Connect with us

EVENIMENT

Vicepreşedintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, urmărit penal de DNA

Publicat

dna
Arhivă foto

Procurorii Serviciului Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au deschis urmărirea penală împotriva lui Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș, într-un dosar legat de achiziția de locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, Nicolaescu este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

„În cursul anului 2022, în contextul realizării proiectelor ‘Locuinţe protejate – siguranţă şi îngrijire Argeş’, ‘Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilităţi’ şi ‘Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilităţi’, ce vizau achiziţia de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş Argeş a unor locuinţe destinate persoanelor vulnerabile, suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informaţii nedestinate publicităţii referitoare la: modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau să fie achiziţionate, preţul care va fi oferit pentru fiecare imobil, perioada în care urmau să fie făcute achiziţiile (în cursul anului 2023), modalitatea de achiziţie”, se arată în comunicat.

Ce ar fi cumpărat conducerea DGASPC Argeș în anul 2023

Conform aceleiaşi surse, în acest context conducerea DGASPC Argeş, beneficiind de ajutorul lui Nicolaescu, ar fi achiziţionat în anul 2023, de la o societate comercială administrată de una din persoanele cărora li se divulgaseră informaţiile, cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile.

Locuinţele nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare, iar achiziţiile s-au făcut la preţuri supraevaluate.

„Prin aceste demersuri, a fost cauzat un prejudiciu D.G.A.S.P.C. Argeş de până la 3.550.000 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informaţiilor nedestinate publicităţii”, se mai menţionează în comunicat.

DNA precizează că în dosar se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au efectuat, pe 7 septembrie, 21 de percheziţii într-un dosar privind achiziţia de locuinţe pentru persoane vulnerabile.

Percheziţiile au fost efectuate în judeţul Argeş, trei la sedii ale unei instituţii publice şi restul la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Oțelul Galați – CFR Cluj, 2-2. Clujenii se întorc doar cu un punct din deplasarea de la Galați

Publicat

cfr otelul.jpg

Oțelul Galați și CFR Cluj s-au întâlnit astăzi, 27 februarie, pe Stadionul Oțelul din Galați în etapa cu numărul douăzeci și opt din Superliga României. CFR Cluj se întoarce cu un punct de la Galați și riscă să se depărteze cu 12 puncte de liderul FCSB.

 

Echipele de start

 

Oțelul Galați: Pap – Adăscăliței, Yabre, Ghiocel, Zhelev – Cisotti, Zivulic, Lameira – Frederic, Pop, Bodișteanu

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Dispozitivele de vapat vor fi interzise în spațiile publice și nu vor putea fi vândute minorilor. Decizii la comisii în Senat

Publicat

dispozitivele de vapat vor fi interzise în spațiile publice și

Dispozitivele electronice de vapat vor fi interzise în spațiile publice și nu vor putea fi vândute minorilor. Acestea se vor supune acelorași reguli ca și țigările tradiționale.

Comisiile juridică şi de sănătate ale Senatului au acordat, marţi, raport de admitere cu amendamente unei propuneri legislative în acest sens.

Dispozitivele electronice, cu sau fără tutun, cu vapori/aerosoli, au acelaşi regim cu ţigările tradiţionale, potrivit actului normativ.

Ce va fi…
Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. Căldură, ploi și apoi ninsori

Publicat

1709064098 nori si soare e1587975866868.jpg

În următoarea perioadă, vremea va continua să fie mai caldă decât de obicei. La finalul lunii februarie vor fi maxime de peste 20 de grade, în vestul țării, iar ploile vor fi puține.

Primele zile din luna martie vor aduce și ele temperaturi peste 15 grade Celsius.

Se mai răcorește după 5 martie, iar de la jumătatea lunii vor fi din nou minime negative și la altitudini mai mici.

Cum va fi VREMEA în următoarele patru săptămâni. Căldură, ploi și…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Mașinile vor putea fi înmatriculate sau radiate online cu ajutorul unei aplicații. Proiectul merge la promulgare la Klaus Iohannis

Publicat

mașinile vor putea fi înmatriculate sau radiate online cu ajutorul

Mașini înmatriculate sau radiate online: O aplicație cu ajutorul cărora cetățenii își vor putea înamtricula sau radia un vehicul va fi implementată la nivelul României. Decizia de implemnetare vine după ce proiectul a trecut de Camera Deputaților, care era for decizional. 

Deputații au adoptat proiectul marți, 27 februarie.

Aplicaţia va fi gestionată de Direcţia Generală Permise de Conducere şi Înmatriculări din Ministerul Afacerilor Interne şi va permite cetăţenilor…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe