EVENIMENT
Vameş din județul Suceava, trimis în judecată de DNA în dosarul unui transport de tutun

Un vameș de la Biroul Vamal Siret a fost adus în fața instanței de procurorii Serviciului Teritorial Suceava din cadrul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) într-un dosar de fraudă cu fonduri europene, conform anunțului făcut de reprezentanții DNA.
Potrivit acestora, inspectorul vamal Constantin Ostrovan va fi judecat de Tribunalul Suceava pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept sau reţinerea pe nedrept de fonduri europene.
Procurorii anticorupţie au stabilit că, pe 26 august 2017, inspectorul vamal de la Biroul Vamal Siret ar fi folosit documente false pentru a confirma, atât în sistemul informatic vamal, cât şi pe suport de hârtie, ieşirea din România şi, implicit, din spaţiul vamal comun a unui transport de tutun prelucrat, respective tutun de narghilea si tutun pipă apă, in scopul diminuării ilegale a veniturilor ce trebuiau virate bugetul general al Uniunii Europene, reprezentate de taxe vamale în valoare totală de 37.839,47 lei.
Ce susțin procurorii DNA
„În concret, inculpatul Ostrovan Constantin ar fi atestat şi prezentat în Registrele vamale de evidentă a mărfurilor la ieşire (Registre export), în mod nereal, că produsele din tutun aferente acestui tranzit s-ar fi prezentat în Vama Siret şi că tranzitul respectă procedurile vamale legale, şi apoi, pe baza acestor constatări nereale, ar fi procedat la eliberarea din starea de tranzit vamal a mărfurilor declarate în tranzit, în condiţiile în care, în realitate, mărfurile în cauză nu ar fi părăsit niciodată spaţiul comunitar, iar mijlocul de transport prezentat în Vama Siret ar fi conţinut alte mărfuri”, se arată într-un comunicat de presă transmis de DNA.
Anchetatorii au dispus măsuri asigurătorii asupra bunurilor imobile şi mobile ce aparţin vameşului, iar Autoritatea Vamală Română, prin Direcţia Regională Vamală Iaşi, s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 37.839,47 lei. Agerpres
EVENIMENT
VIDEO. ”Șepcile Roșii”, către CFR 1907 Cluj: Hoții strigă hoții! UDMR acuză că ”elemente șovine” de la ”U” au bătut un maghiar

Suporterii ”U” Cluj din grupul ”Șepcile Roșii” acuză fanii CFR 1907 Cluj din ”Peluza Vișinie” că ei au început cu violențele, cărora le-au căzut victime întâi suporteri dinamoviști, iar scandalul de duminică după derby-ul clujean, când trei tineri au fost bătuți de uiști, a fost provocat de ”frânari” care au furat anterior un steag al ”U” și fulare de la niște copii, susținători ai Universității.
”Parșivitate demnă de Peluza…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Statul pe telefon înainte de culcare poate provoca insomnie. Cum putem îmbunătăți calitatea somnului

Statul pe telefon înainte de culcare poate provoca insomnie.
Un studiu realizat în Norvegia pe aproximativ 45.000 de tineri cu vârste între 18 și 28 de ani, a arătat că statul pe telefon înainte de culcare crește cu 59% riscul de insomnie și scurtează somnul cu aproape 30 de minute, potrivit mediafax, după DPA.
„Utilizarea ecranului în sine este factorul-cheie în perturbarea somnului – probabil din cauza deplasării în timp, când utilizarea ecranului întârzie somnul…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Spitalul din Aiud are o nouă conducere: Monica Dan va conduce unitatea medicală. Ce spune primarul despre fosta manageră

Anamaria Barbu a fost revocată din funcția de manager al spitalului din Aiud. Primarul orașului, Dragoș Crișan (PSD) a spus că prin această acțiune s-a depolitizat spitalul și că decizia a venit în urma unor plângeri atât din partea cetățenilor, dar și a unor instituții.
Marți, 1 aprile 2025, la conducerea spitalului a revenit Aurelia Monica Dan, care a mai deținut funcția de manager interimar al spitalului în 2016.
”Având în vedere încetarea contractului de…
Citește mai mult pe Alba24.ro

România este singura țară din lume care tot face reforma învățământului de 35 de ani. În toți acești ani, situația învățământului s-a degradat permanent și a coborât constant, fapt reflectat în toate statisticile mondiale.
În același timp, conform percepției noastre România este o țară a paradoxului: avem oameni analfabeți, dar avem învățământ bun, nu-i așa?! Avem elevi analfabeți, dar avem profesori foarte buni, nu-i așa?!
Într-o lume inundată…
Citește mai mult pe Cluj24.ro