Connect with us

ACTUALITATE

Valul de COVID-19 continuă să ia amploare în Franța

Publicat

Un nou val de COVID-19, continuă să ia amploare în Franța, în ceea ce priveşte numărul de infecţii şi de spitalizări, potrivit unui raport săptămânal al autorităţilor sanitare, informează AFP. Valul  a apărut la începutul lunii septembrie.

În ultima săptămână, circulaţia virusului a progresat „puternic pe întreg teritoriul metropolitan, în special în rândul persoanelor mai în vârstă”, a rezumat Agenţia de Sănătate Publică din Franţa într-un bilanţ joi seara.

Creşterea a continuat, de asemenea, „la nivelul indicatorilor spitaliceşti”, cu o creştere clară a internărilor cu diagnosticul de COVID-19, inclusiv la terapie intensivă.

Până joi, au fost înregistrate 65.537 de cazuri noi, faţă de 51.366 cu o săptămână înainte. Numărul total de pacienţi spitalizaţi, de peste 16.000, a revenit la nivelul de la jumătatea lunii august.

După mai multe valuri de la începutul anului, epidemia de COVID-19 scăzuse extrem de mult în intensitate la sfârşitul lunii august, însă infecţiile au revenit o dată cu întoarcerea la şcoală.

Valul de COVID-19 continuă să ia amploare în Franța. Ce a decis Guvernul francez

Guvernul a decis să devanseze pentru începutul lunii octombrie debutul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 destinată celor mai vulnerabili şi prevăzută iniţial să însoţească campania antigripală de la mijlocul lunii.

Autorităţile sanitare nu exclud o revenire la obligaţia de a purta mască în spaţiile închise.

Cu toate acestea, proporţia de francezi care poartă măşti în public a ajuns în septembrie la cel mai scăzut nivel de la începutul crizei sanitare, arată un sondaj realizat de Agenţia de Sănătate Publică din Franţa.

De când purtarea măştii nu mai este obligatorie în spaţiile publice închise, majoritatea persoanelor declară că nu o mai poartă sau o poartă mai rar, în special în spaţiile publice închise (76%, faţă de 58% în mai), la locul de muncă (70%, faţă de 57%) şi în mijloacele de transport în comun (61%, faţă de 23%).

La fel se întâmplă şi în prezenţa persoanelor în vârstă sau vulnerabile (58%, faţă de 44%), potrivit sondajului, realizat în perioada 12-19 septembrie pe un eşantion reprezentativ de 2.000 de adulţi.

Drept explicaţie, francezii spun că „anumite acţiuni nu mai sunt obligatorii, cum ar fi purtarea unei măşti în anumite locuri” (56%), că „majoritatea oamenilor sunt vaccinaţi” (43%) şi că măsurile de protecţie sunt „prea restrictive în viaţa de zi cu zi” (23%). Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe