Connect with us

ACTUALITATE

Vânzările de mașini electrice vor crește anual cu 30%, până în anul 2030. Una dintre trei mașini nou vândute va fi electrică

Publicat

Vânzările de maşini electrice vor creşte anual cu aproape 30%, în următorii zece ani, astfel încât, la finalul deceniului, una din trei maşini nou vândute la nivel global va fi electrică, reiese din raportul Deloitte „Electric Vehicles. Setting a course for 2030”, publicat joi.

Conform documentului, numărul total de maşini electrice vândute anual în întreaga lume va creşte de la 2,5 milioane – în 2020, la 11,2 milioane – în 2025, şi la 31,1 milioane – în 2030.

Pe de altă parte, raportul previzionează că, pe măsură ce economiile lumii îşi vor reveni în urma crizei generate de pandemia de COVID-19, vânzările de maşini cu motor pe combustie internă îşi vor relua creşterea şi vor ajunge la 81,7 milioane, în 2025, la nivel global, însă vor înregistra un declin în anii care vor urma.

„(…) măsurile adoptate în contextul COVID-19 pentru sprijinirea pieţei auto au favorizat, pe anumite pieţe, maşinile electrice. De exemplu, în Germania, guvernul a diminuat temporar TVA de la 19% la 16% pentru vehiculele cu emisii reduse şi a dublat subvenţiile existente, la aproape 7.000 de dolari, pentru autovehiculele electrice care costă sub 45.000 de dolari. În Franţa, consumatorii care cumpără astfel de maşini cu preţuri de maximum 50.000 de dolari primesc un stimulent de aproape 8.000 de dolari, în creştere de la aproximativ 7.000 de dolari, anterior crizei. Totodată, autorităţile franceze au dublat prima de casare pentru maşinile vechi. În acelaşi timp, în China, subvenţiile pentru maşini electrice şi politicile de reducere a impozitelor, care urmau să expire în 2020, au fost extinse până în 2022”, notează specialiştii Deloitte.

Pe de altă parte, raportul de specialitate relevă faptul că, în SUA, piaţa a evoluat dezamăgitor în ultima perioadă, în contextul în care benzina şi motorina au preţuri mici, iar gama de modele disponibile de maşini electrice este redusă (modelul Tesla 3 reprezintă aproape jumătate din vânzările din această nişă).

Raportul Deloitte „Electric Vehicle. Setting a course for 2030” se bazează pe analiza seturilor de date din industrie, precum şi pe anunţurile publice ale companiilor producătoare.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.

În România, Deloitte este una dintre cele mai mari companii de servicii profesionale din ţară şi oferă, în cooperare cu Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanţă fiscală, servicii juridice, de consultanţă în management şi consultanţă financiară, servicii de managementul riscului, soluţii de servicii şi consultanţă în tehnologie, precum şi alte servicii adiacente, prin intermediul a 2.000 de profesionişti. Agerpres


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ACTUALITATE

Boc: Simbolul UE să fie alături de TRICOLORUL românesc pe echipamentul sportivilor

Publicat

boc amr.jpg

Primarul Emil Boc a avut joi o intervenție în cadrul dezbaterii organizate de către Council of European Municipalities and Regions (CEMER): Simbolul Uniunii Europene alături de simbolul Național pe echipamentele sportivilor din țările Uniunii Europene?
”Am susținut această propunere în cadrul dezbaterii de azi și în cadrul Conferinței despre viitorul Europei care se desfășoară în această perioadă. Steagul Uniunii Europene alături de steagul Național pe echipamentele sportivilor în competițiile internaționale. De ce?
Apreciez că o asemenea inițiativă ar putea contribui la întărirea identității europene și la promovarea modului de viață european („the european way of life”).
Diversitatea națională, identitatea europeană și valorile democratice comune reprezintă avantaje unice ale Uniunii Europene.
Europa este „un concert al națiunilor” în care specificul național este fundamental și trebuie să fie consolidat. Dimensiunea națională nu este și nu trebuie să fie în opoziție cu dimensiunea europeană. Sunt concomitent transilvănean, român și european”, a spus Boc, care este și președintele Asociației Municipiilor din România (AMR).
Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Cine zice că „Bursucul” e antrenor defensiv? Încă un ATACANT dorit de CFR Cluj

Publicat

birligea e1642673525373.jpg

Atacantul echipei Teramo din liga a treia italiană, George Daniel Birligea, în vârstă de 21 de ani, poate reveni în România, fiind dorit de CFR Cluj, anunță Tuttomercatoweb.com. 

CFR Cluj îl dorește pe internaţionalul român născut în Brăila, în 2000 şi care se încadrează regulii U21 din Liga 1.

„Ar urma să joace titular. Se negociază detaliile transferului, iar deznodământul este aproape”, scrie sursa citată.

George Daniel Birligea este în ultimele şase luni de contract cu Teramo, pentru care evoluează din vara anului 2019, atunci când a făcut pasul din academia lui Palermo, club pentru care a jucat la Primavera.

