Connect with us

ACTUALITATE

Vânzările de automobile hibride le-au depăşit pe cele pe motorină pe piaţa europeană în trimestrul al treilea

Publicat

Înmatriculările de autoturisme hibride au reprezentat 20,7% din piaţa auto totală a Uniunii Europene în trimestrul al treilea, depăşind în premieră autoturismele diesel pentru a deveni a doua cea mai populară opţiune de motorizare din Uniunea Europeană, relatează AFP.

Conform datelor publicate vineri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), în perioada iulie-septembrie 2021 vânzările de automobile cu motoare pe benzină au scăzut cu 35,1% în ritm anual, până la 855.476 unităţi, iar cota lor de piaţă s-a redus de la 47,6% în trimestrul trei 2020, până la 39,5%.

Automobilele diesel au înregistrat o contracţie şi mai abruptă

Automobilele diesel au înregistrat o contracţie şi mai abruptă, cota lor de piaţă scăzând cu mai mult de 10 puncte procentuale, de la 27,8% până la 17,6%. Înmatriculările de autoturisme noi diesel în Europa s-au redus la jumătate, de la 769.922 de unităţi vândute în trimestrul trei al anului trecut până la 381.473 unităţi în trimestrul al treilea al acestui an.

În paralel, cererea pentru vehicule hibride simple a crescut puternic (31,5%) în ultimele trei luni, când în UE au fost vândute 449.506 vehicule de acest tip. Avansul automobilelor hibride în Europa se datorează în special unei creşteri de 69,3% a vânzărilor în ţările din Europa Centrală în perioada iulie-septembrie 2021.

Vânzările de hibride simple în România au crescut cu 153,6% în trimestrul al treilea

Conform datelor ACEA, vânzările de hibride simple în România au crescut cu 153,6% în trimestrul al treilea, când au fost înmatriculate 10.355 astfel de automobile.

De asemenea, graţie subvenţiilor, cota de piaţă a automobilelor hibride de tip plug-in şi a automobilelor complet electrice aproape s-a dublat, ajungând la 9,8% respectiv 9,1% din piaţă.

În total, aproape o cincime (19%) din vehiculele vândute în Uniunea Europeană în trimestrul al treilea au fost un model electrificat. Potrivit ACEA, vânzările de vehicule pe baterie au crescut cu 56,7%, până la 212.582 unităţi în timp ce vânzările de modele hibride de tip plug-in au crescut cu aproape 42,6% până la 197.300 de unităţi.

Vânzările de automobile complet electrice s-au dublat în ritm anual

Vânzările de automobile complet electrice s-au dublat în ritm anual în Italia, Suedia, Danemarca, Portugalia şi Austria. De asemenea, în Germania şi Franţa, primele două mari pieţe europene, au crescut cu 62,7% respectiv 34,6%. În cazul modelelor hibride de tip plug-in, în trimestrul al treilea cea mai mare creştere procentuală s-a înregistrat în Italia (130,6%), urmată de Spania (87,5%), Franţa (49,5%) şi Germania (37,5%).

Constructorii auto şi-au extins oferta de modele hibride şi electrice pe o piaţă auto

Începând din 2020, constructorii auto şi-au extins oferta de modele hibride şi electrice pe o piaţă auto afectată de efectele crizei sanitare şi a penuriei de semiconductori. De exemplu, la producătorul german de automobile sportive Porsche, în perioada iulie-septembrie 2021 vânzările de automobile complet electrice Taycan le-au depăşit pe cele ale modelului 911. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Durată NELIMITATĂ a certificatului verde în Italia pentru persoanele care au făcut a treia doză de vaccin

Publicat

Guvernul italian ia în considerare posibilitatea ca certificatul verde pentru cei care s-au vaccinat cu a treia doză să aibă o durată nelimitată.

Pare să fie direcția către care se îndreaptă Italia, în așteptarea deciziei agențiilor de reglementare – Ema și Aifa – privind administrarea celei de-a patra doze.

Actualul decret prevede că, de la 1 februarie, super certificatul verde – eliberat persoanelor vaccinate și vindecate – va fi valabil șase luni.

Însă, multe certificate verzi încep să expire în următoarele săptămâni, în condițiile în care a treia doză a fost autorizată la jumătatea lunii septembrie.

Astfel se decide eliminarea limitei pentru cei care au terminat schema de vaccinare până când se va da undă verde pentru a patra doză de vaccin, conform La Stampa.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ionuț Rusu: Am renunțat la postul de consilier județean pentru Sala Polivalentă

Publicat

ionut rusu sala polivalenta.jpg

Ionuț Rusu și-a înaintat, marți, demisia din cadrul Consiliului Județean Cluj, unde era președinte al Comisiei de Buget-Finanțe.

”Am avut o discuție cu el zilele trecute și am convenit să demisioneze. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, noi am avut o colaborare bună, a fost un băiat serios, loial ehipei din care a făcut parte, a susținut proiectele Clujului și a făcut parte dintr-o echipă perfomantă la Consiliul Județean. Asta am urmărit, asta m-a interesat pe mine”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, pentru Cluj24.

Deși presa locală a speculat că demisia sa are legătură cu unele achiziții neoportune realizate pentru Sala Polivalentă, Ionuț Rusu a precizat pentru Cluj24 că este vorba doar despre faptul că dorește să se dedice mai mult Sălii Polivalente.

Acesta a apreciat că timpul nu îi mai permite să se ocupe în mod adecvat de ambele funcții.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

ACTUALITATE

Austria pune capăt lockdown-ului pentru persoanele nevaccinate, pe fondul reducerii presiunii asupra spitalelor

Publicat

steag austria

Austria va pune capăt luni lockdown-ului impus persoanelor nevaccinate, a anunţat miercuri guvernul de la Viena, precizând că decizia a fost luată datorită reducerii presiunii asupra spitalelor, informează Reuters.

Cu toate acestea, numărul de cazuri noi de infectare se află în creştere, alimentat de varianta Omicron a coronavirusului, extrem de infecţioasă.

Miercuri a fost consemnat un nou record, depăşindu-se pragul de 30.000 de infectări, a indicat ministrul sănătăţii, Wolfgang Mueckstein, într-o conferinţă de presă. El a previzionat că vârful va fi atins în următoarele două săptămâni, cu 35.000-40.000 de cazuri noi.

Rata de ocupare a paturilor din spitale şi de la terapie intensivă se află însă în scădere.

‘Am ajuns la concluzia că lockdown-ul pentru persoanele nevaccinate este justificat doar în cazul unei ameninţări de supraîncărcare iminentă a capacităţilor de terapie intensivă’, a declarat ministrul sănătăţii, precizând că experţii nu mai consideră necesară această restricţie.

În Austria, persoanele nevaccinate sunt supuse unui lockdown

În Austria, persoanele nevaccinate sunt supuse unui lockdown, ceea ce înseamnă că îşi pot părăsi locuinţele doar pentru un număr limitat de motive, cum ar fi pentru a merge la muncă sau la cumpărături esenţiale.

Măsura, care a fost suspendată în perioada Crăciunului, a fost criticată pentru faptul că este foarte dificil de verificat respectarea sa.

După ridicarea lockdown-ului, austriecii nevaccinaţi vor avea însă în continuare accesul interzis la o serie de activităţi de timp liber, în restaurante sau în magazine cu produse neesenţiale.

Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19. Legea, care va intra în vigoare pe 4 februarie, are ca scop creşterea ratei de vaccinare, situată în Austria sub media altor state occidentale. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe

ACTUALITATE

RECORD peste record. Clujenii, cei mai AFECTAŢI. Cele mai multe INFECTĂRI din toată PANDEMIA

Publicat

speriata sperietura femeie.jpg

Ziua de 26 ianuarie a însemnat recordul absolut de până acum la numărul de îmbolnăviri COVID-19 în România. 34.255 de cazuri, aproape o dublare faţă de ziua precedentă. Şi în Cluj-Napoca şi în Dej au fost înregistrate rate record de infectare. Cele două oraşe clujene sunt pe primele două locuri în ţară. Iar judeţul Cluj are, de asemenea, cea mai mare rată de infectare din România, depăşid inclusiv Bucureştiul.

Peste 22,1/1.000 în Cluj-Napoca, 26,4/1.000 în Dej

Municipiul Cluj-Napoca înregistrează o rată de infectare cu SARS-CoV-2, cumulată la 14 zile, de 22,1 cazuri la mia de locuitori, pe locul al doilea în ţară.

El este depăşit tot de un oraş clujean, Dej, care este pe primul loc la incidenţă, cu 26,4 cazuri la mia de locuitori.

Incidenţe mari se înregistrează şi în oraşele Timişoara – 20,63, Otopeni (Ilfov) – 19,67, Siret (Suceava) – 18,8, Ghimbav (Braşov) – 18,72 şi Oradea – 17,43.

În privinţa comunelor din România, cea mai mare incidenţă, de 39,5/1.000, se înregistrează în Moşniţa Nouă, Timiş.

Judeţul Cluj, lider naţional

Şi judeţul Cluj se află pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte incidenţa, care ste de 16,95 la mie. Clujul este urmat de Timiş (15,85), Ilfov (12,19), Bihor (11,43) şi Braşov – (11,4). Bucureştiul are o incidenţă de 11,71 cazuri la mia de locuitori.

În raportarea de miercuri, cele mai multe cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 sunt în Bucureşti – 4.922, şi în judeţele Timiş – 1.405, Bihor – 1.394, Iaşi – 1.304, Cluj – 1.068.

Record naţional, 34.255 de noi cazuri

În 26 ianuarie, România a înregistrat recordul naţional absolut la numărul de noi cazuri de infectare în 24 de ore. 34.255…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe