Connect with us

EVENIMENT

Veste neplăcută la început de an: ce se întâmplă cu pensiile a mii de români, după ce taloane de au fost tipărite greșit. Care este explicația

Publicat

veste neplăcută la început de an: ce se întâmplă cu

Sute de mii de taloane de pensie au fost tipărite greșit pentru luna ianuarie și astfel o anumită categorie de pensionari va primi bani mai puțini. Guvernul a diminuat prin Ordonanță de Urgență cuantumul pensiei prin instituirea unei contribuţii la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, dar CCR a respins această măsură. Acum, guvernul trebuie să remedieze această situație. Ce se va întâmpla cu pensiile românilor.

Ce se întâmplă cu pensiile după decizia CCR

Pensionarii cu pensii mai mari de 4.000 de lei au primit mai puțini bani în luna ianuarie, după ce Casa Națională de Pensii le-a reținut contribuțiile pentru sănătate, de 10%. Pe 29 decembrie, Curtea Constituțională a declarat neconstituțională această măsură, dar taloanele erau deja tipărite la momentul deciziei…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ATENȚIE, ȘOFERI! Restricții de trafic pe Autostrada Soarelui

Publicat

masina politia 1 590x354 1
Arhivă foto

În cursul zilei de luni, 20 martie 2023, vor fi instituite restricții de circulație pe Autostrada Soarelui.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, luni, 20 martie 2023, pe Autostrada A2, se va închide banda 1, la km 34, pe  sensul Constanta – București, pentru lucrări de montare panouri fonoabsorbante.

Interval orar 08-17:30.

Polițiștii recomandă conducătorilor auto să circule cu viteză redusă în aceste zone și să se asigure înaintea schimbării benzii, semnalizând această intenție.

Citește mai departe

EVENIMENT

Atenție, șoferi! Restricții de circulație pe DN 7A în județul Vâlcea

Publicat

Traficul se va desfășura cu restricții luni, 20 martie 2023, pe D 7A în județul Vâlcea, din cauza unor lucrări.

Autoritățile au anunțat că în data de 20 martie 2023 vor fi impuse restricții de circulație pe sectorul de drum DN 7A între km 33+000 – km 35+000, în extravilanul localității Voineasa, din cauza unor lucrări de ranguire a versanților.

Lucrările vor avea loc între orele 08:00 – 16:00 și vor fi dirijate de piloți de circulație.

Circulația rutieră va fi închisă/ deschisă în reprize de maximum 20 de minute, pentru a permite efectuarea lucrărilor.

Polițișii recomandă conducătorilor auto să circule cu atentie și să respecte semnalizarea rutieră existentă.

Citește mai departe

EVENIMENT

Carambol cu 5 autovehicule implicate pe DN2 în județul Buzău. Trafic BLOCAT

Publicat

nou accident general ziua (2)
arhiva foto

Carambol, luni dimineață, pe DN 2 în județul Buzău. Traficul a fost blocat, după un accident rutier în care au fost implicate cinci autovehicule.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, accidentul a avut loc pe DN 2 E85 Buzău – Râmnicu  Sărat, în localitatea Poșta Câlnău, județul Buzău.

Din rimele informații în carambol au fost implicate două autoturisme și trei autotrenuri.

Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri de mers.

Știre în actualizare

Citește mai departe

EVENIMENT

CNAIR anunță că procesul de verificare a rovinietei în punctele de control va fi ÎNGREUNAT, timp de două ore

Publicat

e tarif cnair

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere CNAIR anunță că luni, 20 martie, timp de două ore, procesul de verificare a rovinietei în punctele de trecere a frontierei și în punctele de control va fi îngreunat. Se efectuează lucrări de mentenanță a aplicației.

Potrivit reprezentanților CNAIR, situația este determinată de efectuarea unor activități de mentenanță la aplicația de tarifare.

„CNAIR informează utilizatorii rețelei de drumuri și autostrăzi că luni, 20.03.2023, în intervalul orar 12.00 – 14.00, ca urmare a unor activități programate de mentenanță a aplicației interne e-Tarifare2, procesul de verificare a rovinietei în cadrul punctelor de trecere a frontierei și a punctelor de control ACI poate fi îngreunat pentru scurte perioade de timp”, a transmis compania.

Citește mai departe