La Teramo, George Daniel Birligea a evoluat în 43 de meciuri, a marcat de şapte ori şi a pasat decisiv de două ori. George Daniel Birligea este atacant central, dar poate evolua şi în flancurile atacului. El măsoară 1.81 m. şi este dreptaci.

Birligea se află în vederile lui Florin Bratu la naţionala U21, cel care l-a convocat pentru meciurile din noiembrie disputate de tricolorii mici.

Există interes și pentru un portar

CFR Cluj s-a arătat interesată și de Răzvan Sava, un portar de 19 ani legitimat la Torino, potrivit jurnalistului italian Nicolo Schira.

razvan sava torino 1626165585 67123

Goalkeeper-ul de 1,95 m a fost crescut de LPS Banatul și este titularul naționalei sub 19 ani. În vara lui 2018, când evoluat la o echipă din eșaloanele inferioare din Italia, a semnat cu Juventus, club care l-a împrumutat la Pescara și Lecce. În vara lui 2020 a ajuns la juniori lui Torino. În sezonul 2020-2021 din Serie A a fost de 4 ori rezervă.

Sursa: Telekomsport.ro

Foto: Transfermarkt

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

La Cluj, David Ferenc mută o stație de transport în comun ca să i se vadă STATUIA

Publicat

david ferenc e1642687105186.jpg

Stația CTP de lângă magazinul Sora din Cluj, pe sensul de mers spre Centru, va fi mutată aproximativ 25 m pentru a nu obtura statuia lui David Ferenc.

statie

Acesta a fost fondatorul și primul episcop al bisericii unitariene din Transilvania, născut la Cluj în jurul anului 1520, tatăl său fiind un meșter sas iar mama unguroaică.

După terminarea studiilor la Wittenberg în anul 1551, a fost mai întâi rectorul gimnaziului catolic din Bistrița. După convertirea sa la credința lutherană a activat în 1554 ca pastor evanghelic la Petriș. Un an mai târziu s-a mutat la Cluj ca rector evanghelic și a devenit superintendentul lutheranilor din oraș.

În 1564, după separarea definitivă a calvinilor maghiari de evanghelicii lutherani (sași), a fost ales episcop calvinist al bisericilor maghiare din Transilvania și numit pastor la curtea principelui transilvan Ioan al II-lea Sigismund Zápolya.

Legenda povestește că David ar fi ținut la Cluj, pe o piatră rotundă uriașă situată pe Calea Turzii o predică în urma căreia cetățenii Clujului au trecut la unitarianism. În interiorul Bisericii Unitariene din Cluj este ținută piatra de pe care David ar fi predicat.

statie 2

Noua locație a stației va fi mai aproape de intrarea în magazin, dar și de trecerea de pietoni.

Urmărește știrile Cluj24.ro pe Google News

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Versiuni mai ieftine ale pastilei COVID-19 vor fi produse din februarie

Publicat

molnupiravir 8 capsules white

O agenţie susţinută de ONU a încheiat un acord pentru ca aproape 30 de producători de medicamente să producă versiuni mai ieftine ale molnupiravirului, pastila COVID-19 de la Merck & Co.

O agenţie susţinută de ONU a încheiat un acord pentru ca aproape 30 de producători de medicamente să producă versiuni mai ieftine ale molnupiravirului, pastila COVID-19 de la Merck & Co, pentru naţiunile mai sărace, lărgind astfel accesul la un medicament considerat o armă în lupta împotriva pandemiei, informează Reuters.

Pastila antivirală, care a primit în decembrie aprobarea de urgenţă în Statele Unite, reduce spitalizările şi decesele pacienţilor cu risc ridicat cu aproximativ 30%, conform rezultatelor studiilor clinice.

Acordul, negociat de grupul de brevete pentru medicamente (MPP) cu Merck, susţinut de ONU, va extinde producţia prin creşterea numărului de companii care vor produce medicamentul, după ce Merck a încheiat în octombrie acorduri de licenţă cu opt producători indieni de medicamente.

Noul acord permite ca 27 de producători de medicamente din India, China şi alte ţări din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu să producă ingredientele necesare pastilei şi medicamentul finit.

MPP a declarat că acordul prevede ca pilula să fie distribuită în 105 naţiuni mai puţin dezvoltate. Un purtător de cuvânt a declarat ulterior că livrările de la unele firme vizate de acord ar putea începe încă din februarie.

Un tratament cu molnupiravir de 40 de pastile timp de cinci zile ar trebui să coste aproximativ 20 de dolari în ţările mai sărace, faţă de 700 de dolari cât costă în SUA, a declarat pentru Reuters un oficial al MPP implicat în discuţiile cu producătorii de medicamente, citând estimările iniţiale ale producătorilor de medicamente.

De asemenea, un vaccin ”low-cost” a fost descoperit în Texas de Dr. Bottazzi şi colegul Peter Hotez, care au decis să nu-l breveteze, fiind autorizat în India ca imunizare de urgenţă. MEDIAFAX

Citește Romania24.ro pe Google News

Citește mai departe