Connect with us

ACTUALITATE

Veneţia va testa un sistem de bilete pentru turişti începând din 2024

Publicat

venetia

Primarul din Veneția, Luigi Brugnaro, a anunțat marți că orașul va implementa un sistem de bilete pentru turiști începând din 2024, cu scopul de a gestiona mai eficient numărul mare de persoane care vizitează acest oraș italian celebru.

Potrivit lui Luigi Brugnaro, consiliul executiv din Primăria oraşului a dat undă verde, marţi, pentru acest sistem de testare, care are scopul de a descuraja prezenţa călătorilor de o zi la orele de vârf.

Edilul italian a spus că 30 de date calendaristice vor fi alese pentru a testa noul sistem, care va începe să fie implementat în primăvara anului 2024. El va viza cel mai probabil weekendurile prelungite din primăvară şi câteva weekenduri din timpul verii. Preţul biletelor va fi fixat iniţial la 5 euro.

„Regularizarea fluxurilor turistice la anumite intervale orare este necesară, dar asta nu înseamnă închiderea oraşului. Veneţia va rămâne deschisă pentru toată lumea”, a declarat primarul Brugnaro într-un mesaj publicat pe reţelele de socializare.

Înaintea pandemiei de coronavirus, oraşul italian primea peste 100.000 de vizitatori pe zi. Autorităţile locale îi au în vizor pe turiştii de o zi, întrucât mulţi dintre ei nu contribuie aproape deloc la economia locală.

Luna trecută, experţi de la UNESCO au recomandat ca Veneţia şi laguna sa să fie înscrise pe lista siturilor de patrimoniu în pericol, invocând numeroase ameninţări, inclusiv turismul de masă.

Veneţia va testa un sistem de bilete pentru turişti începând din 2024. Cine vor fi excluși de cumpărarea unui bilet

Un comitet din cadrul UNESCO va analiza acea recomandare în timpul unei reuniuni programate în luna septembrie. În urmă cu doi ani, acel comitet a respins o recomandare similară a experţilor.

Locuitorii din regiunea Veneto, oamenii care lucrează, studiază sau s-au născut în Veneţia şi oricine deţine o rezervare la un hotel din oraşul italian vor fi exceptaţi de la obligativitatea de a cumpăra un bilet.

Copiii sub 14 ani se vor număra, de asemenea, printre persoanele exceptate de la această obligativitate.

Planul, aflat de multă vreme în discuţie, va trebui să fie însă autorizat de consiliul municipal, care se va întruni pe 12 septembrie.

„Sistemul de rezervare nu este un instrument pentru a face bani”, a spus Simone Venturini, membru al consiliului pentru turism din Veneţia, ci mai degrabă „o garanţie pentru a asigura o mai bună calitate a vieţii pentru rezidenţi” şi o vizită mult mai memorabilă pentru turiştii care rămân peste noapte în oraş.

Veneţia va testa un sistem de bilete pentru turişti începând din 2024. Veneţia şi laguna sa, pe lista patrimoniului mondial UNESCO

„După un proces îndelungat şi dificil, a sosit timpul pentru o acţiune concretă.

Nimeni nu ne-a arătat calea de urmat, noi mergem pe acest drum cu credinţa că managamentul turistic este o prioritate pentru viitorul oraşului nostru”, a adăugat Simone Venturini.

Veneţia şi laguna sa au fost înscrise pe lista patrimoniului mondial UNESCO în anul 1987. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Șofer de 70 de ani din municipiul Botoșani, dat jos de la volan de polițiști la Hudești pentru că duhnea a alcool

Publicat

actiune politie botosani24
sursa foto: Botosani24

 

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani –Compartimentul Rutier au oprit pentru control, pe drumul național D.N. 29 A, în comuna Hudești, un autoturism condus de un bărbat, de 70 de ani, din municipiul Botoșani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Urmăriți Botosani24.ro și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Polițiștii din Botoșani l-au găsit pe Ștefan, copilul care dispăruse de acasă de 24 de ore. Acum este în grija statului

Publicat

img 20230929 wa0012 738x600.jpg

Aseară, Ștefan, băiatul de 13 ani, din Botoșani, căutat de familie cu ajutorul polițiștilor, a fost găsit de oameni legii. Potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani, copilul a fost internat într-un centru de primire al copilului în regim de urgență.
„Acesta nu a fost victima vreunei infracțiuni în perioada în care a lipsit de la domiciliu”, spun polițiștii.

Amintim că polițiștii botoșăneni au făcut  verificări pentru localizarea unui minor, de 13 ani, din municipiul Botoșani, după ce familia a anunțat că a plecat de acasă cu o zi înainte și nu nimeni nu mai știa nimic despre el.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News


Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VICTORIE pentru Botoșani în Comitetul Interministerial: A fost avizată CONSTRUCȚIA Centurii municipiului Botoșani

Publicat

centura botosani1.jpg

Victorie imensă pentru Botoșani astăzi în Comitetul Interministerial care a avut loc la București. A fost avizată construcția Centurii Municipiului Botoșani, iar începerea organizării de licitații s-ar putea face în maxim trei luni de zile de la acest moment.

Centura Municipiului Botoșani va fi realizată sub coordonarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitara Zona Metropolitana Botoșani, împreună cu Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România (C.N.A.I.R.) S.A., și va asigura legătura între Drumul de Mare Viteza Siret Expres DX 5 B prin DN 29 (Suceava – Botosani) și Drumul Trans Regio Jijia TR 52 B (prin DN 28 B Botosani – Tg Frumos) ocolind Municipiul Botoșani prin Suceava, totodată urmând a se asigura…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Restricții de circulație pe o stradă din municipiul Botoșani

Publicat

restrictii.jpg

În vederea finalizării lucrărilor de asfaltare pe strada Sucevei, este necesară restricționarea traficului rutier pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu strada Primăverii și Calea Națională.
Restricțiile de circulație vor intra în vigoare astăzi, 28 septembrie 2023, de la ora 18:00 și mâine, 29 septembrie 2023, de la ora 18:00.
„Restricțiile se impun pentru a închide șantierul de pe strada Sucevei. Urmare acestor lucrări, unul din cele mai tranzitate tronsoane din municipiul Botoșani va fi la standarde moderne. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și rugăm șoferii să utilizeze rute alternative”, a conchis primarul Cosmin Andrei.

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe