoane au murit

Publicat

soare natura alba24 1000x557.jpg
fotografie cu caracter ilustrativ

Autoritățile americane au anunțat că cel puțin 13 persoane au decedat ca urmare a valului de căldură care a afectat Statele Unite timp de două săptămâni. Se crede că aceste decese sunt legate de deteriorarea calității aerului cauzată de incendiile de vegetație din Canada. Informațiile au fost furnizate de autorități și citate de AFP.

Un val de căldură s-a produs în sudul Statelor Unite, în special în Texas şi Louisiana, cu temperaturi care depăşesc adeseori pragul de 40 de grade Celsius şi pe care experţii în meteorologie le atribuie schimbărilor climatice.

„Zece locuitori din comitatul nostru au murit din cauza căldurii, iar cea de-a 11-a persoană, care locuia într-un district învecinat dar care a fost transportată la unul dintre spitalele noastre, a decedat”, a declarat vineri un purtător de cuvânt din comitatul Webb din statul Texas, situat lângă graniţa cu Mexic.

Săptămâna trecută, un adolescent şi-a pierdut cunoştinţa, apoi şi viaţa, în timpul unei drumeţii în parcul natural Big Bend, într-o zi în care temperatura a urcat până la 48 de grade Celsius, potrivit autorităţilor locale.

În plin val de căldură, o femeie de 62 de ani a fost de asemenea găsită decedată în Louisiana într-o localitate în care o furtună a lăsat mii de familii fără electricitate şi, deci, fără acces la instalaţiile de climatizare.

„Moartea ei a fost asociată cu căldura”, a raportat Ministerul Sănătăţii din acest stat american.

Valul de căldură din Statele Unite provoacă tragedii: Cel puțin 13 persoane au murit. În Mexic, peste 100 de persoane au murit între 12 şi 25 iunie din cauza unui val de căldură extremă

În Mexic, peste 100 de persoane au murit între 12 şi 25 iunie din cauza unui val de căldură extremă care a lovit nordul ţării, frontalier cu Statele Unite, precum şi capitala Ciudad de Mexico, a anunţat în această săptămână Secretariatul mexican pentru Sănătate.

În nordul continentului, Canada se confrunta în continuare vineri cu incendii uriaşe de vegetaţie, care au provocat episoade de poluare atmosferică fără precedent în marile oraşe din provinciile Quebec şi Ontario.

Fumul provocat de incendiile de vegetaţie din Canada şi-a continuat deplasarea spre sud, ajungând în Midwest şi pe coasta estică a Statelor Unite, unde aproximativ 120 de milioane de oameni se confruntă în aceste zile cu un episod de poluare atmosferică, potrivit autorităţilor locale americane.

Vineri, calitatea aerului din oraşe precum New York şi Philadelphia a fost considerată dăunătoare pentru sănătate, conform platformei guvernamentale Airnow, care evaluează calitatea aerului în Statele Unite. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Tânăr din Bucecea, depistat la volan pe o stradă din municipiul Botoșani cu toate că nu avea permis

Publicat

1702040457 politisti.jpg

Joi, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe strada Bucovina, din municipiul Botoșani, un autoturism condus de un tânăr de 28 de ani, din orașul Bucecea.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are dreptul de a conduce suspendat din luna noiembrie a.c.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 19 ani din municipiul Botoșani, care s-a urcat la volan deși avea permisul suspendat

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier  au identificat în trafic,  pe strada Primăverii, din municipiul Botoșani, un autoturism care prezenta avarii ca urmare a impactului cu alte două autoturisme, ce erau parcate pe marginea părții carosabile. 

 

În urma verificărilor efectuate a fost stabilită identitatea conducătorului auto în persoana unui tânăr, de 19 ani, din municipiul Botoșani, care avea dreptul de a conduce suspendat.

 

Față de tânăr a fost dispusă măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 870 de lei și a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Producţia industrială a Germaniei scade, un nou indiciu al stagnării economiei

Publicat

germania scaled e1628443058688.jpg

În octombrie, producția industrială a Germaniei a înregistrat o scădere mai semnificativă decât se anticipa, marcată de a cincea lună consecutivă de declin.

Această evoluție adâncește preocupările legate de performanța economiei celei mai mari din Europa în acest an, conform informațiilor furnizate de Reuters și DPA.

Conform datelor Oficiului Federal de Statistică (Destatis), producţia industrială a scăzut în octombrie cu 0,4% faţă de luna precedentă (când se înregistrase un recul de 1,3%), în timp ce analiştii se aşteptau la un avans de 0,2%.

Producţia în domeniul ingineriei mecanice a scăzut cu 6,3%, dar s-au înregistrat scăderi şi în multe alte sectoare, inclusiv în construcţii, conform Destatis. În schimb producţia de vehicule a crescut cu 0,7%.

„Dificultăţile cu care se confruntă industria din Germania continuă.

Comenzile industriale reduse din ultimii doi ani au acum un impact semnificativ asupra producţiei”, a apreciat Thomas Gitzel, economist şef la VP Bank Group.

Şi comenzile industriale au scăzut neaşteptat în octombrie, cu 3,7% faţă de luna precedentă. Este primul declin din ultimele trei luni.

În ritm anual, producţia industrială a Germaniei a scăzut cu 3,5% în octombrie, după un declin de 2,6% luna precedentă.

Industria germană continuă să fie afectată de o combinaţie între preţurile ridicate la energie, cererea externă slabă şi condiţiile de finanţare mai puţin favorabile, a explicat Ralph Solveen, economist la Commerzbank.

În perioada august – octombrie 2023, producţia industrială a Germaniei a scăzut cu 1,9% faţă de precedentele trei luni.

Germania, cea mai mare economie europeană, s-a contractat cu 0,1% în trimestrul trei din 2023, după un avans de 0,1% în precedentele trei luni. Comisia Europeană se aşteaptă la un declin al PIB-ului Germaniei de 0,3% anul acesta, urmat de o creştere de 0,8% în 2024 şi de 1,2% în 2025. Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

Germania va prelungi controalele la frontierele cu Polonia, Cehia şi Elveţia cel puţin două luni

Publicat

steag germania

Nancy Faeser, ministrul de interne al Germaniei, a declarat că va extinde controalele la frontierele cu Polonia, Republica Cehă și Elveția cu cel puțin două luni după data de 15 decembrie, conform informațiilor furnizate de dpa.

„Măsurile noastre funcţionează.

Lupta noastră împotriva afacerii fără scrupule a contrabandiştilor de persoane, care pun în pericol cu brutalitate vieţile omeneşti, este încununată de succes”, a declarat Nancy Faeser pentru cotidianul german Rheinische Post, într-un comentariu publicat vineri.

Controalele mobile şi fixe au avut un efect clar de la introducerea lor în octombrie, limitând migraţia ilegală în Germania şi reducând povara asupra autorităţilor locale.

Faeser a prelungit luni controalele la frontieră până la 15 decembrie.

Potrivit Ministerului de Interne, circa 3.300 de intrări neautorizate au fost depistate şi 1.100 de intrări neautorizate au fost împiedicate de la introducerea controalelor, pe 16 octombrie.

„Asta înseamnă că aceste măsuri funcţionează şi vom continua să procedăm în acest fel”, a declarat un purtător de cuvânt.

Declarațiile lui Andreas Roßkopf

Andreas Roßkopf, responsabil pentru poliţia federală la sindicatul poliţiştilor, a declarat pentru Rheinische Post că numărul solicitanţilor de azil nu a putut fi redus prin mijloace poliţieneşti şi că depunerea cererilor de azil nu a putut fi împiedicată.

Trebuie clarificat „dacă mii de poliţişti ar trebui de fapt să rămână la frontiere sau dacă nu ar fi desfăşuraţi mai bine pentru securitate în oraşe şi problema azilului rezolvată în cadrul legislativ al UE”.

Situaţia de securitate în Germania este foarte sensibilă în acest moment, fiind investigate mai multe comploturi de a ataca târguri de Crăciun, notează dpa. Agerpres

Citește mai departe