Connect with us

EVENIMENT

Vestea care schimbă tot ce se știa în dosarul Caracal. Avocatul familiei Măceșanu, noi dezvăluiri despre dovezile găsite în curtea lui Dincă. „Este o anomalie”

Publicat

vestea care schimbă tot ce se știa în dosarul caracal.

Gheorghe Dincă a fost condamnat, în septembrie 2022, la 30 de ani de închisoare pentru trafic de persoane, viol, omor și profanare de cadavre în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. Familiile fetelor au făcut apel, iar avocatul familiei Măceșanu a făcut noi dezvăluiri despre dovezile găsite în curtea lui Gheorghe Dincă. Acesta a cerut instanței un lucru uluitor.

Răsturnare de situație în cazul Caracal

Familiile victimelor din dosarul Caracal au făcut apel față de hotărârea Tribunalului Olt de condamnare a lui Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare, iar recursul se judecă la Curtea de Apel Craiova. Avocatul familiei Măceșanu a făcut noi dezvăluiri despre dovezile găsite în curtea lui Dincă și cere instanței un lucru uluitor.

Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu, a…

Citește mai mult pe impact.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Premierul Nicolae Ciucă, primit de Maia Sandu: Guvernul României sprijină necondiţionat Republica Moldova

Publicat

guvernul romaniei ciuca maia sandu
sursa foto: captură video / Guvernul României

Guvernul României reafirmă sprijinul necondiționat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar și pentru consolidarea economiei și menținerea stabilității și securității în fața provocărilor din regiune, afirmă Nicolae Ciucă. Premierul a fost primit joi de Maia Sandu.

„Prim-ministrul Nicolae Ciucă, aflat în prima sa vizită oficială la Chişinău, a fost primit astăzi (joi – n.r.) de preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu.

Cu această ocazie, Maia Sandu a mulţumit României pentru tot sprijinul acordat, astfel încât populaţia şi economia Republicii Moldova să treacă cu bine peste iarna complicată, determinată de o creştere exponenţială a costurilor la energie şi gaze, precum şi de lipsa acută a furnizării acestor resurse, în special prin întreruperea furnizării de către Gazprom timp de câteva luni”, transmite Executivul.

Potrivit sursei citate, premierul Nicolae Ciucă a mulţumit, la rândul său, pentru decizia Parlamentului Republicii Moldova de a adapta legislaţia în conformitate cu hotărârea Curţii Constituţionale, respectiv de a acorda limbii române statutul de limbă oficială în Republica Moldova.

„Vizita la Chişinău, un loc de suflet pentru români, îmi oferă prilejul să reafirm sprijinul necondiţionat pentru Republica Moldova în parcursul european, dar şi pentru dezvoltarea economiei, implementarea reformelor şi bunăstarea tuturor cetăţenilor săi.

Vreau să apreciez în mod deosebit modul exemplar în care autorităţile Republicii Moldova au reuşit să gestioneze, cu largul sprijin internaţional, situaţia de securitate şi ameninţările actuale. România va rămâne mereu alături de Republica Moldova, indiferent de dificultatea temelor de securitate din regiune”, a afirmat Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă, primit de Maia Sandu. Maia Sandu a salutat cooperarea deosebită între România şi Republica Moldova

Preşedintele Maia Sandu a prezentat paşii făcuţi de Republica Moldova pentru îndeplinirea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene în scopul pregătirii deschiderii negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.

Principalele probleme ale justiţiei au fost invocate în paralel cu eforturile Guvernului Republicii Moldova de a asigura stabilitatea, securitatea şi siguranţa fiecăruia dintre cetăţeni.

În privinţa acestor aspecte, Maia Sandu a salutat cooperarea deosebită între România şi Republica Moldova, pentru a depăşi provocările generate de încercările repetate de destabilizare a situaţiei politice şi sociale intervenite din partea Federaţiei Ruse.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a subliniat angajamentul total al României în susţinerea Republicii Moldova, atât pe parcursul său european, cât şi pentru consolidarea situaţii economice şi menţinerea stabilităţii şi a securităţii în faţa provocărilor hibride la care este supusă.

„Totodată, a fost prezentat stadiul implementării programului de sprijin finanţat cu 100 de milioane de euro de către Guvernul României.

Premierul Nicolae Ciucă, primit de Maia Sandu. Prima parte de 25 milioane de euro a programului de sprijin, deblocată

În acest sens, premierul român a anunţat deblocarea primei părţi de 25 milioane euro a acestui program, care a fost aprobată de către Guvernul României.

Din perspectiva cooperării la nivelul mediului de afaceri, ambele părţi au arătat deschidere pentru a încuraja mediul de business de pe ambele maluri ale Prutului să colaboreze în domeniile de interes reciproc şi relevante pentru potenţialul de dezvoltare economică”, se mai arată în comunicat.

În vizita oficială, premierul României este însoţit de ministrul Apărării, Angel Tîlvâr, ministrul Energiei, Virgil Popescu, Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, şi şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mircea Abrudean.

Sursa: MediaFax

Citește mai departe

EVENIMENT

Ministrul Marcel Boloș: În Săptămâna Mare, încărcăm cardurile de alimente cu cei 250 de lei

Publicat

marcel bolos.jpg
Arhivă foto

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a declarat joi, 23 martie 2023, după o vizită de lucru în Prahova, că în Săptămâna Mare vor fi încărcate, în avans, cardurile de alimente din cadrul programului „Sprijin pentru România”. ACestea vor fi încărcate cu tranşa de 250 de lei aferentă lunii aprilie.

„Până în sărbătorile pascale, încărcăm voucherul de alimente cu cei 250 de lei, pentru că Guvernul României, în şedinţa de ieri, a aprobat decalarea termenului pentru voucherele alimentare şi încărcarea lor cu cei 250 de lei până la sărbătorile de Paşti. (…)

În acest fel, în Săptămâna Mare, încărcăm cardurile cu cei 250 de lei pentru cei 2.400.000 de beneficiari pe care îi avem în cadrul programului Sprijin pentru România. (…)

Am fixat ca şi termen data de 13 aprilie, să se poată folosi oamenii şi să cumpere cele necesare pentru sărbătorile de Paşti”, a declarat ministrul.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene s-a aflat în vizită de lucru în oraşul Urlaţi, la depozitul Oltina, în contextul în care începe distribuţia unei noi tranşe de pachete cu alimente, de 25 kilograme, pentru persoanele vulnerabile.

„Suntem în depozitul de pachete alimentare din Urlaţi. Aici avem cea mai mare capacitate din ţară, de 400.000 de pachete alimentare. Acestea sunt de câte 25 de kilograme, fiind tranşa a şasea pe care noi o derulăm în prezent.

Pachetul conţine în mare parte produse româneşti, de la făina de grâu, până la cea de mălai, ulei, zahăr, conserve din carne de porc, gem, dulceaţă (…), precum şi compoturi care sunt, de asemenea, produse româneşti.

Fiecare tranşă are câte 30.000 de tone de alimente pe care le derulăm şi din depozitul din Urlaţi pleacă azi pachete alimentare (…) spre şase judeţe – Bistriţa-Năsăud, Călăraşi, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Dolj (…) 1.188.000 de persoane sunt beneficiare ale acestui program pe care noi îl derulăm pe fondurile europene pe care România le are alocate pentru perioada de programare 2014-2020”, a precizat ministrul Boloş.

Ministrul Marcel Boloș: În Săptămâna Mare, încărcăm cardurile de alimente cu cei 250 de lei. „Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite”

Acesta a explicat că dacă aceste produse ar fi cumpărate de la raft, ar costa în jur de 390 de lei, în timp ce valoare de licitaţie a pachetului este de 190 de lei.

„Un astfel de pachet, dacă am cumpăra aceste produse de la raft, astăzi ar costa 390 de lei, dar valoarea de licitaţie pe care o avem în contracte prevăzută este de 190 de lei, deci este un avantaj foarte mare că aceste pachete alimentare şi tot ce a însemnat programul în sine a avut o licitaţie pentru toată cantitatea de produse alimentare pe care o asigurăm şi care încercăm să ajungă la beneficiari cât mai curând posibil.

Până în sărbătorile pascale ne-am mobilizat să avem aproximativ 800.000 de pachete alimentare distribuite, urmând ca diferenţa să fie distribuită în perioada următoare, până cel târziu în luna iunie”, a mai spus ministrul Marcel Boloş.

Guvernul a aprobat, miercuri, un memorandum referitor la acordarea tranşei a VI-a a voucherelor sociale în valoare de 250 de lei, stabilind că plăţile vor putea fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie.

Conform actului normativ, pentru plata acestei tranşe se vor iniţia demersuri către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi Casa Naţională de Pensii Publice în vederea urgentării transmiterii listelor cu beneficiarii eligibili până la data de 31 martie 2023, astfel încât plăţile să poate fi efectuate în perioada 10 – 13 aprilie. Agerpres

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Coliziune frontală între două autoturisme, pe o șosea din județul Călărași. Patru persoane, transportate la spital

Publicat

accident calarasi fb
sursa foto: Facebook / ISU Călărași

Patru persoane au ajuns la spital, joi dimineață în urma unui accident rutier produs pe o șosea din județul Călărași. În eveniment au fost implicate două mașini, care au intrat în coliziune frontală.

Potrivit ISU Călărași, în data de 23.03.2022, ora 09.01, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenţie Budeşti au fost solicitate, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe raza localităţii Plătăreşti, pe DJ 301, pentru acordarea primului ajutor în cazul a cinci persoane şi pentru asigurarea tuturor măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor, după ce două autoturisme au intrat în coliziune frontală.

La sosirea echipajelor de urgenţă la faţa locului, pompierii militari au identificat cinci persoane implicate, dintre care un bărbat şi patru femei.

Într-unul dintre autoturisme se afla doar conducătorul vehiculului, un tânăr în vârstă de 19 ani, care era conştient şi prezenta excoriaţii și dureri la nivelul toracelui (în partea din spate), acesta fiind preluat de un echipaj al Ambulanţei şi transportat la spital.

accident calarasi fb 1

În cel de-al doilea autovehicul implicat în accident se aflau patru persoane, toate de sex feminin, (1) conducător auto în vârstă de 42 ani, era conştientă şi prezenta câteva excoriaţii la nivelul membrelor superiore (a refuzat transportul la spital, (2) o altă persoană în vârstă de 56 ani, care prezenta suspiciune de fractură la nivelul umărului drept (preluată de Ambulanţă şi transportată la Spitalul Bagdasar Arseni din Bucureşti), (3) o femeie în vârstă de 52 ani, conştientă, care prezenta suspiciune de fractură la nivelul piramidei nazale, cât şi dureri la nivelul umăruluii drept (preluată de echipajul SMURD Budeşti şi transportată la Spitalul Bagdasar Arseni, (4) iar cea de-a patra victimă din autoturism, în vârstă de 49 ani, era conştientă şi prezenta dureri la nivelul toracelui (preluată de ambulanţă şi transpertată la Spitalul Bagdasar Arseni).

accident calarasi fb 2

Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au decuplat bornele acumulatorilor autovehiculelor implicate şi au curaţat carosabilul în zona accidentului.

sursa foto: Facebook / ISU Călărași

Citește mai departe

EVENIMENT

UPDATE: Biciclist lovit mortal de o mașină, într-o localitate din Vâlcea

Publicat

bărbat lovit de un autovehicul, pe o stradă din bistrița
Arhivă foto

Un grav accident rutier a avut loc, joi la amiază pe DJ 646, în județul Vâlcea. Un biciclist și-a pierdut viața, după ce a fost lovit de o mașină.

Potrivit ISU Vâlcea, salvatorii au fost solicitați la un accident rutier produs pe DJ 646, pe raza localității Frâncești, sat Viișoara.

UPDATE ora 14.15: Potrivit ISU Vâlcea, după efectuarea manevrelor de resuscitare, medicul SAJ a declarat decesul biciclistului. Acesta avea 67 de ani.

UPDATE ora 13.55: Accident grav pe DJ 646, în Vâlcea. Precizările polițiștilor

„În data de 23 martie 2023, polițiștii au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, soldat cu decesul unei persoane.

Din primele verificări a rezultat faptul că, un bărbat de 21 de ani, din localitatea Frâncești , județul Vâlcea, în timp ce conducea un autoturism pe DJ 646, ar fi acroșat un biciclist, de 67 de ani, din localitate.

În urma impactului, a rezultat decesul biciclistului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

În continuare, polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care s-a produs evenimentul rutier”, a precizat reprezentantul IPJ Vâlcea.

Știrea inițială

În eveniment a fost implicat un biciclist și conducătorul unui autoturism.

În urma producerii acestuia, victima a rămas inconștientă.

Echipajul SMURD efectuează manevre de resuscitare

La fața locului s-a deplasat un echipaj SMURD si un echipaj SAJ.

 

Citește mai departe