Connect with us

EVENIMENT

Vicepreşedintele Consiliului Județean Argeș, Marius Nicolaescu, urmărit penal de DNA

Publicat

dna
Arhivă foto

Procurorii Serviciului Teritorial Pitești al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au deschis urmărirea penală împotriva lui Marius Nicolaescu, vicepreședinte al Consiliului Județean (CJ) Argeș, într-un dosar legat de achiziția de locuințe destinate persoanelor vulnerabile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, Nicolaescu este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite şi complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

„În cursul anului 2022, în contextul realizării proiectelor ‘Locuinţe protejate – siguranţă şi îngrijire Argeş’, ‘Centru de criză pentru persoane adulte cu dizabilităţi’ şi ‘Centru Respiro pentru persoane adulte cu dizabilităţi’, ce vizau achiziţia de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş Argeş a unor locuinţe destinate persoanelor vulnerabile, suspectul Nicolaescu Marius-Florinel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi comunicat unor oameni de afaceri mai multe informaţii nedestinate publicităţii referitoare la: modul de compartimentare al viitoarelor imobile care urmau să fie achiziţionate, preţul care va fi oferit pentru fiecare imobil, perioada în care urmau să fie făcute achiziţiile (în cursul anului 2023), modalitatea de achiziţie”, se arată în comunicat.

Ce ar fi cumpărat conducerea DGASPC Argeș în anul 2023

Conform aceleiaşi surse, în acest context conducerea DGASPC Argeş, beneficiind de ajutorul lui Nicolaescu, ar fi achiziţionat în anul 2023, de la o societate comercială administrată de una din persoanele cărora li se divulgaseră informaţiile, cinci clădiri destinate persoanelor vulnerabile.

Locuinţele nu erau finalizate şi nu erau racordate la reţelele de apă, gaze şi canalizare, iar achiziţiile s-au făcut la preţuri supraevaluate.

„Prin aceste demersuri, a fost cauzat un prejudiciu D.G.A.S.P.C. Argeş de până la 3.550.000 lei, concomitent cu obţinerea unui folos necuvenit, în acelaşi cuantum, pentru societatea omului de afaceri, beneficiar al informaţiilor nedestinate publicităţii”, se mai menţionează în comunicat.

DNA precizează că în dosar se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane.

Procurorii Serviciului Teritorial Piteşti al DNA au efectuat, pe 7 septembrie, 21 de percheziţii într-un dosar privind achiziţia de locuinţe pentru persoane vulnerabile.

Percheziţiile au fost efectuate în judeţul Argeş, trei la sedii ale unei instituţii publice şi restul la sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Un biciclist pedalează 432 de km de la Cluj-Napoca la Iași. Strânge bani pentru ca Maria să poată DANSA din nou

Publicat

cu bicicleta de la cluj napoca la iasi21 e1721746128515.png

„432 km of DREAMs”, o aventură anuală pe bicicletă de la Cluj-Napoca la Iași se desfășoară anul acesta între 27 și 29 iulie. Acțiunea are ca scop strângerea de fonduri pentru clujeanca Maria, o fetiță de 10 ani care are nevoie de proteze la ambele picioare.

„Anul acesta, la cea de-a 5-a ediție, „432 km of DREAMs” revine cu o nouă provocare și o misiune specială: străbaterea celor 432 de kilometri de la Cluj-Napoca la Iași pentru a contribui la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Schimbare radicală a vremii, anunțată de directorul ANM. Temperaturile scad brusc și vom avea parte de furtuni

Publicat

nori furtuna 3 1000x600.jpg

Schimbare radicală a vremii, anunțată de directorul ANM. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a precizat că în România se va produce o inversiune termică, iar în zilele de joi și vineri vom avea temperaturi de maxim 28 de grade. Potrivit acesteia, în toată țara vor scădea temperaturile și vom avea parte de furtuni, vijelii și intensificări ale vântului.

Citește mai departe

EVENIMENT

ASTĂZI: Circulație restricționată temporar pe DN 67C Transalpina, în zona localităților Mărtinie și Căpâlna. Precizările CNAIR

Publicat

o tânără din ungaria a ajuns la spital după ce

Circulația rutieră urmează să fie restricționată temporar miercuri, 27 iulie, pe DN 67C Transalpina, în zona localităților Mărtinie și Căpâlna, pentru traversarea drumului național de către participanții la o competiție sportivă internațională. 

Citește mai departe

EVENIMENT

Universitatea Olimpia Cluj are un nou ANTRENOR. Este multiplu CAMPION Național cu grupele de juniori de la FC Universitatea

Publicat

olimpia cluj.jpg

Universitatea Olimpia Cluj are un nou antrenor. Călin Sălăgean este multiplu Campion Național cu grupele de juniori de la FC Universitatea.

„Universitatea Olimpia Cluj anunță numirea domnului Sălăgean Călin în funcția de antrenor principal al primei echipe de fotbal feminin.

calin salageancalin salagean

Universitatea Olimpia Cluj are un nou ANTRENOR. Este multiplu CAMPION Național cu grupele de juniori de la FC Universitatea

Domnul Sălăgean, antrenor cu licență UEFA A, are o…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe