Connect with us

ACTUALITATE

Vânzările de automobile din China au crescut anul trecut cu 6%, la 21,7 milioane de unităţi

Publicat

china steag sursa foto pixabay.com
sursa foto: pixabay.com

În 2023, vânzările de automobile în China au înregistrat o creștere de 6%, în comparație cu anul 2022. Acest fenomen se datorează în creștere a numărului de persoane care au beneficiat de discounturi acordate de producătorii auto, precum și de lansarea noilor modele pe piață, conform informațiilor transmise de DPA și Reuters.

Datele preliminare publicate de Asociaţia Constructorilor de Automobile din China (CPCA) arată că livrările de automobile au totalizat anul trecut 21,7 milioane de unităţi, după un avans de 10% în decembrie.

Vânzările de vehicule electrice şi hibride plug-in au totalizat 8,88 milioane de unităţi în 2023, un avans de 38% faţă de 2022. Secretarul general al CPCA, Cui Dongshu, se aşteaptă ca anul acesta vânzările de vehicule electrice şi hibride plug-in pe piaţa chineză să crească cu 22%, depăşind 11 milioane de unităţi.

Comisia Naţională de Dezvoltare şi Reformă din China (NDRC) a emis joi noi reglementări pentru a consolida integrarea vehiculelor electrice şi hibride plug-in (NEV) în reţeaua electrică, în condiţiile în care cea mai mare piaţă auto din lume încearcă să gestioneze cererea de energie, pe fondul tranziţiei la energia regenerabilă, transmit DPA şi Reuters.

Autorităţile caută soluţii pentru a preveni supraîncărcarea reţelelor

Autorităţile de la Beijing vor să creeze standarde tehnice iniţiale care să guverneze integrarea NEV în reţeaua electrică până în 2025.

În contextul majorării cererii de electricitate, în urma sporirii popularităţii vehiculelor electrice, autorităţile caută soluţii pentru a preveni supraîncărcarea reţelelor.

Printre potenţialele soluţii se află încărcarea vehiculelor electrice în afara orelor de vârf.

Recent, autorităţile au anunţat măsuri pentru accelerarea construcţiei de staţii de încărcare pentru vehiculele electrice, pentru a stimula vânzările şi în zonele rurale. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani

Publicat

flutur 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Cătălin Mugurel Flutur, candidatul PNL la funcția de primar al municipiului Botoșani.
Cătălin Mugurel Flutur a intrat din nou în lupta pentru câștigarea celei mai importante funcții din administrația publică local de la Botoșani și a vorbit despre competențele contracandidaților săi, cea mai mare parte a criticilor fiind îndreptate spre actualul primar al municipiului Botosani, Cosmin Andrei.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani reamintește fermierilor termenul limită până la care pot depune cererea de plată

Publicat

apia.jpg

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Judetean Botosani reamintește fermierilor că termenul limită până la care pot depune Cererea de Plată pentru intervenţiile aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic în anul 2024 este data de 07 iunie 2024.

Și în acest an, fermierii vor putea depune Cererea de Plată prin accesarea aplicației IPA-Online din versiunea internet, conform Instrucţiunilor de utilizare IPA-Online (accesibile în aplicaţie).

Dacă cererea de plată cuprinde şi intervenții din sectorul zootehnic, solicitantul se va adresa întâi responsabilului APIA în vederea completării declaraţiei privind sectorul…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Dezastrul sanitar din Botoșani. Patru comune fără medici de familie și alte zeci cu doctori în prag de pensionare

Publicat

index 2 1000x600.webp.webp

Publicitate

Mai multe comune din județul Botoșani sunt într-o criză fără precedent de medici de familie, din cauza reticenței doctorilor față de mediul rural. Astfel, comunități sătești întregi au rămas fără asistență medicală, iar sătenii fac zeci de kilometri pentru un simplu consult, scrie ADEVĂRUL.

Multe sate din Botoșani sunt pline de bătrâni bolnavi

Județul Botoșani se află literalmente la capătul României, fiind cea mai nordică regine a țării. Un teritoriu aproape în întregime rural, marginalizat și lăsat să lupte cu sărăcia, depopularea și lipsa perspectivelor.

Publicitate

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani, candidat PSD

Publicat

buhaianu 1000x600.jpg

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Bogdan Buhăianu, viceprimarul municipiului Botoșani, unul dintre candidații PSD Botoșani aflat pe lista de candidați la Consiliul Local Botoșani.
Viceprimarul Bogdan Buhăianu a vorbit despre candidatura întregii echipe a PSD dar și despre investițiile care se fac în acest moment în municipiul Botoșani cu fonduri europene dar și cele guvernamentale, despre proiectele acestui partid pentru dezvoltarea municipiului Botoșani.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe