Connect with us

EVENIMENT

Victorie colosala, CFR Cluj- Rennes -1-0. Ardelenii mai au nevoie de doar un punct pentru calificare

Publicat

CFR Cluj a învins dramatic formaţia franceză Stade Rennes cu scorul de 1-0 (0-0), joi seara, pe Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj-Napoca, în Grupa E a Europa League la fotbal.

Campioana României, care câştigase cu acelaşi scor meciul tur, a făcut un pas mare spre calificarea în şaisprezecimile de finală, prin această victorie venită cu destulă şansă, după golul venezueleanului Mario Rondon (87).

Rondon, care a fost eliminat la scurt timp după gol, a fost unul dintre artizanii victoriei, dar poate şi mai mult victoria i se datorează portarului Arlauskis, care a salvat mai multe goluri ca şi făcute.

Rennes a dovedit că este o echipă valoroasă, a dominat clar jocul şi şi-a creat multe ocazii mari de gol, însă CFR s-a apărat foarte bine şi aşteptat răbdătoare şansa sa, pe care a fructificat-o cu maxim pragmatism.

Bretonii au avut o primă ocazie mare de gol în min. 5, când Hunou a şutat din întoarcere, dar Arlauskis a respins. Portarul lituanian a fost la post (11), la reluarea slabă a lui Bourigeaud. Niang a trimis un şut cu efect în min. 13, dar Arlauskis a scos în corner. Raphinha (19) a şutat mult peste poartă din careu, după care Arlauskis a mai salvat o dată golul, la mingea trimisă cu capul de Niang (35). Singura oportunitate a ardelenilor din prima repriză a fost o lovitură de cap a lui Deac (33), prinsă fără emoţii de Salin.

CFR a urcat mai multe după pauză şi aşa a venit prima ocazie veritabilă a clujenilor, în min. 51, când Salin a respins foarte bine şutul de la distanţă al lui Culio.

Arlauskis a respins miraculos şutul lui De Castillo (54) din centrul careului. Arlauskis a prins mingea expediată de la distanţă de Bourigeaud (76), iar un minut mai târziu a salvat un nou gol, respingând de sub transversală (77) şutul lui Bourigeaud de la mare distanţă.

Rondon a avut o mare şansă de a deschide scorul (82), dar a trimis pe lângă poartă din poziţie ideală. Venezueleanul a reuşit să marcheze singurul gol al partidei (87), cu o lovitură de cap din 6 metri, la cornerul lui Deac. Sud-americanul a fost eliminat în min. 90, după o intrare dură la Gnagnon.

Ultimele minute au fost dramatice, cu Rennes asaltând poarta lui Arlauskis, care a fost de neînvins. Lituanianul a reţinut şutul de la circa 30 de metri al lui Maouassa (90+2) şi a scor şutul lui Gnagnon din unghi (90+6). Oaspeţii au trimis mingea în plasă, prin Siebatcheu (90+4), dar golul a fost anulat pentru un henţ evident.

Rennes a încheiat meciul cu 61% posesie şi cu 10-3 la şuturile pe poartă, dar este eliminată din competiţie după acest eşec.

CFR Cluj mai are nevoie de un singur puncte pentru a se califica în primăvara europeană, după ce Celtic a învins-o pe Lazio la Roma cu 2-1.

Meciurile următoare vor avea loc pe 28 noiembrie, Lazio – CFR Cluj şi Celtic – Rennes.

CFR Cluj – Rennes 1-0 (0-0)
A marcat: Mario Rondon (87).
Cluj-Napoca, Stadionul ”Dr. Constantin Rădulescu”
Europa League – Grupa E

Au evoluat echipele:
CFR Cluj: 87. Giedrius Arlauskis – 77. Ionuţ Peteleu (28. Ovidiu Hoban, 74), 3. Andrei Burcă, 21. Kevin Boli, 45. Mario Camora (căpitan) – 19. Juan Culio, 37. Mihai Bordeianu – 10. Ciprian Deac (7. Adrian Constantin Păun, 89), 8. Damjan Djokovic, 9. Billel Omrani – 90. Lacina Traore (99. Mario Rondon, 71). Antrenor: Dan Petrescu.
Rezerve neutilizate: 1. Jesus Fernandez – 23. Cătălin Golofca, 25. Mihai Butean, 92. Mike Cestor.
Rennes: 1. Romain Salin – 27. Hamari Traore, 3. Damien Da Silva (căpitan), 21. Joris Gnagnon, 17. Christ-Emmanuel Maouassa – 7. Raphinha, 14. Benjamin Bourigeaud (10. Rafik Guitane, 84), 8. Clement Grenier, 22. Romain Del Castillo (9. Theoson Siebatcheu, 66) – 23. Adrien Hunou (34. Yann Gboho, 66), 11. Mbaye Niang. Antrenor: Julien Stephan.
Rezerve neutilizate: 30. Pepe Bonet – 4. Gerzino Nyamsi, 15. Jeremy Morel, 26. Jeremy Gelin.

Arbitru: Tiago Martins; arbitri asistenţi: Luis Campos, Pedro Almeida; al patrulea oficial: Hugo Miguel (toţi din Portugalia)
Delegat UEFA: Rudolphe Mannaerts (Belgia), observator UEFA pentru arbitri: Miroslav Vitkovic (Croaţia)
Cartonaşe galbene: Gnagnon (16), L. Traore (30), Gboho (84), Grenier (90+2), Siebatcheu (90+4).
Cartonaş roşu: Rondon (90). AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba Iulia, Aiud și alte localități din Alba. Lucrări programate până în 25 aprilie

Publicat

electrica (deer): Întreruperi de curent în alba iulia, aiud și

ELECTRICA (DEER): Întreruperi de curent în Alba. Electrica – Distribuție Energie Electrică România – Transilvania Sud anunță programul lucrărilor de întreținere a rețelei. 

Furnizarea energiei electrice va fi întreruptă temporar pe străzi din Alba Iulia, Aiud și din alte localități din județ.

Întreruperi programate la energie electrică în localități din județul Alba

Joi, 18 aprilie

  • Șpring – orele 8.00-15.00 (7 ore)
  • Vingard (comuna Șpring) – orele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Accident între o motocicletă și o mașină în Deușu. Motociclistul nu avea permis

Publicat

politie scandal noapte.jpg

Un accident rutier s-a produs, luni, pe DJ109A, la ieșirea din localitatea Deușu, după ce un bărbat de 37 de ani, care se deplasa cu o motocicletă în direcția localității Panticeu, a intrat în coliziune cu autoturismul care îl preceda, la volanul căruia se afla o femeie de 53 de ani.

Polițiștii clujeni au afimat că în urma impactului a rezultat rănirea bărbatului, iar testările celor două persoane cu aparatul etilotest au indicat rezultate…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii. În România, a fost marcată pentru prima dată în Ardeal

Publicat

16 aprilie: ziua mondială a vocii. În românia, a fost

16 aprilie: Ziua Mondială a Vocii este sărbătorită în fiecare an la această dată, pentru a evidenția importanța vocii umane în comunicare, în exprimarea emoțiilor și în conexiunea umană.

Această zi își propune să aducă conștientizare asupra sănătății vocale, precum și asupra problemelor și tulburărilor legate de voce.

Ziua Mondială a Vocii este o oportunitate de a sublinia importanța menținerii sănătății vocale și de a promova îngrijirea și protejarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

El Kaddouri (CFR Cluj): Luptăm până la capăt pentru al doilea loc. Obiectivul meu va fi să CÂȘTIG campionatul sezonul viitor

Publicat

el kaddouri e1713166998943.jpg

Mijlocașul de la CFR Cluj cu peste 100 de meciuri în Serie A, Omar El Kaddouri, a analizat înfrângerea cu FCSB, 0-1. Admite că obiectivul echipei este acum locul 2 și spune că vrea să continue la Cluj-Napoca și să devină campion alături de vișinii.

La începutul anului, CFR Cluj l-a convins pe Omar El Kaddouri, fotbalist cu un CV impresionant, să vină în România. La acea vreme, mijlocașul ofensiv nu mai jucase de 7 luni, astfel că nu este 100% pus la punct…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe