Connect with us

ACTUALITATE

Vești bune pentru turiști. Tarifele pe litoral vor fi înghețate pentru 2023

Publicat

Operatorii din turismul de litoral își doresc să mențină aceleași tarife la pachetele turistice în sezonul estival 2023 ca în acest an. Primele pachete pentru 2023 în condițiile de rezervare ale programului Înscrieri Timpurii vor fi disponibile chiar din luna septembrie.

Litoralulromanesc.ro anunță că a început deja discuțiile cu hotelierii din stațiunile de la Marea Neagră pentru lansarea sejururilor din 2023, ce urmează a fi puse la dispoziția turiștilor chiar din luna septembrie.

“Există o preocupare la nivelul industriei pentru a menține tarifele din 2022 și în 2023, astfel încât să nu fie pusă o presiune și mai mare pe bugetul de vacanță al românilor. Până la ora aceasta, 90% dintre hotelierii cu care am discutat acest subiect și-au exprimat dorința de a păstra prețurile nemodificate, deși, la rândul lor, sunt puși în situația de a face față unor cheltuieli mai mari generate de inflație și de creșterea TVA la cazare”, afirmă Ionuț Nedea, CEO al turoperatorului.

De altfel, turoperatorul estimează că scumpirile vor influența și modul în care românii vor rezerva sejururi pentru vara viitoare.

 

Vești bune pentru turiști. Tarifele pe litoral vor fi înghețate pentru 2023: Programul Înscrieri Timpurii

 

În contextul inflației, așteptarea celor din industrie este ca turiștii să vâneze mai ales oferte speciale și să se orienteze după prețul cel mai mic.

“Programul Înscrieri Timpurii – care prevede reduceri de până la 50% la pachetele turistice rezervate din timp și condiții speciale de rezervare – este varianta optimă pentru cei care vor să-și securizeze bugetul de vacanță și să fie siguri că se vor bucura de un sejur vara viitoare”, subliniază sursa citată.

Primele pachete pentru 2023 în condițiile de rezervare ale programului Înscrieri Timpurii vor fi disponibile chiar din luna septembrie.

Turoperatorul susține că, în sezonul estival 2022, românii care au ales să-și facă vacanțele pe litoral, au căutat pachete cu servicii integrate, care să includă nu doar cazare și masa, ci și plajă și agrement. De asemenea, turiștii au pus din ce în ce mai mult accent pe calitatea destinației, atât în ceea ce privește accesibilitatea, cât și aspectul general al stațiunii alese și variantele de petrecere a timpului liber.

 

Vești bune pentru turiști. Tarifele pe litoral vor fi înghețate pentru 2023: gradul de satisfacție a turiștilor a crescut

Totodată, gradul de satisfacție a turiștilor a crescut. Potrivit celor peste 10.000 de turiști care au oferit feedback la finalul sejururilor petrecute pe litoral, curățenia din hoteluri a fost evaluată cu nota 8,50 din 10, serviciile primite – cu 8,22, poziționarea hotelului – cu 8,99, personalul – cu 8,45, iar raportul calitate-preț – cu 8,05. Singura categorie care a obținut o medie sub 8 (nota generală 7,64) este cea privind dotările unităților de cazare.

Valoarea medie a unei vacanțe pe litoral a fost de 498 de euro pentru două persoane, în creștere ușoară, de 6 procente, față de 2021, când a fost 470 euro. Durata medie a sejurului în acest an a fost de 5,1 nopți față de 5,4 nopți anul trecut.

Clasamentul stațiunilor preferate de români pentru sejurul de vară, raportat la numărul total de rezervări al agenției, a suferit modificări, Eforie Nord devansând Mamaia. Practic, în comparație cu sezonul 2021, Eforie Nord a înregistrat o creștere a rezervărilor de la 22,7% la 27,6%, în vreme ce în Mamaia scăderea a fost de la 30,7% la 26%, cifrele corelate arătând că turiștii care obișnuiau să meargă în Mamaia au migrat către stațiunile din sud, în special către Eforie Nord. Unul dintre motivele care au afectat fluxul de turiști în Mamaia a fost legat de taxa de parcare în stațiune, o decizie a autorităților intens contestată de operatorii din turism care au reușit, la jumătatea sezonului, să determine autoritățile să reducă valoarea acestei taxe.

Vești bune pentru turiști. Tarifele pe litoral vor fi înghețate pentru 2023: topul zonelor cu turiști care au mers la mare

Cei mai mulți turiști care și-au făcut vacanțele în stațiunile autohtone de la Marea Neagră au venit din București – 40,09%, următoarele poziții în clasament fiind ocupate de Prahova – 6,96%, Cluj – 6,92%, Iași – 4,55%, Brașov – 4,36%. În top 10 mai intră județele Timiș, Argeș, Dâmbovița, Bacău, Suceava. MEDIAFAX

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Se oprește apa la marginea municipiului Botoșani. Anunțul Nova Apaserv

Publicat

1711463397 nova apaserv.jpg

Din cauza unei avarii apărută pe conducta de distribuție apă din Azbo Dn 125 mm, localizată în zona străzii Parcul Tineretului,  S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 26 martie 2024 începând cu ora 14:00, până mâine 27 martie 2024 ora 10:00, către utilizatorii din municipiul Botoșani strada Parcul Tineretului nr. 3, scările A, B, C, Aleea Parcul Tineretului nr. 8, scările A, B, Aleea Zimbrului.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!”, au transmis reprezentanții Nova APaserv.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Ludoteca de la Botoșani, proiectul unic care dă speranțe copiilor cu probleme de vedere sau de auz

Publicat

index 7 1000x600.webp.webp

În municipiul Botoșani se află un centru educațional unicat în România. Este vorba despre o ludotecă specializată pentru copii cu deficiențe de auz și văz. Ludoteca beneficiază de jocuri și materiale didactice personalizate pentru aceste deficiențe, dar și de creații originale, scrie Adevărul.

Copiii la joacă FOTO Adevărul
Copiii la joacă FOTO Adevărul

În România, sunt numeroși copii cu deficiențe de văz și auz care nu au parte de o șansă reală de integrare în societate, mai ales din cauza lipsei spațiilor gratuite pentru terapie sau a materialelor educaționale adaptate nevoilor acestora.

În județul Botoșani, o echipă de voluntari condusă de Laura Dănilă, un apreciat specialist în logopedie și psihologie pediatrică, a reușit, în 2021 să deschisă prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Beat criță, așa a condus un bărbat din municipiul Botoșani. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Stăuceni

Publicat

razie 4 1000x600.jpeg

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit luni pe drumul național, DN 29D, în comuna Stăuceni, un autoturism condus de un bărbat, de 62 de ani, din municipiul Botoșani.

 

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior,  bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe botosani24

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Locuri de muncă disponibile la Botoșani. 492 de locuri pe LISTA comunicată de AJOFM

Publicat

bucatar1.jpg

AJOFM Botoșani a anunțat astăzi că nu mai puțin de 492 locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de de la agenții economici.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR TEHNIC SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

DIRECTOR TEHNIC SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA „MAVROMATI” BOTOSANI

Str. Marchian nr. 11

Tel:0231/518812

SEF FERMA AGRICOLA SC ELLY FOOD TRADITIONAL SRL; Flamanzi

Tel:0231/552255

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. O. Onicescu nr.3,parter

Tel. 0745521363

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe