EVENIMENT
Varianta de Ocolire a municipiului Bacău a fost dată în folosinţă în totalitate
Varianta de Ocolire a municipiului Bacău, în lungime de aproape 31 de kilometri, a fost dată în circulaţie în totalitate miercuri, informează Compania Naţională de Administrate a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.
Lucrărilor s-au ridicat la valoarea de 668,33 milioane de lei (fără TVA), iar antreprenorul care s-a ocupat de execuţia porţiunii de drum a fost Asocierea Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL. Sursa de finanţare o reprezintă fondurile europene nerambursabile.
Potrivit sursei citate, lungimea întregii lucrării este de 30,843 km şi a constat în construcţia a: şapte poduri, opt pasaje, un nod rutier, şapte intersecţii de tip giraţii şi o parcare de scurtă durată.
Realizarea Variantei de Ocolire a municipiului Bacău va avea efecte pozitive privind: reducerea emisiilor de poluanţi în aer în zona locuită a municipiului Bacău, fluidizarea traficului din zonă, reducerea timpului şi costurilor de transport şi creşterea siguranţei în trafic.
Obiectivul este amplasat pe Reţeaua Trans-Europeană de Transport (TEN-T), proiect al Uniunii Europene (UE), care prevede crearea unei reţele complete de transport auto, feroviar şi naval.
CNAIR precizează că, în data de 3 septembrie 2020, s-a deschis traficul pe 7,366 km, iar pe 2 decembrie 2020 pe restul de 20,299 km, din care 16,269 km sunt la profil autostradă.
AGERPRES
Sursa foto: CNAIR / facebook.com


Traficul este restricționat duminică după-amiază pe DN1, Ploiești-Brașov, în zona stațiunii Bușteni, din cauza unui accident de circulație.
Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul în care au fost implicate două mașini a avut loc pe DN1, în zona stațiunii Bușteni, km 131+800 de metri.
În urma impactului, o persoană a fost rănită.
Polițiștii informează că traficul rutier se desfășoară pe un singur fir pe sensul de urcare al DN1 Ploiești – Brașov.
Sursa: Mediafax
EVENIMENT
Trei persoane rănite după impactul dintre o autoutilitară și un autoturism, într-o localitate din Neamț

Un accident rutier a avut loc, duminică seara pe E 85, la intersecția cu localitatea Tămășeni, județul Neamț. Coliziune puternică între o autoutiliară și un autoturism iar în urma impactului trei persoane au fost rănite.
În urma accidentului rutier produs între un autoturism și o autoutilitară au rezultat trei victime, neîncarcerate. Toate cele trei victime ( o femeie și doi bărbați) au fost preluate de echipajele SAJ și SMURD și transportate la CPU Roman.
La locul solicitării s-au deplasat pompierii romașcani cu o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o ambulanță SMURD și două echipaje cu două ambulanțe de la SAJ.
Pompierii au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor, prin deconectarea bornelor bateriilor și îndepărtarea scurgerilor de lichide combustibile (carburanți și ulei) și au curățat/degajat carosabilul de elementele rezultate în urma accidentului rutier.

Comitetul Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva Covid (CNCAV) a anunțat că până duminică s-au programat pe platforma electronică pentru vaccinare 842.300 de persoane, în cadrul etapei a doua a campaniei de imunizare.
Potrivit CNCAV, din 15 ianuarie 2021, ora 15.00, până duminică, 24 ianuarie, ora 9.00, pe platforma informatică programare.vaccinare-covid.gov.ro s-au programat 842.300 persoane din etapa a II-a de vaccinare.
Dintre aceștia, 346.474 sunt adulți de peste 65 ani, 189.290 sunt persoane cu afecțiuni cronice și 306.536 sunt angajați din domenii esențiale.
Conform CNCAV, cele mai multe persoane, 329.984, s-au programat individual direct pe platformă, 262.740 de persoane din domenii esențiale au fost programate prin intermediul angajatorilor, 152.774 au fost programate prin intermediul medicilor, iar 96.802 de persoane s-au programat telefonic, prin call-center.
Sursa: Mediafax
ACTUALITATE
Germania, prima ţară din UE care va folosi tratamentul experimental anti-COVID administrat lui Donald Trump

Germania va deveni prima ţară din Uniunea Europeană care va folosi tratamentul experimental pe bază de anticorpi administrat fostului preşedinte american Donald Trump împotriva COVID-19, a anunţat duminică ministrul Sănătăţii german Jens Spahn, relatează AFP.
“Guvernul a cumpărat 200.000 de doze pentru suma de 400 de milioane de euro”, ceea ce reprezintă 2.000 de euro pe doză, a declarat Jens Spahn pentru ziarul Bild am Sonntag.
Acest cocktail de anticorpi “monoclonali” va fi utilizat în spitalele universitare săptămâna viitoare, a spus ministrul, subliniind că Germania este “prima ţară din UE” care foloseşte acest tratament în lupta împotriva pandemiei.
Jens Spahn nu a precizat numele producătorului care va furniza medicamentul, însă a confirmat că este vorba despre acelaşi tratament care i-a fost administrat lui Donald Trump la începutul lunii octombrie. Fostul preşedinte al Statelor Unite a contractat COVID-19 şi a fost internat pentru scurt timp.
Aceşti anticorpi de sinteză “funcţionează ca o vaccinare pasivă”, a mai spus Spahn. “Administrarea acestor anticorpi în timpul etapelor iniţiale ale infectării poate ajuta pacienţii cu risc crescut să evite o evoluţie mai gravă a bolii”, a precizat ministrul german.
Donald Trump a primit tratamentul dezvoltat de laboratorul american Regeneron, o combinaţie de doi anticorpi cunoscută sub numele de REGN-COV2, chiar înainte de a fi autorizat la sfârşitul lunii noiembrie de Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA (FDA). Fostul preşedinte a afirmat că acest tratament l-a “vindecat”.
Compania americană Eli Lilly a dezvoltat un tratament similar, autorizat pe 9 noiembrie.AGERPRES