EVENIMENT
Varianta Omicron a noului coronavirus, identificată la 10 pacienţi cu COVID-19, toţi vaccinaţi

Varianta Omicron a noului coronavirus a fost identificată la zece pacienţi bolnavi de COVID-19 din judeţul Harghita, în cazul cărora existau suspiciuni de infectare cu această tulpină, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita trimiţând la Bucureşti mai mult probe pentru secvenţiere.
„Din zece rezultate primite care au fost cu suspiciune de Omicron, zece s-au confirmat”, a precizat, luni, directoarea DSP Harghita, dr. Tar Gyongyi.
Aceasta a arătat că au mai fost trimise şi alte probe pentru secvenţiere, în cazul cărora se aşteaptă rezultatele.
Cei zece pacienţi infectaţi cu Omicron sunt vaccinaţi, unii chiar cu trei doze, şi au simptome uşoare şi medii de boală, nefiind spitalizaţi, a mai informat sursa citată.
Dr. Tar Gyongyi a făcut apel, în continuare, „la purtarea măştii cât se poate de riguros”, pentru evitarea îmbolnăvirii.
De asemenea, atât autorităţile sanitare cât şi Instituţia Prefectului recomandă vaccinarea anti-COVID-19.
În ultimele 24 ore, în Harghita s-au înregistrat 30 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, iar 21 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi. Totodată, un număr de şase persoane care au mai fost bolnave de COVID-19 s-au reinfectat cu SARS-CoV-2.
În spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni sunt internaţi 64 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, în vreme ce 480 de persoane se află în izolare la domiciliu, iar 485 sunt în carantină.
Incidenţa numărului de cazuri la 1.000 de locuitori la nivelul judeţului Harghita este, în data de 10 ianuarie, de 1,28. AGERPRES
EVENIMENT
Activități de voluntariat în domeniul medical, reglementate pentru Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. Proiect la CJ Alba

Regulamentul privind activitățile de voluntariat în cadrul instituțiilor județene din Alba va fi completat, la solicitarea Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.
Spitalul este instituție subordonată Consiliului Județean Alba, iar Legea nr. 78/2014 a creat cadrul legal general prin care orice organizație-gazdă poate desfășura în condiții adecvate, activități cu voluntari, în beneficiul comunității.
Legislația prevede că activitatea se desfășoară fără remunerare,…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Preșcolarii din județul Alba au avut ocazia să-și demonstreze cunoștințele privind circulația rutieră, în cadrul concursului „Micii pietoni”.
Miercuri, 21 mai 2025, micii pietoni din 14 grădinițe au participat la o nouă ediție a concursului, organizat de Grădinița cu Program Prelungit nr. 16 și Grădinița cu Program Prelungit nr. 11 din municipiul Alba Iulia, cu sprijinul Consiliului Județean Alba și al Inspectoratului de Poliție Județean Alba.
Echipajele, formate din…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
ADMITERE LICEU Cluj: Câte clase sunt, pe profiluri și fliere. Marinela Marc: Faceți alegerea cu încredere în voi înșivă

Inspectoratul Școlar Cluj a publicat Broșura de Admitere la Liceu 2025.
Aceasta cuprinde toate informațiile necesare elevilor care se vor înscrie în clasa a IX-a în școlile din județ, inclusiv planurile de școlarizare pentru învățământul dual, profesional și cel particular.
ADMITERE LICEU Cluj. Câte clase sunt, pe profiluri și fliere
În județului Cluj, pentru anul școlar 2025-2026, au fost aprobate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Cluj un…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
VIDEO: Când se deschide circulația pe secțiunea 5 a Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Anunțul ministrului Grindeanu

Când se deschide circulația pe secțiunea 5 a autostrăzii Sibiu-Piteşti: anunțul a fost făcut de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.
Ultimii kilometri ai secţiunii 5 a autostrăzii Sibiu-Piteşti se apropie de finalizare, iar din momentul dării lor în trafic, în luna iunie, se va putea circula pe autostradă, de la Bucureşti la Curtea de Argeş, pe o distanţă de aproximativ 140 kilometri, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin…
Citește mai mult pe Alba24.ro