Connect with us

EVENIMENT

Vaticanul dezvăluie Scările Sfinte pentru prima dată după 300 de ani. Vizitatorii pot călca „pe urmele lui Iisus”

Publicat

sfanta scara
Sursa foto: wikimedia.org

Cele 28 de trepte de marmură ale „Scării Sfinte” pe care se crede că însuși Mântuitorul Iisus Hristos a urcat acum 2000 de ani spre a fi judecat de Pilat înainte de răstignire au fost dezvăluite, pentru prima dată după 300 de ani, la Vatican.

Scările Sfinte, cunoscute în limba latină sub numele de „Scala Sancta”, au fost acoperite cu scânduri cu lemn în 1723, pentru a fi protejate, dar pentru următoarele două luni, marmura lor originală este expusă în urma unui vast proiect de restaurare.

Locul unde se crede că sângele lui Iisus a căzut pe scări, rămânând întipărit în marmură, este marcat prin trei cruci mici de bronz.

„Evanghelia lui Ioan povestește că Iisus a urcat pe aceste scări de mai multe ori”, a spus părintele Francesco Guerra, rector al Sfintelor Scări.

„Am avut timp să reflectez și să mă gândesc la oamenii care au avut un impact asupra credinței mele și asupra familiei mele”, a spus Frank Scherra, un soldat american staționat în Germania, care a urcat pe scări alături de cei șase copii ai săi și care a numit experiența ca fiind „de neprețuit”.

În partea de sus a scărilor se află o cameră numită Sfânta Sfintelor, care a fost în trecut o capelă privată a Papei și care conține atât moaște ale sfinților, cât și una dintre cele mai vechi icoane ale lui Iisus găsite în Roma, datând din secolul al V-lea.

„Sfânta Scară” a fost adusă de la Ierusalim în secolul al IV-lea de către Sfânta Elena, mama lui Constantin cel Mare, și a fost amplasată în fostul palat papal, vizavi de biserica San Giovanni în Laterano, astăzi Biserica „Santa Scala”.

sursa:  Alba24.ro, hotnews.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele. Declarații Ligia Deca: „Acestea nu sunt olimpiade”

Publicat

bacalaureat și capacitate 2024: cât de grele ar trebui să

Bacalaureat și Capacitate 2024: Cât de grele ar trebui să fie examenele de Bacalaureat și Capacitate: explicațiile vin de la ministrul Educației, Ligia Deca, la un post central de televizune.

„Acestea nu sunt olimpiade. Cred că este greșit să ne referim la subiecte din punct de vedere al ușurinței sau al greutății”, a spus ea. 

Ligia Deca a menționat că subiectele trebuie calibrate „din punct de vedere al programei de evaluare” și „din punct de vedere al perioadei…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

Publicat

cocos de munte foto captura video parcul natural apuseni.jpg

Imagini spectaculoase surprinse de camerele de supraveghere în Parcul Natural Apuseni prezintă rotitul cocoșului de munte. Aceste imagini au fost postate pe contul de Facebook al administrației parcului. 

”Rotitul cocoșului de munte (tetrao urogallus) și musafirii nepoftiți la dans”, au scris cei de la Parcul Natural Apuseni în descrierea imaginilor, conform Alba24.ro.

VIDEO. Imagini din Parcul Natural Apuseni. ROTITUL cocoșului de munte

„Rotitul” cocoșilor…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos, cu bani din PNRR. Achiziția, lansată în SEAP

Publicat

microbuz electric și stații de reîncărcare la crăciunelu de jos,

Microbuz electric și stații de reîncărcare la Crăciunelu de Jos. Cetățenii din comuna Crăciunelu de Jos vor beneficia în curând de un mijlocul de transport – microbuz electric, ce urmează să fie utilizat pentru deplasarea pe raza comunei și în afara acesteia. 

Primăria comunei Crăciunelu de Jos a lansat pe 19 aprilie, în SEAP, o licitație pentru achiziția unui microbuz electric și stații de încărcare, aferent proiectului „Înnoirea parcului de vehicule destinate…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Prognoză agro-meteo: Cum vor fi afectate culturile de câmp și speciile pomi-viticole, după fluctuațiile recente ale vremii

Publicat

prognoză agro meteo: cum vor fi afectate culturile de câmp și

Prognoză agro-meteo: Modul în care vor fi afectate culturile de câmp și speciile pomi-viticole, după fluctuațiile vremii, a fost descris de specialiști, într-o analiză realizată de Agerpres. 

Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire treptată în cea mai mare parte a ţării, astfel că procesele de creştere şi dezvoltare ale culturilor de câmp şi speciilor pomi-viticole se vor desfăşura pe ansamblu normal în majoritatea zonelor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe