Connect with us

ACTUALITATE

Variații mari de temperatură, ploi multe și ninsori la munte. Prognoza meteo pentru săptămâna 01–07 februarie 2021

Publicat

Ne așteaptă o săptămână cu de toate pentru toți, în funcție de zona unde ne vom afla. Alternanțe de la primăvară la iarnă în doar câteva zile, de la temperaturi de 15 – 16 grade, la –2, –3 grade. O săptămână bogată și în precipitații, mai ales prin vest, centru și nord.

Luni, 01 februarie:

Pe timpul nopții avem parte de minime negative doar prin Moldova (-0 spre –2, –3 grade), Orientali (-5 spre –7, –8 grade), dar și pe crestele Meridionalilor și Apusenilor (-0 spre –2, –3 grade). În restul țării avem parte de temperaturi nocturne pozitive, de la 1 spre 3, 4 grade, iar în Dobrogea se pot atinge chiar 9 – 10 grade.

Maximele primei zile din ultima lună de iarnă aduc diferențe majore de la o regiune la alta.. Astfel, prin nordul și centrul Moldovei rămânem cu maxime negative (-0 spre –2 grade(, în timp ce în sudul regiunii, prin Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania avem parte de maxime de la 1 spre 3, 4 grade. Mult mai cald va fi prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, unde se ating și 10 – 12, 13 grade.

Avem parte de precipitații la nivelul întregii țări, ninsori prin Moldova, zonele montane, nordul Crișanei, Maramureș, ploi în rest. Prin sudul și centrul Moldovei sunt condiții de polei.

Cantitățile de precipitații vor ajunge,la 10 – 20 de l/mp în bună parte din țară.

Marți, 02 februarie:

Prin Moldova minimele continuă să scadă și ajung la valori de –3, –5 grade, cu –8 spre –10 grade prin zona Orientalilor. Valori ușor negative avem și prin estul Munteniei, Transilvania, Maramureș, vestul Crișanei și restul zonelor montane, unde nu trecem de –0 spre –2 grade. În restul țării vorbim de valori nocturne de temperatură de la 2 spre 4, 5 grade.

Maximele vor ajunge, în aproape toată țara, la valori de 7 – 9, 10 grade, cu excepția nordului Moldovei, Orientalilor, unde ne oprim la 1 – 3 grade, aceleași valori fiind așteptate și prin restul zonelor montane, în timp ce prin Crișana, Transilvania, sudul Moldovei și nordul Dobrogei se ating 4 – 5 grade.

Precipitații slabe mai sunt posibile prin sudul Dobrogei, al Munteniei, Oltenia, prin Banat, Crișana, Maramureș și nordul Transilvaniei. Vorbim de lapoviță și ninsori prin zonele montane, în rest doar ploi, iar cantitățile așteptate nu vor trece de 1 – 3 l/mp.

Miercuri, 03 februarie:

– Rămânem cu minime negative prin nordul Moldovei (-3 spre –5 grade) prin zonele montane (-3 spre –5 grade), dar și prin Transilvania, Maramureș (-0 spre –2 grade). În Oltenia, Muntenia și Dobrogea minimele urcă spre 6 –8 grade, pentru car prin Banat și Crișana să ne oprim doar la 2 – 4 grade.

Maximele urcă, în cea mai mare parte a țării, la valori de 8 – 10, 12 grade, doar prin nordul Moldovei zonele montane, nordul Transilvaniei, Maramureș și nordul Crișanei se ating 4 – 6, 7 grade.

Precipitații slabe (1 – 3 l/mp), sunt posibile mai ales prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Moldovei. Vorbim de ploi, doar prin zonele montane se vor semnala ninsori.

Joi, 04 februarie:

Prin Banat, Crișana, sudul Transilvaniei avem parte de minime de 6 – 8, 9 grade, prin estul Munteniei și Dobrogea se ating 4 – 5 grade, pentru ca în restul țării să ne oprim la valori de 1 – 3 grade. În zonele montane minimele coboară sub 0 grade, spre –2, –3 grade.

Maximele ne duc deja către o veritabilă zi de primăvară, cu valori de 14 – 16, 17 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea. Mult mai cald decât normalul perioadei va fi și prin Moldova, Banat (11 – 13 grade). În Transilvania, Maramureș, Crișana ne oprim la temperaturi maxime de la 8 spre 10 grade, iar în zonele montane se ating 0 – 2, 3 grade.

Precipitații sunt așteptate prin Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, Moldova. În Maramureș și nordul Orientalilor sunt posibile cantități de 15 – 20 l/mp. Vorbim de ploi, doar prin zonele zonele montane așteptăm lapoviță și ninsori.

Vineri, 05 februarie:

Ajungem la minime de 6 – 8 grade prin Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei, sudul Transilvaniei și Dobrogea, în timp ce în restul țării ne oprim la valori de 3 – 5 grade. În zonele montane se vor atinge –3, –2 spre 0 grade.

Maximele ating iarăși 14 – 16 grade prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea, respectiv 10 – 12 grade prin sudul Moldovei, Transilvania, Banat, Crișana. În Maramureș ne oprima valori de 5 – 7 grade, Moldova are parte de doar 1 – 3 grade, la fel ca și în zonele montane, iar pe creste vorbim de maxime negative, –2 spre –4 grade.

Precipitații sunt așteptate prin zonele montane, Transilvania, Maramureș, Moldova. În Moldova și prin zonele montane așteptăm inclusiv ninsori.

Sâmbătă, 06 februarie:

Prima zi de weekend vine cu semnal de schimbare important, mai ales din punct de vedere al temperaturilor maxime, care devin negative în Moldova (-2 spre –4 grade), scad mult și în Muntenia (nu mai trecem de 2 – 4 grade), în nordul Dobrogei avem parte tot de 3 – 5 grade, iar în nordul regiunii avem maxime negative, de la –0 spre –2 grade. Prin Transilvania, Maramureș, Crișana și vestul Munteniei se ating valori de 4 – 6 grade, pentru ca în Oltenia și Banat să rămânem cu maxime de 12 – 14, 15 grade.

Precipitațiile sunt prezente prin Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, zonele montane, estul Munteniei și Dobrogea (5 – 10 l/mp). Prin Moldova, zonele montane, nordul Dobrogei așteptăm ninsori, inclusiv moderat / abundente, în timp ce în restul zonelor unde sunt așteptate precipitații vorbim doar de ploi.

Duminică, 07 februarie:

Ultima zi din săptămâna aduce maxime de 13 – 15 grade prin Banat, Crișana, Transilvania, pentru ca prin Oltenia, Muntenia, Dobrogea să ne oprim la valori de 7 – 9 grade. În Moldova maximele mai câștigă câteva grade (3 – 5 grade), iar în nordul regiunii se pot atinge valori de 0 – 2 grade.

Precipitațiile vor fi prezente prin nordul Crișanei, Maramureș, Moldova, Dobrogea dar și prin estul Munteniei și, izolat, prin Oltenia. Cantitățile așteptate să cadă nu vor trece de un 3 – 5 l/mp, doar prin nordul extrem al Orientalilor fiind posibil să ajungem la 10 – 15 l/mp. Pe timpul nopții mai sunt posibile ninsori în Moldova, apoi vorbim doar de ploi.

Vorbim de o săptămână bogată în precipitații mai ales în Banat, Crișana, Maramureș, nordul Transilvaniei, nordul Moldovei, unde se pot acumulat și 25 – 30, 40 l/mp, în timp ce în restul țării nu trecem de un 10 – 15 l/mp.

Din aceste precipitații, ninsorile vor fi prezente doar prin zonele montane, prin Crișana, nordul Transilvaniei, dar și prin Moldova, vorbim, în general, de cantități de la 5 spre 7, 10 l/mp, cu excepția Orientalilor și a dealurilor Moldovei, unde se pot acumula și 20 – 30 l/mp.

În ceea ce privește stratul de zăpadă, prima săptămâna din februarie aduce strat de zăpadă doar prin zonele montane (consistent, de peste 60 – 70 cm), dar și prin Moldova și nordul Dobrogei (3 – 5 cm).

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

,,Sacrul în artă”, expoziție la Muzeul Ștefănești

Publicat

fb img 1714127943595 1000x600.jpg

Publicitate

Muzeul Judetean Botosani, Secția de Artă Plastică – Etnografie organizează expoziția intitulată „Sacrul în artă”.

Într-o perioadă cu profunde valențe spirituale, demersul expozițional devine un gest firesc de pioșenie în fața divinității, concretizat prin aducerea în fața publicului a unui număr de 13 icoane din patrimoniul etnografic al Muzeului Județean Botoșani, precum și a lucrărilor semnate de artiștii vizuali Anca și Alina Albătoaie, Constantin Livadaru, Florin Grosu, Bebe Hetriuc, Ioana-Gina Poleac, Liviu Șoptelea, Cristina Turiceanu, Marius Vatamanu și Karmen Zaharia. Expoziția, etalată la #Muzeul „#Ștefan_Luchian”…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

14 mai, ultima zi în care se mai pot face înscrieri la școala de agenți de poliție în 2024. Acte, calendar, condiții candidați

Publicat

academia de politie.jpg

Publicitate

Școala de Agenți de Poliție a anunțat că până pe 14 mai, cei interesați să devină agenți de poliție sunt invitați să trimită cereri de înscriere. Există un total de 1880 de locuri disponibile la cele trei școli postliceale. Procesul de admitere are loc în perioada aprilie – iulie, relatează alba24.ro. Cererile de înscriere trebuie trimise la inspectoratele de poliție județene, în funcție de domiciliu.

Înscrierile se fac doar electronic (cerere de înscriere trimisă prin e-mail la IPJ, compartiment resurse umane) până în 14 mai. Apoi, până în 21 mai se depun actele pentru dosarele de recrutare, tot la inspectoratele de poliție.

Proba…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Amenzi pentru șoferi depistați cu microbuzul ticsit cu călători

Publicat

maxi 696x555 1.jpg

Publicitate

În cadrul activităților desfășurate a fost verificată legalitatea transportatorilor de persoane, prilej cu care au fost depistate două microbuze de transport călători, care aveau peste 22 de persoane, respectiv peste 16 persoane în plus față de numărul de locuri.

 

Cei doi conducători auto au fost sancționați contravențional cu amendă în cuantum de 8.000 de lei fiecare, iar persoanele care erau în plus au coborât și au așteptat un nou transport pentru a se deplasa la destinație.

Publicitate

Fotografie cu caracter ilustrativ


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Botoșani: Sute de mii de euro aruncați pe un centru pentru sinistrați într-o zonă fără calamități. „E frumos tare, dar gol”

Publicat

index 9 1000x600.webp.webp

Publicitate

Autoritățile locale din Cândești au ridicat, cu 700.000 de euro, un centru pentru sinistrați în caz de calamități naturale, care zace nefolosit de doi ani. Clădirea urma să adăpostească potențiali sinistrați într-o zonă unde s-au înregistrat inundații o singură dată în trei decenii, scrie ADEVĂRUL.

Comuna Cândești se află pe malul stâng al Siretului, la granița cu județul Suceava și la aproximativ 50 de kilometri de municipiul Botoșani. Este o zonă frumoasă care a făcut cândva parte din Bucovina Habsburgică renumită mai ales pentru bisericile din lemn și peisajele absolut superbe din lunca Siretului. Comuna a ajuns însă faimoasă și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe