Connect with us

ACTUALITATE

Varianta Omicron a devenit acum majoritară în Franţa

Publicat

Varianta Omicron a devenit acum majoritară printre infecţiile cu COVID-19 în Franţa, unde virusul a cunoscut o „progresie semnificativă” în ultimele zile, a anunţat Sănătatea Publică franceză, citată vineri de France Presse.

„62, 4% dintre teste (…) au arătat un profil compatibil cu varianta Omicron” la începutul ultimei săptămâni a anului, faţă de 15% în cea precedentă, a constatat agenţia publică în ultima sa anchetă săptămânală publicată joi seară.

Progresia variantei Omicron era de aşteptat, deoarece aceasta este deosebit de contagioasă şi a devenit deja majoritară în alte ţări europene precum Marea Britanie şi Portugalia.

Ea a contribuit la creşterea actuală a cazurilor, care au depăşit 200.000 pe zi în Franţa miercuri şi joi.

În total, spitalele franceze au primit acum 18.321 de pacienţi cu COVID, inclusiv 1.922 de noi internaţi doar între miercuri şi joi, şi peste 3.500 de bolnavi pentru îngrijire critică.

Confruntat cu valul de contaminare, guvernul a anunţat luni noi măsuri sanitare de restricţie precum utilizarea obligatorie a telemuncii în companii sau anularea evenimentelor publice de Anul Nou.

Epidemia a ucis în total 123.552 de persoane în Franţa.AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se ÎNCHIDE circulația pe strada Uliului din Cluj-Napoca. Se forează pentru expertizare tehnică din cauza apariției unor FISURI

Publicat

acces interzis.jpg

Primăria Cluj-Napoca anunță închiderea circulației auto pe strada Uliului, de la intersecția cu strada Donath, luni, 3 aprilie 2023, între orele 9.00-17.00.

Citește și: VIDEO FOTO. Strada Uliului din Cluj-Napoca o ia la vale. Groapă pe strada Alexandru Donici. Locuitorii sunt furioși și speriați

Această măsură este necesară pentru efectuarea unor foraje în vederea întocmirii unei expertize tehnice, ca urmare a apariției unor fisuri ale sistemului rutier carosabil.

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un jandarm și-a BĂTUT fiul cu bătătorul de șnițele pentru că nu și-a făcut temele. Trimis în judecată de Tribunalul Militar Cluj

Publicat

jandarmi.jpg

Un jandarm din Brașov, care are gradul de plutonier major, a fost trimis în judecată de Tribunalul Militar Cluj-Napoca pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie după ce și-a bătut copilul de 9 ani cu bătătorul de șnițele pentru că nu și-a făcut temele.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Parchetul Brașov, în 7 decembrie 2022, în timp ce se afla la domiciliul său din Brașov, din Drumul Cernatului nr. 24, constatând că fiul său minor, David, în vârstă de 9 ani, nu și-ar fi făcut temele, jandarmul Beke Emil ”a devenit foarte violent şi a început să-l agreseze pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Investiție de peste 3,4 milioane de lei la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj. Sistem de transport pneumatic și noi echipamente

Publicat

spitalul boli infectioase db 4.jpg

Noi investiții la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca. Unitatea sanitară va primi de la Consiliul Județean peste 3,4 milioane de lei, bani din care se vor achiziționa inclusiv noi echipamente.

„Pentru ca pacienții să poată beneficia de servicii medciale de înaltă calitate, dotarea cu aparatură de ultimă generație este extrem de importantă. Încurajîm și susținem spitalele clujene să țină pasul cu evoluția tehnologică și să realizeze investițiile necesare pentru îmbunătățirea continuă a acalității actului medical”, a spus președintele Consiliului Județean Cluj, Alin…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Emil Boc: Avem 6 ofertanți pentru primul tronson al centurii metropolitane. E cel mai complex proiect din România

Publicat

centura metropolitana 4.jpg

6 oferte au fost depuse pentru realizarea primului tronson din centura metropolitană a Clujului, a anunțat primarul Emil Boc.

Licitația pentru primul tronson al centurii este gata, urmând să fie anunțat câștigătorul. Emil Boc, primarul Clujului, a anunțat la postul de radio Ziua de Cluj că au fost depuse 6 oferte, urmând să fie desemnat câștigătorul.

De asemenea, licitațiile pentru celelalte două tronsoane ale centurii, vor fi gata în 18 și 19 aprilie, a mai spus Emil Boc.

Emil Boc: Avem 6 ofertanți pentru primul tronson al centurii metropolitane. E cel mai complex proiect din…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe