Connect with us

EVENIMENT

Veste bună! A fost semnat proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă. Virgil Popescu: „Unitatea 3 va intra în exploatare la sfârșitul anului 2030 și Unitatea 4 în anul 2031”

Publicat

veste bună! a fost semnat proiectul unităţilor 3 şi 4

Cu câteva ore în urmă, deputaţii au adoptat proiectul de lege privind aprobarea semnării Acordului de sprijin între statul român şi Societatea Naţională Nuclearelectrica SA pentru proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la CNE Cernavodă. Potrivit ministrului Energiei, cele două unități vor intra în funcțiune în mai puțin de zece ani, iar centrala de la Cernavodă va ajunge să furnizeze peste 35% din energia țării.

Proiectul Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă a fost semnat

„Scopul acordului este de a stabili modalităţile efective de cooperare între părţi, prin stabilirea unor angajamente şi obligaţii ale statului român, privind asigurarea măsurilor necesare finanţării proiectului, implementarea şi adoptarea măsurilor de sprijin, inclusiv măsuri de ordin legislativ. De asemenea, acordul stabileşte ca…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din Alba, pe drumurile din județ. Au fost aplicate amenzi de peste 52.000 de lei

Publicat

acțiuni ale polițiștilor și jandarmilor din alba, pe drumurile din

Polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat joi, 21 septembrie, acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

Potrivit IPJ Alba, în cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 484 de persoane și au fost verificate 292 de autovehicule.

Au fost constatate 229 de abateri de natură contravențională, majoritatea la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

USR Cluj vrea culoare pentru mașini pentru ca părinții să-i lase pe copii la școală. Emil Boc: Nu resping propunerea

Publicat

scoala facebook emil boc 6.jpg

Primăria Cluj-Napoca a făcut eforturi pentru a descongestiona traficul în oraș la orele de vârf, în timpul școlii. Iar introducerea autobuzelor dedicate elevilor, care au fost cerute chiar de clujeni prin programul de bugetare participativă, a avut ca scop tocmai evitarea blocajelor în trafic cauzate de părinții care își duc copiii la școală și staționează cu mașina în fața unităților de învățământ.

Chiar dacă în acest moment autobuzele școlare…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un deputat, fost primar în Alba, nu a reușit timp de 16 ani să termine o canalizare în două sate. Rețeaua s-a degradat total

Publicat

un deputat, fost primar în alba, nu a reușit timp

Aproape cinci kilometri de canalizare zac de mai bine de 16 ani, în subteranul localităților Șpring și Cunța, fără a fi folosite.

Mai exact, lucrarea începută în 2007 de fostul primar al comunei, actual deputat de Alba, nu a fost terminată în 16 ani, iar actuala conducere a primăriei comunei Șpring a făcut o inspecție a lucrării. 

Rezultatul este dezastruos: rețeaua de canal este degradată în totalitate. 

Lucrarea a fost începută de fostul primar al comunei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Blaj, reținut de Poliție pentru că a încălcat un ordin de protecție. A mers la casa fostei iubite și a amenințat-o

Publicat

tânăr din blaj, reținut de poliție pentru că a încălcat

Un tânăr de 24 de ani din Blaj a fost reținut de polițiști, după ce joi la amiază, 21 septembrie 2023, a încălat un rodin de protecție și a mers la casa fostei iubite amenințând-o.

Potrivit IPJ Alba, la data de 21 septembrie 2023, polițiștii din Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 24 de ani, din Blaj, care este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe