EVENIMENT
Vama Nădlac I rămâne AGLOMERATĂ. Cel puțin 3 ore de aşteptare la ieşirea din ţară şi 2 ore la intrare
Persoanele care ies din România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I trebuie să aştepte cel puţin trei ore pentru formalităţi, vineri dimineaţă, pentru că autorităţile ungare fac controale sanitare amănunţite pentru prevenirea răspândirii COVID-19, iar la intrarea în România prin acest punct se aşteaptă două ore, în contextul revenirii multor români din străinătate după încetarea stării de urgenţă.
Purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Filip Ionuţ Matei, a declarat, pentru AGERPRES, că în ultimele 24 de ore cu intrat în ţară, prin Nădlac I, aproximativ 4.200 de persoane cu 1.100 mijloace de transport şi au ieşit 3.200 de persoane cu 800 de mijloace de transport. Cifrele sunt similare cu cele înregistrate în ultima săptămână.
Conform sursei citate, timpii de aşteptare pentru tranzitare s-au redus uşor la Nădlac I, după deschiderea altor puncte de trecere de la graniţa cu Ungaria, dar sunt încă ridicaţi faţă de perioadele obişnuite. Se aşteaptă două ore la intrarea în România, din cauza aglomeraţiei şi a controalelor epidemiologice.
De asemenea, la ieşire din ţară se aşteaptă trei ore, iar motivul precizat de Poliţia de Frontieră Română este că autorităţile ungare fac „controalele amănunţite în vederea prevenirii răspândirii COVID-19”, respectiv au loc triaje epidemiologice.
Pentru PTF Nădlac II, autorităţile de frontieră nu au contorizat traficul uşor din ultimele 24 de ore. Acest punct este rezervat traficului greu şi este deschis ocazional pentru autoturisme, în funcţie de cum sunt deviate maşinile de pe teritoriul Ungariei de către autorităţile acestei ţări. Totodată, decizia deschiderii traficului uşor depinde şi de numărul de automarfare existent la Nădlac II.
Cu privire la traficul greu, prin Nădlac II au intrat în ultimele 24 de ore în România 650 automarfare şi au ieşit 550.
Punctele Vărşand şi Turnu nu sunt aglomerate, iar timpii de aşteptare sunt de circa 15 minute pe ambele sensuri de tranzitare. AGERPRES
EVENIMENT
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus, chestor de poliție și fost șef al Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj, a fost trimis în judecată, în stare de libertate, anunță DNA.
Alături de el au fost trimiși în judecată încă 4 polițiști clujeni.
Fostul șef al IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, trimis în judecată alături de alți patru polițiști. E acuzat de abuz în serviciu
Mihai Rus va fi judecat, în stare de libertate, pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ordin ANRE: „Taxa pe țeavă” – toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să PLĂTEASCĂ o cotă parte la factura de energie termică
ANRE a emis în acest an un ordin care prevede că toate apartamentele dintr-un bloc trebuie să plătească o cotă parte la factura de energie termică, indiferent dacă sunt racordate la sistemul centralizat sau dețin centrale individuale pe gaze. A fost generată o formulă de calcul potrivit căreia cota comună ajunge la 50% din factura totală a blocului, scrie HotNews.ro. Oamenii au numit aceste costuri „taxa pe țeavă”, cu referire la coloana de distribuție a agentului termic…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Guvernul a decis prelungirea termenului pentru amnistia fiscală. În ce condiții contribuabilii pot beneficia de facilități fiscale
Guvernul a decis, în ședința din 21 noiembrie 2024, prelungirea termenului pentru aplicarea amnistiei fiscale. Astfel, contribuabilii care doresc să-și clarifice situația fiscală au la dispoziție un interval suplimentar pentru a beneficia de facilitățile oferite, până la 19 decembrie 2024.
Termenul limită pentru depunerea notificărilor privind intenția de a beneficia de amnistie rămâne 25 noiembrie 2024. AICI Ghidul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Pensia minimă garantată se majorează din ianuarie 2025. Cu cât crește indemnizația socială pentru pensionarii cu venituri mici
Pensionarii cu venituri mici vor beneficia de o creștere semnificativă a indemnizației sociale (pensia minimă garantată) începând cu 1 ianuarie 2025. Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a anunțat că indemnizația socială va crește cu 10,4%, ajungând la 1.415 lei, oferind un sprijin financiar mai consistent pentru această categorie vulnerabilă.
Potrivit CNPP, în anul 2024, nivelul veniturilor care permit…
Citește mai mult pe Alba24.ro