Connect with us

EVENIMENT

Veste bună pentru românii cu banii blocați de ANAF. Proiectul de lege care stabilește reguli noi pentru popririle de conturi

Publicat

veste bună pentru românii cu banii blocați de anaf. proiectul

Românii care au făcut plăți către bugetul de stat fără ca aceștia să fie datornici își vor putea recupera mult mai ușor banii de la ANAF, potrivit unei noi propuneri legislative. Aceștia vor putea intra în posesia sumelor, la cerere, în termen de cinci zile lucrătoare de la înregistrarea solicitării. Iată mai multe detalii!

Românii ar putea să-și recupereze mult mai simplu banii blocați de ANAF

Deputatul Steluța Cătăniciu, de la Partidul Umanist Social Liberal, a inițiat, de curând, un proiect de lege prin care cetățenii ar putea recupera mult mai uşor banii de la ANAF.

Potrivit acestuia, românii vor trebui să completeze o cerere, iar Fiscul va fi obligat ca în termen de cinci zile lucrătoare să restituie banii. Mai mult, acesta va fi nevoit să plătească dobânzi pentru sumele pe care le-a…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Peste 150.000 de persoane fizice şi juridice, înmatriculate în anul 2022

Publicat

Arhivă foto

Numărul înmatriculărilor de persoane fizice şi juridice a crescut, în anul 2022, cu 3,04%, comparativ cu anul anterior, până la 152.809, din care 113.931 societăţi cu răspundere limitată (SRL), potrivit datelor centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), consultate de AGERPRES.

Cele mai multe înmatriculări au fost înregistrate în Municipiul Bucureşti, respectiv 29.068 (plus 20,93%, comparativ cu 2021), şi în judeţele Cluj – 9.199 (+6,69%), Ilfov – 7.933 (+12,38%) şi Timiş – 7.106 (+0,91%).

La polul opus, numărul cel mai mic de înmatriculări a fost consemnat în judeţele Covasna – 954 (scădere cu 10,42% faţă de 2021), Ialomiţa – 1.079 (scădere de 1,55%) şi Tulcea – 1.111 (minus 14,67%).

Potrivit ONRC, domeniile în care au fost realizate cele mai multe înmatriculări sunt: comerţul cu ridicata şi cu amănuntul; repararea autovehiculelor şi motocicletelor (27.033; – 8,16%, comparativ cu anul anterior), activităţi profesionale, ştiinţifice şi tehnice (16.560; +20,81%) şi construcţii (15.583; -4,12%).

În noiembrie 2022, au fost înmatriculate 11.212 persoane fizice şi juridice, cele mai multe în Bucureşti (2.343) şi în judeţele Ilfov (624), Cluj (588) şi Timiş (499). Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

Fiica lui Liviu Vârciu se afla în Turcia în momentul seismului. Anastasia învață la o școală privată turcă

Publicat

fiica lui liviu vârciu se afla în turcia în momentul

Imaginile cu dezastrul din Turica după cutremurul care a lovit țara a impresionat o lume întreagă, dar i-a speriat cumplit pe cei care au rude sau prieteni în zona afectată și nu numai. O mare spaimă au tras și Liviu Vârciu și iubita sa după ce au aflat de seism, deoarece fiica lor se afla în acea zi la Istanbul.

Emoții pentru Liviu Vârciu în ziua cutremurului din Turcia

Zeci de mii de persoane din Turcia luptă să trăiscă printre ruine, după cel mai mare cutremur care a lovit țara în acest secol. Multă lume este impresionată de drama care s-a întîmplat acolo, însă Anda Călin, iubita lui Liviu Vârciu, are o  legătură destul de strânsă cu această țară, de când mama sa s-a mutat la Istanbul.

Anda Călin a povestit pentru Playtech Știri că a aflat târziu despre această tragedie a poporului turc,…

Citește mai mult pe impact.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Autocisternă încărcată cu motorină, răsturnată pe DN 24B în județul Vaslui. Scurgeri de combustibil pe șosea

Publicat

acident vaslui 2

Un accidenr rutier în care a fost implicată o autocisternă plină cu motorină a avut loc, miercuri seară, pe DN 24B în județul Vaslui. Autobehiculul s-a răsturnat pe o parte, pe marginea drumului.

Potrivit ISU Vaslui, accidentul a avut loc pe DE 581 (DN 24B), în localitatea Valea Grecului, comuna Duda Epureni.

accident vasljui 3

Au intervenit la accident cinci autospeciale, o ambulanță SMURD tip B2 și echipaje specializate, pentru asigurare măsuri PSI, asigurarea zonei, evaluare și acordare prim-ajutor.

În accident a fost implicată o autocisternă încărcată cu 26 tone motorină. În autovehicul se afla doar conducătorul auto.

acc vaslui 5

acc vaslui 5

Autocisterna, înmatriculată în Republica Moldova, s-a răsturnat pe o parte, în afara carosabilului. Aceasta nu prezintă fisuri, însă există scurgeri de combustibil pe la capacul de alimentare al primului compartiment.

accident vaslui1

Până la sosirea echipajelor de intervenție, conducătorul auto s-a autoevacuat. Șoferul a fost evaluat medical, a primit sprijin medical în ambulanța SMURD și  a fost transportat la spital.

Pompierii militari asigură măsuri PSI și intervin pentru oprirea scurgerilor de carburant de la capacul unuia dintre cele cinci compartimente.

Citește mai departe

EVENIMENT

INSDP: În ultima săptămână, peste 44% din cazurile de COVID s-au înregistrat în Bucureşti şi judeţele Cluj, Timiş, Mureş și Iaşi

Publicat

insdp: În ultima săptămână, peste 44% din cazurile de covid

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a informat că, în săptămâna 30 ianuarie – 5 februarie, 44,6% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Cluj, Timiş, Mureş, Iaşi.

Potrivit raportului săptămânal de supraveghere, 48,5% dintre cazurile confirmate au fost înregistrate la persoanele care nu s-au vaccinat anti-COVID.

Dintre cei vaccinaţi care s-au îmbolnăvit, 52,9% erau fie imediat după vaccinare, fie la mai mult de şase luni de la ultima doză.

Aproape jumătate (44,1%) din totalul deceselor s-au înregistrat în judeţele Călăraşi, Caraş-Severin, Constanţa, Olt şi Sibiu.

Peste trei sferturi (77,1%) dintre decese au fost la persoane nevaccinate anti-COVID.

Conform…

Citește mai mult pe Romania24

Citește mai mult pe ardeal24.ro

Citește mai departe