Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: 25 de persoane, reţinute în dosarul hoţilor care jefuiau camioane aflate în mers

Publicat

furt

Procurorii DIICOT au reţinut 25 de inculpaţi, membri ai unor grupuri infracţionale specializate în comiterea de furturi din autocamioane aflate în mers, fapte săvârşite atât în România, cât şi pe teritoriul altor state UE.

În acest caz, anchetatorii au efectuat, luni, 73 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Argeş, Prahova, Teleorman şi Ialomiţa, dintre care 18 în baza unui ordin european de anchetă cu Franţa, în urma cărora au fost ridicate 100 de terminale mobile, 200 de parfumuri de diferite mărci (sigilate şi alte produse cosmetice de diverse mărci), peste 300 de perechi de încălţăminte, aproximativ 400 de articole vestimentare noi, laptop-uri şi ochelari de soare, 3 autoturisme de lux, 5 arme a căror deţinere este supusă autorizării, utilaje tip motoferăstrău cu acumulatori, arme albe cu privire la care există indicii că ar fi putut fi folosite la comiterea unor infracţiuni, staţii de emisie – recepţie, precum şi suma de aproximativ 20.000 lei.

YouTube video

Marţi, cei 25 de inculpaţi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

DIICOT susţine că, în perioada 2016 – 2018, pe teritoriul României s-au constituit cinci grupuri infracţionale organizate, formate fiecare din mai multe persoane, care au acţionat în scopul comiterii de infracţiuni de furt calificat, cu un mod specific de operare (sustrageri de bunuri de o valoare semnificativă din camioane aflate în mişcare pe drumurile publice), atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul mai multor state europene – Belgia, Finlanda, Suedia, Olanda şi Spania.

Procurorii au stabilit că, pentru deplasarea la comiterea infracţiunilor, suspecţii foloseau autoturisme de provenienţă străină, cu preponderenţă de tip-ul „van” (autovehicule cu 7-8 locuri) sau autoutilitare (tip dubă), toate cu motoare puternice şi dotate cu trapă (dotare absolut necesară cel puţin pentru autovehiculul care merge de regulă cu farurile stinse şi din care, în timpul deplasării, membrii grupului organizat se urcau în camioanele aflate în mers, din care sustrăgeau bunuri), dotări care facilitau sustragerea bunurilor şi înlesneau deplasarea rapidă după comiterea faptelor.

Participanţii la comiterea de furturi se asigurau cu dispozitive artizanale (chingi sau corzi), săreau din autovehiculele cu care se deplasau şi se prindeau de uşile camioanelor aflate în mers, deschideau uşile din spate prin tăierea lacătelor sau forţarea sistemelor de închidere de unde sustrăgeau bunuri, pe care le aruncau în autovehiculul din spate, pe trapa lăsată deschisă.

În acelaşi timp, prin acţiuni conjugate şi unice, alte autovehicule se deplasau în paralel, cu aceeaşi viteză şi la o distanţă considerabilă în spatele autotrenurilor, în scopul de a nu permite celorlalte autovehicule să se apropie de cei care pătrundeau în interiorul remorcilor de unde se sustrăgeau bunurile.

Totodată, atunci când se impunea, unul dintre aceste autoturisme avea rolul de a colecta bunurile furate şi aruncate din TIR, care erau ulterior transportate la un loc de depozitare temporar.

Pentru comunicare, membrii grupului care participau la săvârşirea infracţiunilor foloseau staţii de emisie/recepţie.

Ca urmare a amplei investigaţii penale derulate de procurorii DIICOT, s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de 47 suspecţi, iar în baza unui ordin european de anchetă emis de Tribunalul Judiciar din Paris s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de alţi 24 de suspecţi, dintre care 10 au fost deja arestaţi de către autorităţile franceze. AGERPRES

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Complicele unui escroc judecat de magistrații din Alba, după cinci ani de la o înșelăciune prin ”Metoda Accidentul”

Publicat

metoda ”comisionul” prin care un livrator din alba iulia a

După mai bine de cinci ani, magistrații din Alba au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat cercetat pentru înșelăciune. Este vorba despre o faptă comisă în 2018, prin metoda accidentul. Faptă care a lăsat o femeie fără 4000 de euro. 

Între timp persoana păgubită a decedat, dar fiul ei a cerut continuarea procesului.

Făptuitorul principal, cel care a dat telefonul și a contactat persoana păgubită, nu a fost identificat. Singura persoană care va ajunge în fața…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sute de mii de lei aruncați la Cluj pe eutanasierea câinilor. Fără programe de sterilizare, județul se va umple de patrupede

Publicat

bubic 1.jpg

Primăriile din județul Cluj cheltuie, anual, sute de mii de lei pentru eutanasierea câinilor fără stăpân. Sumele cresc de la an la an, deși omorârea câinilor nu este o soluție pentru a reduce numărul acestora. 

Banii ar trebui băgați în sterilizare pentru că, altfel, județul Cluj riscă să de umple de câini comunitari, potrivit reprezentanților Federației pentru drepturile animalelor Transilvania.

Sute de mii de lei aruncați la Cluj pe eutanasierea…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Al doilea contor pentru energia electrică: o parte dintre români, obligați să îl instaleze. Facturile vor crește după montare

Publicat

al doilea contor pentru energia electrică: o parte dintre români,

Al doilea contor pentru energia electrică: o parte dintre români vor fi obligați să îl instaleze. Facturile vor crește după montare.

Noul contor trebuie instalat la poarta fiecărui prosumator și ar urma să crească facturile tuturor românilor.

Aproximativ 200.000 de asemenea contoare vor fi montate, iar cheltuielile vor ajunge la 20 de milioane de EURO.

Acești bani vor fi recuperați din facturile tuturor abonaților.

Asta pentru că toate costurile cu montarea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Șofer tras pe dreapta, pe Autostrada A1 pe raza județului Alba, la o zi după ce a fumat un joint cu canabis. Ce s-a întâmplat după

Publicat

Șofer tras pe dreapta, pe autostrada a1 pe raza județului

Un șofer a fost tras pe dreapta, pe Autostrada A1, pe raza județului Alba, la o zi după ce a fumat un joint cu canabis. S-a întâmplat în 22 aprilie 2023, iar un an mai târziu a fost trimis în judecată. 

În data de 16 aprilie 2024, dosarul a trecut de stadiul de măsuri și excepții de cameră preliminară. Tânărul va fi judecat pentru conducere sub influența drogurilor.

Deși a fost tras pe dreapta la o zi de la consum, substanța activă din jointul de canabis THC, se afla în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe