Connect with us

ACTUALITATE

Valul trei: Suedia, care evitase iniţial restricţiile anti-COVID, accelerează campania de vaccinare

Publicat

Primul centru de vaccinare la scară largă s-a deschis în Suedia, țară care evitase inițial restricțiile anti-COVID. În centru se pot vaccina maximum 10.000 de persoane pe zi. Până acum vaccinarea anti-COVID-19 s-a făcut în clinicile locale şi casele de îngrijire.

Primul centru de vaccinare la scară largă s-a deschis la periferia oraşului Stockholm, capitala Suediei.

Centrul este situat într-o sală mare de conferinţe, iar vaccinul este administrat de o companie privată de asistenţă medicală. La capacitate maximă, în centru se pot vaccina 10.000 de persoane pe zi.

„Unităţile de vaccinare la scară mai mică vor avea totuşi un rol de jucat, în special pentru anumite grupuri de risc, dar atunci când vine vorba de vaccinarea majorităţii populaţiei, credem că este esenţial să oferim aceste tipuri de soluţii la scară largă pentru a avea eficienţă şi randament foarte ridicat într-un mod sigur”, a declarat Henrik Forsberg, CEO Werlabs.

Până acum, vaccinarea anti-COVID-19 s-a făcut în clinicile locale de asistenţă medicală şi de către asistenţii medicali din casele de îngrijire.

Momentan, suedezii au disponibil doar vaccinul de la Pfizer, dar nu au o problemă nici cu serul de la AstraZeneca.

„Ei bine, am citit despre ezitarea vaccinării în mass-media, desigur, dar în realitate, când întâlnim oameni – şi mai ales cei care tocmai au primit vaccinarea aici – sunt foarte fericiţi. Parcă viaţa se întoarce şi vezi capătul tunelului”, a afirmat Henrik.

„Mă simt destul de fericită acum şi mai ales că am primit Pfizer, ceea ce prefer. Aş fi luat şi AstraZeneca, dar mă bucur pentru că asta înseamnă că rapelul va fi mult mai repede”, a spus Brite, una din persoanele care s-au vaccinat la centru.

Suedia a evitat iniţial restricţiile şi s-a bazat pe datoria civică a cetăţeanului de a controla transmiterea virusului. Acum, Suedia se află în mijlocul valului trei cu multă presiune pe spitale şi pe unităţile de terapie intensivă.

Cu toate astea, rata de deces pe cap de locuitor este mult mai mică decât în ​​alte ţări europene. Acest lucru se datorează parţial procentului de oameni care au primit prima doză de ser anti-COVID-19, adică 18,8%.

sursa: mediafax.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Acțiune comună a „Cutezătorilor” din Botoșani și „Cercetașilor” din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția, la Ștefănești

Publicat

img 8294 1000x600.jpg

Publicitate

Pe 21 aprilie, Organizaţia Naţiunilor Unite aniversează anual „Ziua Mondială a Creativităţii şi Inovaţiei.” Cu acest prilej, la Muzeul „Ștefan Luchian” au avut loc o serie de activități desfășurate în parteneriat cu Cercetașii României, filiala „Cutezătorii” din Botoșani, și Cercetașii din Italia, filiala „Vulturii” din Veneția.

Pe lângă vizitarea muzeului, s-a desfășurat și un atelier de pedagogie muzeală, unde participanții au pictat și desenat, punându-și astfel în valoare creativitatea.

Publicitate

 


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Orașul catacombelor din nordul Moldovei, redescoperit cu ajutorul tehnologiei. Detaliile confirmării științifice a unei legende

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

Una dintre cele mai misterioase legende urbane din nordul Moldovei a fost confirmată. Catacombele Botoșaniului, o rețea de beciuri adânci, întinsă pe kilometri întregi, a fost scanată cu ajutorul tehnologiei moderne. Aceste catacombe de refugiu din calea năvălitorilor vor putea fi vizitate, scrie ADEVĂRUL.

Municipiul Botoșani are o vechime considerabilă fiind atestat documentar, ca târg, încă din secolul al XV-lea. Din punct de vedere arheologic, Botoșaniul este atestat chiar mai devreme, începând cu secolele XIII-XIV.

Oraș multi-etnic, târgul  a fost un hub comercial important până la începutul secolului XX. Și astăzi orașul este împânzit de case și monumente istorice care evocă acele vremuri. Tocmai datorită vechimii sale, Botoșaniul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Bișnițar” din Piața mare din municipiul Botoșani, aspru amendat de polițiști după ce l-au prins cu țigări

Publicat

tigari.jpg

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani- Biroul de Ordine Publică, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în Piața Centrală din municipiul Botoșani, au identificat un bărbat, de 46 de ani, din aceeași localitate, care avea asupra sa aproximativ 70 de pachete de țigarete, de diferite mărci, de proveniență Republica Moldova și Duty free, pentru care nu deținea documente legale.

 

Băarbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 20.000 de lei, iar țigaretele au fost supuse confiscării.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dosar penal pentru un tânăr de 21 de ani din Coțușca

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din Darabani au oprit sâmbătă pentru control, pe drumul județean DJ 282, în comuna Coțușca, un autovehicul condus de un tânăr de 21 de ani, din aceeași localitate.

 

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că autovehiculul nu era înmatriculat sau înregistrat conform prevederilor legale. Motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe