Connect with us

ACTUALITATE

Vești bune. Apar cursele regulate de pe Aeroportul Băneasa

Publicat

cnab

Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa – Aurel Vlaicu este deschis, poate fi operat şi ne aşteptăm ca din luna martie 2023 să apară cursele regulate, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Valentin Iordache.

„Încă nu sunt încheiate contracte pentru operarea de curse regulate pe Aeroportul Băneasa. Ne aşteptăm ca acestea să înceapă la începutul anului viitor, cel mai probabil în ianuarie, dar asta nu înseamnă că aeroportul nu poate fi folosit aşa cum a funcţionat şi anul trecut pe perioada EURO 2020. Vom avea şi anul acesta – chiar săptămâna viitoare aşteptăm o serie de curse charter cu suporteri, o echipă de fotbal, care vor trece prin terminalul aeroportului Băneasa. Deci, aeroportul este practic deschis, poate fi operat şi aşteptăm acum ca şi companiile să înceapă operarea de curse regulate”, a spus Iordache.

În opinia sa, cel mai probabil cursele regulate pe Aeroportul Băneasa vor apărea din luna martie 2023.

„Desigur, e mai greu să începi operarea de curse regulate pe sezonul de iarnă, când cererea este mai mică, de aceea cel mai probabil abia începând cu sezonul de vară din 2023 – asta înseamnă din luna martie 2023 – să apară şi cursele regulate pe Băneasa. Există însă posibilitatea ca şi până atunci să apară cerere de operare, atât de curse regulate, cât mai ales de curse charter, atât interne, cât şi externe”, a explicat el.

Vești bune. Apar cursele regulate de pe Aeroportul Băneasa: nu va mai conta ce tip de companie este

Reprezentantul CNAB a precizat că în acest proces de operare nu va mai conta ce tip de companie este: low-cost sau de linie.

„Aeroportul este deschis pentru trafic indiferent unde se încadrează respectivele companii aeriene Ştim cu toţii că diferenţa între low-cost şi cea tradiţională a fost aproape ştearsă în ultima perioadă. Sunt companii tradiţionale care nu mai oferă alimente la bord, sunt companii low-cost care uneori oferă, dar oferă de regulă contracost. De asemenea, tipul de servicii asigurat a început să semene tot mai mult într-o companie tradiţională şi o companie low-cost, mai ales pe curse regionale sau pe curse relativ scurte de 3 ore – 3 ore şi jumătate”, a adăugat Valentin Iordache.

Vești bune. Apar cursele regulate de pe Aeroportul Băneasa: CNAB administrează cele două aeroporturi principale ale României

CNAB administrează cele două aeroporturi principale ale României: Aeroportul Internaţional Henri Coandă şi Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu, anul trecut acestea fiind tranzitate de peste 6,92 milioane de pasageri.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionează aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Cum s-au cartelizat, din interes, partidele din Alba. Lupta politică s-a mutat în interior: taberele interne din PNL, PSD și USR

Publicat

alegeri afise alba electoral 2020 e1605120139203 1000x583.jpeg

Partidele din Alba formează un cartel local: nu se atacă, nu dezbat nimic și în general își împart funcțiile și influența după un algoritm subînțeles. 

De mulți ani, liderii partidelor din Alba nu mai dezbat public și nu se mai contrează între ei pe teme care privesc proiectele locale de dezvoltare, hotărârile luate la nivel local sau interesul general al cetățeanului.

Foarte rar, o fac la nivel superficial, dar dezbaterea locală pe subiecte reale lipsește. 

Alfel stă situația în interiorul formațiunilor, acolo unde conflictele interne sunt ținute în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CJ Cluj alocă 40 de milioane de lei pentru lucrări de întreținere a celor 63 de drumuri din județ

Publicat

drumuri cluj.jpg

Consiliul Județean Cluj ar urma să aloce nu mai puțin de 40 de milioane de lei pentru întreținerea drumurilor județene în acest an.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a inițiat un proiect de hotărâre care vizează aprobarea programelor de lucrări de modernizare și reabilitare, respectiv de întreținere și reparare a drumurilor județene în anul 2023.

CJ Cluj alocă 40 de milioane de lei pentru lucrări de întreținere a celor 63 de drumuri din județ

„Infrastructura rutieră rămâne, și în anul curent, una dintre prioritățile absolute ale Consiliului Județean. Ne vom axa, în…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

VIDEO Zona fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. Stadiul lucrărilor la locuințele sociale și ansamblul urban

Publicat

santier gheorghe sincai 3 1000x600.jpeg

Terenul fostului talcioc din Alba Iulia a devenit un imens șantier. În zonă se află în prezent în construcție un ansamblu de locuințe sociale și un ansamblu urban cu spații socio-culturale, educative și de recreere. 

Primul bloc de locuințe sociale va avea 21 de apartamente și un regim de înălțime P+2E. În prezent, muncitorii au finalizat fundațiile, au început montarea structurii metalice și lucrează la turnarea plăcii peste parter. 

Ansamblu de locuințe sociale – cartier Gheorghe Șincai

În luna mai 2022 a fost câștigată licitația pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

FOTO.Milionarul Ștefan Vuza, cu investiții și în Cluj, este cel mai mare colecționar de LEGO din lume. Are peste 4.500 de modele

Publicat

lego 1.jpg

Milionarul român Ștefan Vuza, care deține printre altele combinatul Chimcomplex și are investiții și în Cluj-Napoca, deține, pe lângă o avere de peste 530 de milioane de euro și cea mai mare colecție privată de LEGO din lume.

stefan vuza

„Sunt colecționar de Lego. Am început acum 19 ani și în timp am construit cea mai mare colecție privată de Lego din lume fără ca acesta să fi fost scopul inițial! Ca antreprenor când nu găseam soluții la problemele mele curente, mă retrăgeam în sălile de Lego și construiam, de multe ori fără harta. Lego te ajută exponențial în creativitate, este foarte bun…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe