Connect with us

ACTUALITATE

Vești bune în Shanghai: Mai multe tipuri de afaceri se vor redeschide după o pauză cauzată de epidemie

Publicat

test covid coronavirus sursa dsp hunedoara

Shanghaiul va reîncepe treptat, de luni, să permită redeschiderea mai multor tipuri de afaceri, aşa cum sunt magazinele din mall-uri, frizeriile şi saloanele de coafură, după mai multe săptămâni de lockdown strict împotriva răspândirii COVID-19, în timp ce Beijingul se confruntă cu un focar mic dar greu de menţinut sub control, transmite duminică Reuters.

După mai mult de 6 săptămâni de închidere completă, autorităţile din Shanghai încearcă să câştige o bătălie decisivă împotriva virusului după un lockdown strict ce i-a nemulţumit şi epuizat pe locuitorii celui mai mare şi mai cosmopolit oraş din China.

Mall-urile, magazinele universale şi supermarketurile vor începe să-şi reia funcţionarea normală, permiţându-le clienţilor să-şi facă cumpărăturile într-o „manieră ordonată”, în timp ce frizeriile şi pieţele de legume se vor redeschide la o capacitate limitată, conform unui anunţ făcut duminică de viceprimarul Chen Tong.

Mai multe tipuri de afaceri se vor redeschide în Shanghai: Oficialul chinez nu a oferit detalii

Oficialul chinez nu a oferit detalii cu privire la măsurile de redeschidere, iar numeroşi locuitori din Shanghai au reacţionat online cu scepticism în faţa noilor măsuri.

„Pe cine încerci să minţi? Noi nu putem nici măcar să ieşim din apartament. Tu poţi să deschizi dar nimeni nu poate merge”, a comentat un utilizator al reţelei sociale Weibo, al cărui IP arată că este rezident din Shanghai.

În timpul lockdownului, rezidenţii au fost limitaţi la cumpărarea produselor de bază, în timp ce tranzacţiile online au fost în mare măsură suspendate din cauza insuficienţei curierilor.

Abordarea strictă de tip „dinamică zero” împotriva COVID-19 a dus la impunerea de restricţii în zeci de oraşe chineze, fiind vizaţi sute de milioane de oameni. Aceste restricţii au afectat grav cea de-a doua economie a lumii, în contextul în care majoritatea ţărilor încearcă să revină la viaţa normală, în pofida continuării infectărilor.

Numărul de noi credite bancare acordate a atins un minim în aprilie pentru ultimii 4 ani şi jumătate, în contextul în care pandemia a afectat puternic economia, ducând la o prăbuşire a solicitărilor de credit, conform datelor prezentate vineri de Banca Centrală chineză.

Mai multe tipuri de afaceri se vor redeschide în Shanghai: Beijingul s-a retras din găzduirea finalei Cupei Asiei 2023

Sâmbătă, Asian Football Confederation a anunţat că Beijingul s-a retras din găzduirea finalei Cupei Asiei 2023 din cauza crizei COVID-19. Această decizie vine după anularea sau amânarea altor numeroase evenimente sportive internaţionale ce urmau să se desfăşoare în a doua jumătate a anului 2022. Decizia cu privire la finala Cupei Asiei la fotbal a dus la apariţia de speculaţii în social media conform cărora politica „zero COVID” a Chinei ar putea să se prelungească şi anul viitor.

Autorităţile chineze au reuşit să menţină sub control noul coronavirus după descoperirea sa la Wuhan, la sfârşitul lui 2019, însă problemele au început să apară odată cu varianta Omicron, mult mai contagioasă decât variantele anterioare. Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a comentat săptămâna trecută cu această abordare a Chinei „nu este sustenabilă”.

Beijingul însă îşi va menţine abordarea, conform analiştilor, cel puţin până la Congresul Partidului Comunist, care este de obicei organizat în cursul toamnei şi unde preşedintele Xi Jinping este aşteptat să obţină un al treilea mandat de 5 ani în fruntea statului chinez.

Mai multe tipuri de afaceri se vor redeschide în Shanghai: Numărul cazurilor de covid continuă să scadă

Între timp, numărul cazurilor din Shanghai continuă să scadă, cu 1.369 de cazuri simptomatice şi asimptomatice raportate duminică, faţă de 1.681 de cazuri raportate cu o zi înainte. Important este faptul că nu au mai fost raportate cazuri noi în afara zonelor carantinate, ceea ce ar putea reprezenta un factor important pentru ridicarea unei părţi a restricţiilor.

În cea mai mare parte din Beijing, restaurantele au rămas închise, onorând doar comenzi de livrare la domiciliu, în timp ce rezidenţilor li s-a cerut să rămână şi să lucreze de acasă. Parcurile şi alte locuri de distracţie şi agrement în aer liber sunt de asemenea închise. În marele cartier Chaoyang, rezidenţilor li se reaminteşte prin mesaje SMS şi uneori chiar direct prin bătăi în uşă, să-şi facă testul zilnic anti-COVID-19. Agerpres

Urmărește știrile romania24.ro pe Google News


Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Forţele ucrainene anunţă că au mai distrus un sistem de rachete rusesc instalat de ocupanții ruși pe Insula Şerpilor

Publicat

insula serpilor

Forţele armate ucrainene au comunicat miercuri seara că au lovit încă un sistem de rachete Panţîr-S1, instalat de ocupanţii ruşi pe Insula Şerpilor, subliniind că operaţiunile de eliberare a acestui punct de importanţă strategică pentru controlul rutelor maritime în Marea Neagră continuă, potrivit agenţiei de presă Ukrinform.

”În Marea Neagră continuă operaţiunea de eliberare a insulei, avem deja confirmarea distrugerii a încă unui sistem de rachete Panţîr-S1 (sistem combinat de rachete sol-aer cu rază scurtă şi medie de acţiune)”, menţionează Comandamentul de operaţiuni Sud al forţelor de apărare ucrainene într-un comunicat privind evoluţia situaţiei de pe front în sudul Ucrainei.

În data de 28 iunie, armata ucraineană comunicase un nou atac asupra Insulei Şerpilor. Purtătoarea de cuvânt a Comandamentului de operaţiuni Sud, Natalia Gumeniuk, declarase că trei sisteme de rachete Panţîr-S1 au fost distruse în Insula Şerpilor, potrivit Unian.

Potrivit acesteia, staţia radar din insulă nu mai funcţionează, iar ruşii întâmpină dificultăţi în a aduce noi rezerve de armament aici.

Armata ucraineană susţine că va continua să atace poziţiile ruseşti din Insula Şerpilor până la eliberarea deplină a acestei fâşii de uscat, capturată de Rusia în prima zi a invaziei sale în Ucraina.

În general, miercuri, aviaţia ucraineană a efectuat şapte lovituri aeriene cu avioane de atac şi elicoptere vizând un post de comandă şi de observare rusesc, mai multe acumulări de forţe şi echipamente inamice, două depozite de muniţii de-a lungul liniei frontului în sudul ţării, a indicat comandamentul citat, adăugând că unităţile de rachete şi artilerie au realizat aproximativ 150 de misiuni.

Ca urmare, partea rusă a pierdut peste 40 de soldaţi, două obuziere Msta-B şi un obuzier autopropulsat Msta-S, trei vehicule blindate, precum şi carburant în zonele de luptă din sudul Ucrainei, conform agenţiilor de presă ucrainene menţionate, ale căror informaţii nu pot fi verificate din surse independente.

Agerpres

Citește mai departe

ACTUALITATE

REZULTATE finale EVALUARE NAȚIONALĂ 2022 în ALBA: încă o medie de 10 în județ, după contestații

Publicat

isj inspectorat scolar alba 1 e1594117681596.jpg

Rezultate finale Evaluare Națională 2022: În Alba mai este o medie de 10 după contestații. Numărul total a ajuns la patru.

Noua medie de 10 a fost înregistrată la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Alba Iulia.

Pentru candidatul care a făcut contestație, lucrarea la Matematică a fost notată cu 10, față de nota inițială 9,90. La Română avea deja nota 10.

În 1 iulie va fi disponibilă ierarhia mediilor pe județe, iar din 4 iulie încep înscrierile la liceu. Repartizarea computerizată va fi în 14 iulie.

Ministerul Educației a publicat…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

COD ROȘU de caniculă în Bihor! Joi și vineri, temperaturi extreme

Publicat

cod rosu 30062022.jpg

Cea mai mare parte a județului Bihor este sub COD ROȘU de caniculă joi și vineri, cu temperaturi de 38-39 de grade.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Studiu: O tulpină de MRSA care a apărut la porci are ”capacitatea de a infecta oamenii”

Publicat

O tulpină extrem de rezistentă la antibiotice a super-bacteriei stafilococul auriu meticilino-rezistent (MRSA) care a apărut la animale din crescătorii în ultimii 50 de ani se poate transmite la om, sugerează un nou studiu, informează DPA/PA Media.

Tulpina, CC398, a devenit tipul dominant de MRSA la animalele de crescătorie din Europa – probabil ca urmare a utilizării pe scară largă a antibioticelor la porci – şi este, de asemenea, o cauză din ce în ce mai frecventă în cazurile de infectare la om, potrivit cercetătorilor.

CC398 şi-a menţinut rezistenţa la antibiotice de-a lungul deceniilor la porci şi la alte animale de crescătorie, a constatat studiul.

De asemenea, tulpina este capabilă să se adapteze rapid la gazdele umane în timp ce îşi menţine rezistenţa la antibiotice.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, constatările evidenţiază potenţiala ameninţare pe care o reprezintă această tulpină la adresa sănătăţii publice.

Aceasta a fost asociată cu un număr tot mai mare de cazuri de infectare la om, la persoane care au avut, dar şi care nu au avut, contact direct cu animale din crescătorii.

„Din punct de vedere istoric, este posibil ca nivelurile ridicate de utilizare a antibioticelor să fi condus la evoluţia acestei tulpini foarte rezistente la antibiotice de MRSA din fermele de porci”, a declarat autoarea principală a studiului, doctor Gemma Murray, de la Institutul Wellcome Sanger din Marea Britanie.

„Am descoperit că rezistenţa la antibiotice la această MRSA asociată animalelor este extrem de stabilă – a persistat de-a lungul mai multor decenii şi pe măsură ce bacteria s-a răspândit la mai multe specii de animale de crescătorie”, a precizat Murray.

Studiu: O tulpină de MRSA care a apărut la porci are ”capacitatea de a infecta oamenii”: Utilizarea antibioticelor la animalele de crescătorie din Europa a scăzut considerabil

Utilizarea antibioticelor la animalele de crescătorie din Europa a scăzut considerabil. Cercetătorii susţin că aplicarea acestei abordări în fermele de porci – datorită unor modificări recente de strategie – este posibil să aibă un impact limitat deoarece tulpina este foarte stabilă.

Tulpina este cel mai frecvent asociată cu porcii, însă este prezentă la o gamă variată de specii.

Conform cercetătorilor, răspândirea sa a fost deosebit de evidentă la fermele de porci din Danemarca, unde proporţia efectivelor pozitive pentru MRSA a crescut de la mai puţin de 5% în 2008 până la 90% în 2018.

MRSA nu provoacă îmbolnăvire la aceste animale.

Studiu: O tulpină de MRSA care a apărut la porci are ”capacitatea de a infecta oamenii”: Ce a declarat autoarea lucrării

„Înţelegerea emergenţei şi succesului CC398 la animalele de crescătorie din Europa şi a capacităţii sale de a infecta oamenii are o importanţă vitală în gestionarea riscului pe care îl prezintă pentru sănătatea publică”, a declarat Lucy Weinert de la Departamentul de Medicină Veterinară al Universităţii din Cambridge, autoarea principală a lucrării.

MRSA a fost identificată pentru prima dată la pacienţi umani în 1960.

Din cauza rezistenţei sale la antibiotice, este mult mai greu de tratat comparativ cu alte infecţii bacteriene, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) o consideră în prezent una dintre cele mai mari ameninţări la adresa sănătăţii umane.

Cercetarea, finanţată de Institutul Wellcome, Consiliul pentru Cercetare Medicală din Regatul Unit şi Fundaţia Beverly Sackler, a fost publicat în jurnalul eLife. Agerpres

Citește mai departe