ACTUALITATE
Vești bune pentru turiștii din patru țări: Japonia îşi redeschide graniţele, pentru prima dată după mai bine de doi ani

Pentru prima dată după mai mult de doi ani, Japonia va reîncepe să primească în această lună turişti străini din patru ţări – Statele Unite, Australia, Thailanda şi Singapore – în cadrul unui demers strict reglementat, a anunţat marţi guvernul nipon, potrivit AFP.
Turiştii vor vizita arhipelagul în cadrul unor călătorii organizate: vor fi însoţiţi de ghizi oficiali şi vor urma itinerare fixate în avans. În plus, vor trebui să facă dovada administrării a trei doze dintr-un vaccin anti-COVID-19 şi să fi încheiat o asigurare medicală privată, potrivit unui comunicat al Agenţiei japoneze de turism.
Japonia şi-a închis graniţele pentru vizitatorii externi la începutul pandemiei de coronavirus şi abia recent a început să ridice restricţiile de la frontieră.
Prim-ministrul Fumio Kishida doreşte o redeschidere mai largă, însă majoritatea opiniei publice japoneze este în continuare reticentă la această problemă.
Japonia îşi redeschide graniţele, pentru prima dată după mai bine de doi ani: De când intră în vigoare măsura
De marţi, ţara acceptă din nou intrarea persoanelor care se deplasează în scop de afaceri, în special studenţi şi călători din străinătate, dar cu limitări în ceea ce priveşte numărul persoanelor – 10.000 de persoane în fiecare zi potrivit reglementărilor curente. Plafonul ar urma să se dubleze începând din iunie, potrivit presei locale.
Deşi alte ţări care au adoptat restricţii drastice similare vizând intrarea pe teritoriul lor (Australia, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore) şi-au redeschis graniţele în ultimele luni, Japonia şi-a păstrat până în prezent graniţele închise.
Exigenţele actuale, care includ prezentarea unui rezultat negativ la un test COVID-19 efectuat într-un interval de 72 de ore înaintea zborului spre Japonia şi realizarea unui nou test la sosirea în ţară, se vor aplica de asemenea turiştilor străini aşteptaţi în această lună, a precizat Agenţia japoneză de turism pentru AFP, adăugând că numărul acestora nu este încă stabilit.
Anterior pandemiei, Japonia miza extensiv pe turism pentru a-şi susţine economia. În 2019, a primit 31,9 milioane de vizitatori străini, un nou record, şi viza pragul de 40 de milioane pentru 2020, anul când erau programate iniţial Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Pandemia a compromis acest obiectiv, iar JO de la Tokyo s-au ţinut în cele din urmă în absenţa publicului în 2021. Agerpres
Urmărește știrile romania24.ro pe Google News

ACTUALITATE
FOTO. Premiul Patrimoniului European ”Europa Nostra”, pentru restaurarea Casei Libertății Religioase Cluj-Napoca

Restaurarea Casei Libertății Religioase din Cluj-Napoca a fost distinsă cu Premiul Patrimoniului European ”Europa Nostra”, cel mai important premiu în domeniul protecției patrimoniului.
Restaurarea fostei reședințe a episcopilor unitarieni, una din cele mai vechi case de locuit al orașului Cluj, bogată în detalii arhitecturale din secolul al XV-lea, a fost restaurată cu concursul unui număr de peste 35 de profesioniști și firme specializate din fondurile asigurate de către Guvernul României și al Ungariei între anii 2009-2019.
Premiul onorează munca și devotamentul tuturor celor implicați,…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
ACTUALITATE
Un vlogger critică Primăria Alba Iulia, pentru proiectul prin care vor fi lăudate investițiile din fonduri UE. Ce argumente are

Un vlogger din România critică proiectul prin care Primăria Alba Iulia vrea să plătească din fonduri UE, un vlogger cu minim un milon de urmăritori care să promoveze investițiile din fonduri europene implementate în oraș.
Este vorba despre vloggerul Meps, care are un canal de YouTube și care vorbește despre platforma în sine, cum să faci bani din video-uri pe Youtube, în linii mari un canal dedicat celor ce folosesc platforma.
Vloggerul pornește de la articolul apărut pe alba24.ro și explică de ce primăria gândește greșit modul de abordare al…
Citește mai mult pe Alba24.ro
ACTUALITATE
S-a dublat consumul! Orădenii de pe dealurile oraşului reclamă că rămân în fiecare seară fără apă la robinete

Orădenii de pe dealurile oraşului reclamă că, de două săptămâni, rămân în fiecare seară fără apă la robinete. Reclamanţii spun că se vor plânge Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor şi instanţei de judecată în cazul în care Compania de Apă Oradea nu va lua măsuri. În replică, reprezentanţii CAO pun avariile apărute la sistemul de alimentare cu apă pe seama dublării consumului, având în vedere că locuitorii zonei îşi stropesc seara grădinile uscate de seceta prelungită.
Citește mai mult pe eBihoreanul.ro