Connect with us

ACTUALITATE

Varianta Omicron duce la scăderea preţului petrolului

Publicat

petrol

Cotaţiile ţiţeiului au scăzut cu 15% într-o singură şedinţă, investitorii anticipând noi restricţii, odată cu apariţia variantei Omicron, se arată într-un comunicat al brokerului de burse internaţionale XTB România, remis, vineri, AGERPRES.

Astfel, riscul de fi impuse restricţii suplimentare, similare cu cele de la primul lockdown, a afectat dorinţa de cumpărare a investitorilor. Dacă vaccinurile actuale se dovedesc a fi ineficiente împotriva Omicron, călătoriile vor fi reduse, zborurile vor fi suspendate, oamenii vor rămâne acasă şi cererea de petrol va scădea. Dacă ne uităm la Austria, unde a fost introdus un alt lockdown, mobilitatea a scăzut cu mult sub nivelurile pe care le-am observat acum câteva săptămâni sau chiar înainte de primul val al pandemiei, susţin analiştii

Majoritatea populaţiei ar prefera petrol mult mai ieftin, dar nu şi OPEC+ (cele 13 ţări membre ale OPEC plus alte 10 ţări exportatoare de petrol). Dacă grupul deja vede o supraoferta clară de petrol în Q1 2022, atunci, motivat de o scădere suplimentară a cererii din cauza Omicron, OPEC+ ar putea iniţia şi alte măsuri.

„Vom plăti mai puţin la benzinării?”

„Vom plăti mai puţin la benzinării? Probabil da! Cu toate acestea, trebuie amintit că preţul benzinei nu depinde numai de preţul petrolului. Componentele preţului benzinei şi motorinei sunt în majoritatea cazurilor: petrolul nerafinat, marja de rafinare, distribuţia şi marketingul, impozitele”, arată analiştii XTB.

În Statele Unite, ponderea ţiţeiului în costul combustibilului este de până la 50%. Pe de altă parte, în ţările care nu produc petrol, costurile de distribuţie şi taxele reprezintă o pondere mult mai mare.

Prin urmare, chiar dacă preţurile sunt acum cu 25% mai mici în comparaţie cu vârful actual al pieţei, preţurile la combustibil vor scădea cu doar câteva procente. De aceea, unele ţări decid să ia alte măsuri, precum reducerea TVA-ului sau a accizelor.

Sezonalitatea indică o cerere limitată la începutul noului an

Sezonalitatea indică o cerere limitată la începutul noului an. Într-un astfel de caz, dinamica tendinţei de creştere ar fi oricum încetinită. De aceea, nu ar trebui să ne aşteptăm la eforturi majore din partea OPEC+. Pe de altă parte, grupul ar dori să menţină preţurile în jur de 70-80 de dolari pe baril, ceea ce permite planificarea pe termen lung a viitoarelor proiecte de exploatare. Prin urmare, în viitor, ar trebui să ne aşteptăm la acţiuni suplimentare din partea OPEC+, care vor avea ca scop menţinerea preţului în acest interval.

Pandemia de coronavirus a schimbat multe lucruri în întreaga lume. Din perspectiva investitorului, volatilitatea de pe pieţele financiare nu a fost niciodată atât de mare.

Pe de altă parte, din punctul de vedere al consumatorului, preţurile nu s-au schimbat atât de dramatic într-un timp atât de scurt înainte de COVID-19. Agerpres

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

469 de locuri de muncă disponibile la Botoșani. Vezi LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

electrician.jpg

Nu mai puțin de 469 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
SEF DEPARTAMENT

(INGINER SEF)

SC NOVA APASERV SA

Str. Octav Bancila nr.3

Tel:0374106800

DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

INGINER SILVIC DIRECTIA SILVICA BOTOSANI

Str. Pacea nr. 47

Tel:0231/512882

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO: Căutări fără oprire la Tudora, pentru găsirea unui copil de doi ani. Polițiștii și jandarmii fac tot ce este posibil

Publicat

whatsapp image 2024 03 17 at 18.53.16 1000x600.jpeg

Comunitatea din Tudora și botoșănenii care au aflat din media de acest caz, stau cu sufletul la gura, cu speranța că puiul de om va fi găsit din moment în moment.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botosani, copilul este căutat fără încetare, polițiștii și jandarmii fiind dispuși să facă tot ce este posibil.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani, aflat în stare gravă.

Botoșăneanul a suferit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Botoșani, bătut crunt în gara din Bacău. A fost transportat la spital

Publicat

batut1.jpg

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Botoșani, a fost agresat în urma unei discuții tensionate cu un alt bărbat, vineri seara, în jurul orei 19.45, în gara din Bacău.

Echipajul de jandarmi din Bacău a intervenit imediat după alertă și a acționat rapid în acest caz. Victima a primit primul ajutor pe loc și a fost asistată până la sosirea unei ambulanțe, care a preluat-o și transportat-o la spital pentru investigații suplimentare și tratament medical, relatează desteptarea.ro.

Agresorul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Bacău, a fost identificat și reținut de către jandarmi. Incidentul a avut loc în cadrul unei dispute care a escaladat, culminând cu agresiunea în zona feței a victimei.

Jandarmii au întocmit actele necesare…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe