EVENIMENT
Vesti bune de la meteorologi! Prognoza meteo pe patru săptămâni, până la finalul lunii martie

Vine primăvara! Urmează o lună cu multe ploi și cu temperaturi ușor mai ridicate decât cele specifice perioadei în care ne aflăm. Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 27 februarie – 27 martie, sunt prognozate temperaturi mai ridicate decât media normală pentru data din calendar. În ceea ce priveşte regimul precipitaţiilor, acesta va fi excedentar în cea mai mare parte a țării.
Săptămâna 27.02.2023 – 06.03.2023
Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice, dar și ușor mai coborâte în extremitatea de nord-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.
Regimul pluviometric va fi local excedentar în regiunile sudice, dar și deficitar în nord-vest, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 06.03.2023 – 13.03.2023
Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.
Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile intracarpatice, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Săptămâna 13.03.2023 – 20.03.2023
Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.
Regimul pluviometric va avea o tendință ușor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice.
Săptămâna 20.03.2023 – 27.03.2023
Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.
Cantitățile de precipitații vor fi exedentare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile estice.
EVENIMENT
Rezultate inversate într-o secție din Alba Iulia, între George Simion și Nicușor Dan, la alegeri. Precizările primarului

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat miercuri că într-o secție de votare din oraș, au fost inversate cifrele privind rezultatul votului la alegerile prezidențiale.
Concret, transmite Pleșa, în secția de votare nr. 42, după încheierea procesului de numărare a voturilor, s-a produs o inversare a rezultatelor în procesul-verbal final.
Astfel, au fost trecute 690 de voturi pentru George Simion și 338 pentru Nicușor Dan, deși toți membrii secției au confirmat că…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
CSM Unirea Alba Iulia și SCM Râmnicu Vâlcea luptă în prima manșă a barajului de promovare în Liga 2. Mare meci pe Stadion Cetate

Meciul dintre CSM Unirea Alba Iulia și SCM Râmnicu Vâlcea are loc miercuri, 21 mai, de la ora 18:00, pe stadionul Cetate din Alba Iulia.
Este prima manșă a fazei semifinale a barajului de promovare în Liga 2, returul fiind prevăzut pentru sâmbătă, 24 mai, pe arena Municipală din Râmnicu Vâlcea.
Obiectivul formației din Alba Iulia, acela de a accede în Liga 2, se poate înfăptui.
Alba Iulia încearcă, după 13 ani, să revină pe a doua scenă fotbalistică, dar are de trecut,…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Evaluarea Națională la clasa a VIII-a începe în 23 iunie. Elevii vor avea o zi liberă după fiecare probă. Calendarul examenului

Elevii de clasa a VIII-a vor susține Evaluarea Națională începând cu data de 23 iunie.
În acean an, după fiecare probă de examen, elevii vor avea o zi liberă.
Calendarul Evaluării Naționale 2025
Potrivit ministerului Educației, Evaluarea Națională la clasa a VIII-a, pentru depunerea contestațiilor, elevii vor avea la dispoziție două zile.
Calendar Evaluare Națională 2025 – Clasa a VIII-a:
- 10–13 iunie 2025 – Înscrierea la Evaluarea Națională
- 13…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Taxă pe coletele mici de pe Temu și Shein, propusă de UE. Care este motivul și care va fi taxa pe fiecare achiziție

Taxă pe coletele mici de pe Temu și Shein, dar și de pe alte platforme similare din China, propusă de UE. Ar fi vorba de o sumă de doi euro pentru coletul primit acasă și de 50 de cenți pentru coletele trimise în depozite. Taxa ar aduce venituri de aproape 9 miliarde de dolari bugetului european, arată un calcul raportat la nivelul acestui tip de comerț.
Uniunea Europeană a propus o taxă fixă de doi euro pentru fiecare dintre miliardele de colete mici trimise direct la domiciliile…
Citește mai mult pe Alba24.ro