Connect with us

EVENIMENT

Vești bune în SĂNĂTATE! Tehnologie ARNm împotriva cancerului

Publicat

vaccin pixabay.jpg

Moderna și Merck se pregătesc să lanseze primul studiu de fază trei al unui vaccin împotriva cancerului cu ARN mesager. La fel ca și în cazul vaccinului împotriva COVID-19, și acesta ar învăța sistemul imunitar al organismului să țintească celulele canceroase, potrivit Financial Times.

Moderna și Merck se pregătesc să lanseze primul studiu de fază trei al unui vaccin cu ARN mesager împotriva cancerului, după ce un studiu anterior a arătat că acesta a sporit șansele de supraviețuire ale pacienților cu un tip agresiv de cancer de piele.

Datele publicate marți de Moderna au arătat că o combinație între vaccinul experimental împotriva cancerului al companiei și medicamentul de imunoterapie Keytruda al Merck a redus cu 44% riscul de deces sau de recidivă a melanomului la pacienții cu risc ridicat, în comparație cu tratamentul care utilizează doar Keytruda.

Vești bune în SĂNĂTATE! Tehnologie ARNm împotriva cancerului: 157 de pacienți

Studiul randomizat de fază 2 a inclus 157 de pacienți care suferiseră deja o intervenție chirurgicală din cauza melanomului și i-a urmărit timp de un an. Unii participanți au primit nouă doze de vaccin împotriva cancerului, împreună cu Keytruda. Alții au primit doar Keytruda, care este tratamentul standard pentru melanomul cu stadiu ridicat.

Stéphane Bancel, directorul executiv al Moderna, a declarat că rezultatele au încurajat Merck și Moderna să se angajeze în studiul de fază 3, pe care autoritățile de reglementare tind să îl solicite înainte de a aproba un nou tratament.

Marea majoritate a medicamentelor care reușesc în studiile de fază 2 eșuează ulterior în următoarea etapă de studii, potrivit Financial Times.

Vești bune în SĂNĂTATE! Tehnologie ARNm împotriva cancerului: multe tipuri de tumori

Companiile ar urma să testeze combinația și pe alte tipuri de cancer. „Credem că aceasta ar trebui să funcționeze în multe tipuri de tumori, nu numai în melanom”, a declarat Bancel într-un interviu.

Oamenii de știință au studiat de mult timp potențialul utilizării tehnologiei ARNm – care este cel mai bine cunoscută pentru dezvoltarea vaccinurilor anti-Covid-19 – pentru a administra un vaccin care să învețe sistemul imunitar al organismului să țintească tumorile canceroase.

Jeffrey Weber, cercetător principal al studiului și director adjunct al Perlmutter Cancer Center de la NYU Langone, a declarat că rezultatele au oferit primele dovezi randomizate că o abordare personalizată a vaccinului ar putea fi benefică în cazurile de melanom. Weber este consultant plătit pentru Merck și Moderna.

Julie Bauman, director al centrului de oncologie de la Universitatea George Washington, a declarat că vaccinurile anti-cancer cu ARNm sunt special concepute pentru a viza cancerul fiecărui individ în parte.

„Obții țesutul de la o tumoare, îl secvențiezi și apoi, pe o perioadă de șase săptămâni, produci un vaccin care se potrivește cu primele 10-20 de mutații”, a spus ea.

Bauman a spus că vaccinul stimulează sistemul imunitar al unei persoane să țintească selectiv acele celule canceroase.

Vești bune în SĂNĂTATE! Tehnologie ARNm împotriva cancerului: colaborare de șase ani

Studiul clinic face parte dintr-o colaborare de șase ani între Merck și Moderna în domeniul dezvoltării de vaccinuri personalizate împotriva cancerului.

Dean Li, președintele Merck Research Laboratories, a declarat că rezultatele pozitive ale studiului reprezintă o etapă importantă în colaborarea companiei cu Moderna. „Așteptăm cu nerăbdare să avansăm acest program în următoarea fază de dezvoltare”, a spus el. Mediafax

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Cetățenii din Sebeș pot preda medicamentele expirate și nefolosite la Spitalul din oraș. Precizările Primăriei

Publicat

cetățenii din sebeș pot preda medicamentele expirate și nefolosite la

Cetățenii din Sebeș și din localitățile limitrofe pot preda medicamentele expirate și nefolosite la Spitalul Municipal din oraș, în fiecare zi de sâmbătă. Acestea urmează să fie predate ulterior firmelor specializate în preluarea și distrugerea lor. 

Potrivit reprezentanților administrației locale, conform Legii nr. 269/2023, publicată în MO nr. 916/11.10.2023, medicamentele expirate și/sau neutilizate provenite de la populația municipiului Sebeș și localitățile…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO. Clădirea Anatomia a UMF ”Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca se modernizează. Proiect de peste 11 milioane de euro

Publicat

anato 1.jpg

Universitatea de Medicină și Farmacie (UMFIH) ”Iuliu Hațieganu” și Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest au semnat contractul de finanțare pentru implementarea proiectului de modernizare și reabilitare a clădirii Anatomia, situată pe str. Clinicilor nr. 3-5, valoarea proiectului depășind 11 milioane de euro.

Proiectul este implementat de UMF „Iuliu Hațieganu” prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, Prioritatea 6 – „O Europă educată”, iar…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Permis auto cumpărat cu 2000 de euro de pe Facebook. Ce a pățit un bărbat din Alba după ce a mers cu ”documentul” la poliție

Publicat

permis auto cumpărat cu 2000 de euro de pe facebook.

Un bărbat din Alba a fost condamnat pentru fals în acte, după ce a mers la poliție, să își schimbe permisul. Însă, permisul pe care îl avea era fals, cumpărat de pe Facebook. 

Cu 2000 de euro, acesta și-a cumparat un permis englezesc pentru a conduce următoarele categorii de autoturisme: B1/ B/ BE/ C1/ C/ C1E/ CE/ f/ k/ p / q.

Deși știa că este fals acesta a crezut că îi poate păcăli pe polițiști. Însă, cei de la Permise Auto și-au dat seama că actul este un fals….

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Proiect pentru amenajarea acceselor, acostamentelor și a șanțuri pentru scurgerea apelor

Publicat

lucrări pe dj 107 m, la poiana aiudului. proiect pentru

Lucrări pe DJ 107 M, la Poiana Aiudului. Primăria comunei Livezile vrea să refacă accesele la proprietăți și acostamentele și să amenajeze șanțuri pentru scurgerea apelor pluviale pe o porțiune de circa 760 de metri lungime din drumul județean DJ 107 M, la Poiana Aiudului.

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba a anunțat recent depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Amenajare parcări, acostamente și șanțuri în zona DJ 107 M”,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe