Connect with us

EVENIMENT

Verdict al Agenției Naționale de Integritate: Doi aleşi locali şi patru funcţionari publici – incompatibili

PublicatANI, agentia nationala de integritate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul a doi aleşi locali şi a patru funcţionari publici.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis, luni, AGERPRES, Daniel Florin Florea, primar şi fost viceprimar al comunei Checea, judeţul Timiş, s-a aflat în stare de incompatibilitate deoarece, începând cu data de 31 ianuarie 2018, acesta exercită simultan funcţia de primar şi calitatea de comerciant persoană fizică.

De asemenea, arată inspectorii de integritate, în perioada 29 mai 2014 – 31 ianuarie 2018, a fost viceprimar şi comerciant persoană fizică (în perioada 29 mai 2014 – 22 iunie 2016, respectiv 22 iunie 2016 – 31 ianuarie 2018) şi membru în Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale Checea (în perioada 31 august 2016 – 10 iunie 2017).

Starea de incompatibilitate a fost constatată şi în cazul lui Ioan Hasas, viceprimar al comunei Vadu Crişului, judeţul Bihor, după ce, în perioada 6 iunie 2016 – 10 iunie 2017, ar fi fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Colegiului Tehnic nr. 1 Vadu Crişului.

Emilia Anda Ivan, funcţionar public în cadrul Primăriei Murgaşi, judeţul Dolj, a deţinut în perioada 23 decembrie 2013 – 1 iunie 2016 funcţia publică de inspector simultan cu exercitarea funcţiei de administrator public la Primărie, aflându-se şi ea în stare de incompatibilitate, afirmă ANI.

Totodată, potrivit ANI, Mariana Perieteanu, funcţionar public în cadrul Primăriei Icoana, judeţul Olt, s-a aflat în stare de incompatibilitate, după ce, în exercitarea funcţiei publice de inspector ar fi participat, în perioada 5 mai – 6 iunie 2016, la campania electorală desfăşurată cu ocazia alegerilor locale din acel an, în cadrul căreia şi-a depus candidatura pentru funcţia de consilier local, fără a-şi suspenda raportul de serviciu.

În incompatibilitate a fost găsită şi Daniela Nedelcu, comisar şef la Penitenciarul Târgu Mureş, judeţul Mureş, care, în perioada 24 aprilie 2009 – 22 august 2018 ar fi fost şi angajată într-o firmă, dar şi Iulian Gheorghe Grigorici, agent şef principal la Penitenciarul Miercurea Ciuc, judeţul Harghita, după ce, în perioada 12 mai – 20 noiembrie 2017 ar fi fost, de asemenea, şi angajat în cadrul unei societăţi comerciale.

„Persoanele evaluate au fost informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare”, precizează ANI. AGERPRES


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


EVENIMENT

Aproape 18.000 de români au fost vaccinați în ultima zi

Publicat

Aproape 18.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de oe, iar dintre aceștia peste 15.000 au primit prima doză, a anunțat luni CNCAV.

Astfel, dintre cele 17.986 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, 15.633 au primit prima doză, iar 2.353 pe cea de-a doua.

De la începutul campaniei, în România au fost vaccinate 5.482.882 de persoane, dintre care 5.338.849 cu schemă completă.

În ultimele 24 de oe au fost înregistrate 13 reacții adverse, toate de tip general, iar din decembrie 2020 până în prezent au fost raportate 17.165 de reacții adverse.

CNCAV precizează că 72 reacții adverse sunt în curs de investigare.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

Arad: Bărbat amendat cu 10.000 lei pentru un foc de vegetaţie uscată scăpat de sub control

Publicat

Un bărbat din judeţul Arad a fost amendat cu 10.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu, după ce a făcut un foc în gospodărie, pentru a arde vegetaţie uscată, dar flăcările s-au extins pe un teren învecinat care este habitat natural şi au afectat o suprafaţă de trei hectare.

Comisarii Gărzii de Mediu s-au autosesizat după ce incendiul a fost stins de către pompieri, care l-au identificat pe cel care a provocat flăcările.

„În urma autosesizării comisarilor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Judeţean Arad, a fost aplicată unei persoane fizice din localitatea Cruceni sancţiunea de 10.000 lei pentru neluarea măsurilor pentru prevenirea distrugerii habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice. În urma incendierii vegetaţiei uscate de pe proprietatea acesteia, incendiul s-a extins la o mirişte din apropiere, afectând o suprafaţă de aproximativ trei hectare”, a informat, luni, Garda de Mediu Arad.

Aceasta este prima amendă din acest an aplicată de comisarii arădeni unei persoane care a ars vegetaţie uscată, după ce flăcările au afectat un habitat sălbatic.

Pompierii din judeţ au intervenit în ultimul în zeci de cazuri în care curăţarea unor terenuri agricole prin arderea vegetaţiei a scăpat de sub control, iar incendiile s-au extins. Aceste situaţii sunt transmise şi Gărzii de Mediu. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Un tren s-a defectat în stația de metrou Grivița. Circulația pe Magistrala 4 este reorganizată

Publicat

Arhivă foto

Un tren s-a defectat, luni, în stația de metrou Grivița, iar Metrorex anunță că circulația pe Magistrala 4 este reorganizată.

Potrivit Metrorex, de luni, de la ora 19:33, circulația trenurilor pe Magistrala 4 este reorganizată în urma defectării unui tren în stația de metrou Grivița, linia 2.

La ora transmiterii știrii, se circulă în sistem pendulă între stațiile Grivița – Gara de Nord 2, linia 1 și Străulești – Grivița, linia 1.

Echipele specializate intervin pentru a remedia situația, iar călătorii sunt informați prin sistemele de sonorizare despre reorganizarea circulației.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: Impact între patru autoturisme într-o localitate din județul Argeș. Au fost anunțate trei victime

Publicat

Arhivă foto

Un accident rutier a avut loc, luni seară, într-o localitate din județul Argeș. Trei persoane au fost rănite în urma impactului dintre trei mașini.

Potrivit ISU Argeș, accidentul s-a produs în Pârvu Roșu la intrare.

UPDATE 1: În eveniment au fost implicate patru autoturisme și 3 victime dintre care două victime cu traumatism cranio cerebral și dureri de cap au fost preluate de către echipajele SMURD.

Cealaltă victimă a fost preluată de un echipaj SAJ. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire și stingerea incendiilor la locul accidentului.

În eveniment au fost implicate 3 autoturisme.

Din primele date, în urma evenimentului rutier au rezultat trei victime.

Conform sursei citate, pompierii cu doua autospeciale de intervenție și două echipaje SMURD de prim ajutor calificat.

Stire in actualizare

Citește mai departe