Connect with us

EVENIMENT

Viața bate filmul: Două femei și un copil, într-o mașină ieșită de pe șosea, pe calea ferată. Povestea spusă de bărbatul care a ajuns primul la locul accidentului

Publicat

Întâmplarea trăită duminică, 19 iulie de Marius Popa- un tânăr artist din Sfântul Gheoghe, a dovedit că viața de multe ori este mai palpitantă decât filmul.

Artistul a povestit cum, în timp ce se afla pe drum  între Brașov și Sfântul Gheorghe, a observat o mașină ieșită de pe șosea, cu roțile agățate pe șinele de cale ferată.

Fiind primul ajuns la locul accidentului, tânărul s-a grăbit să dea o mână de ajutor celor două femei și unui copil care se aflau în autoturism.

Iată mai jos povestea plină de suspans spusă chiar de Marius, care a reușit să scoată foarte bine în evidență momentele prin care a trecut în acea zi de duminică, 19 iulie, 

”Ironiile unei zile normale de duminică. Ploua torențial iar eu mă îndreptam dinspre Brașov spre Sfântu Gheorghe. Înainte de Hărman, văd o mașină ieșită în decor și observ mișcare. Îmi dau seama că sunt prima mașină ajunsă la locul accidentului. Opresc, intru prin bălării și văd o mașină avariată rău, oprită pe calea ferată. O mamă își scotea copilul din mașină și de pe bancheta din spate încerca să iasă o bătrânică. Cazul clasic, un idiot le-a tăiat fața, șoferița a încercat să-l evite și a ieșit în decor. Idiotul nu a oprit.

Mă asigur că e toată lumea ok, trimit bătrânica și copilul la mine în mașină, mama rămâne la telefon cu 112. Încep să evaluez dacă pot scoate mașina avariată de pe șina de tren, să nu cumva să iasă vreo treabă și mai nasoală. Deși am un 4X4, îmi dau seama că nu pot ajunge cu mașina mea până acolo să o tractez, terenul fiind accidentat și ud. Merg la fierătanie și încerc să deschid ușa șoferului. Merge. Adulmec să mă prind dacă miroase a benzină. Totul ok. Mă strecor printre fiare și cioburi înăuntru și pornesc motorul. Pornește. Perfect!

Ironia 1. Deși mașina pornește și cutia de viteze funcționează, roțile patinează pe șina udă. Nu o pot mișca.

Ironia 2. E, aici e aici! Prin parbrizul făcut cioburi văd că cea mai sumbră presupunere a mea se adeverește: vine trenul.

Ironia 3. Când am intrat în mașină, s-a închis portiera șoferului și acum îmi dau seama că sunt blocat înăuntru. Yeeeeey! Nu găsesc mânerul de deschis portiera. Fiind atât de avariată, printre cioburi, plastic și fier, nimic nu era la locul lui. Super! Iată-mă într-o poziție de șah în care am intrat ca fraierul.

Încerc să fac cu farurile spre tren. Sper să meargă, altfel, rămas bun, Batmane!

Hmmmm, trebuie să gândesc repede! Portiera din dreapta era deschisă dar… ironia 4: habitaclul fiind avariat, nu am nicio variantă să ajung să ies prin ușa din dreapta.

Continuu să fac cu farurile cu o mână (speram să meargă) și pe cealaltă o bag adânc printre cioburile portierei să caut mânerul… Mă tai puțin dar… yeeey, îl găsesc. Sper să meargă! Yeeeeey, reușesc să deschid portiera. Trenul se apropia. Ies cu greu din mașină, cu agilitatea animalului încolțit.

Șoferița, cu telefonul la ureche, negândind logic în acele momente, încearcă să ajungă la mașină ca să o scoată de pe șine. Urlu la ea să se distanțeze și să lase fierătania să fie lovită de tren. Mai sunt sub 100 de metri până ajunge trenul. Decid să rămân pe șină și să fac gesturi largi în speranța că poate opri. Încep să se audă scârțâituri de frână. Din fericire, nu e un tren întreg ci doar o locomotivă cu un singur vagon care ducea probabil oameni la muncă… Reușește să se oprească la vreo 10-15 metri de noi. Mecanicul văzuse toate semnalele (yeeey!), pentru că altfel, din cauza ploii, nu prea cred că avea vreo șansă să vadă situația și să oprească la timp.

Coboară vreo 5 oameni, și reușim să scoatem mașina de pe șină, și să o punem pe un drum de pământ, mai în câmp.

Vine poliția, mai opresc niște mașini (târziu, nenică!), totul ok. Întreb polițiștii dacă pot pleca, și îmi confirmă. Mă surprinde tonul frumos cu care îmi mulțumesc că am oprit și că m-am implicat!

Ud leoarcă, îmi fac pozele pentru Facebook (deh…!) și plec spre casă. Ajung în Sfântu Gheorghe.

Ironia 5: un Seat alb zace pe trotuar înfipt într-un stâlp și un un pomișor. Râd nervos. Ce zi de doi lei! Cum eram deja obișnuit, mă dau jos să văd dacă are cineva nevoie de ajutor. Totul e ok.

Ajung acasă. Deși aveam în plan să mă odihnesc puțin de prânz, acum vreau o bere. Ba nu, un whisky ceva…”

La scurt timp de la postare, tânărul a primit mesaje de mulțumire chiar de la soțul femeii implicată în accident. Marius a concluzionat că a făcut ceea ce trebuia, însă mesajele de mulțumire l-au emoționat până la lacrimi.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Anunț de ultimă oră pentru pensionari

Publicat

când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă

Când se plătesc pensiile în luna mai 2024, prin poștă sau pe card. Poșta Română a anunțat programul de sărbători și cel al distribuirii pensiilor în perioada de Paște.

Compania Naţională ”Poşta Română” a comunicat că programul de lucru al subunităţilor poştale, în perioada 1-6 mai 2024.

Programul de lucru al subunităților poștale va fi următorul:

  • 1 Mai 2024, Ziua Muncii, toate subunităţile poştale din mediul rural și urban vor fi închise
  • 2 mai 2024,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut cu peste 110%, comparativ cu alegerile de acum patru ani. Date MAI

Publicat

numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut cu peste

Numărul cererilor pentru vize de flotant a crescut cu peste 110%, comparativ cu alegerile de acum patru ani. Anunțul a fost făcut de ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.

„În ţară procentul este cu 112% mai mare decât la alegerile precedente. Sunt judeţe care au cifre record. Vreau să subliniez că, potrivit legii, organele de poliţie efectuează verificări atunci când sunt sesizate”, a spus Predoiu.

Declarația a fost într-o videoconferinţă cu prefecţii din…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Permis auto la 17 ani. Care este condiția pentru a putea conduce autovehicule. Modificări în Codul Rutier, la Parlament

Publicat

permis auto la 17 ani. care este condiția pentru a

Permis auto la 17 ani. Un proiect legislativ ce aduce modificări la Codul Rutier și Codul Penal a primit raport de admitere la comisiile Senatului.

Acesta prevede că un minor de 17 ani care deţine permis de conducere categoriile B şi BE poate conduce un autovehicul. Condiția este să fie asistat de o persoană care are permis din aceeaşi categorie de minimum 10 ani.

„Este imperios necesară adoptarea unor măsuri pentru responsabilizarea tinerilor posesori de permis auto.

O…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO: Ateliere de încondeiat ouă, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia

Publicat

video: ateliere de încondeiat ouă, la palatul principilor transilvaniei din

În perioada 22 – 27 aprilie și 29 aprilie – 2 mai, la Palatul Principilor Transilvaniei din Alba Iulia au loc ateliere de încondeiat ouă de Paște.

Atelierele sunt destinate persoanelor cu vârsta de peste 7 ani și se vor desfășura din oră în oră, în intervalul 10:00 – 15:00.

„Copiii fac un desen pe ouăle golite. Urmează o serie de linii trase cu condeiul apoi o serie de vopsiri, cu culori sintentice. Normal se vopsea cu culori vegetale, numai atelierul fiind atât de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe