Connect with us

EVENIMENT

Video aerian: RETTER lucrează în ritm alert pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7. S-au montat primele grinzi la podul peste Valea Vitmanu

Publicat

La finalul lunii octombrie 2023 a început montarea grinzilor la Structura 4 – Podul peste Valea Vitmanu, la kilometrul 1+036 din lotul 1 al Autostrăzii A7 și se continuă în primele zile din noiembrie cu montajul de grinzi de la structura 2.

Se lucrează intens, chiar înainte de răsăritul soarelui, la ridicarea de grinzi pe structurile lotului 1 de pe Autostrada A7.

Dacă în 1 noiembrie 2023 s-a finalizat montajul celor 12 grinzi la Structura 4 – Pod peste Valea Vitmanu – la kilometrul 1+036, pod cu o deschidere de 40 de metri, începând din 2 noiembrie 2023 mobilizarea s-a mutat la Structura 2, podul de pe breteaua 3 la Nodul A3, peste Drumul Comunal 83.

Acesta este un pod cadru cu 3 deschideri a câte 40 de metri fiecare și pe care se montează în total 18 grinzi din beton armat precomprimat, câte 6 grinzi pe deschidere, având o lungime de câte 39.5 metri și înălțimea de 2.1 metri.

lucrari autostrada a7 31.10.2023 2

Grinzile de beton armat precomprimat au fost fabricate cu precizie și pregătite pentru a rezista la condiții variate de mediu, asigurând o durabilitate de lungă durată a structurii podului.

Proiectul de construcție a podului a fost planificat și supravegheat de specialiști, iar etapa de montaj a grinzilor este un moment-cheie în avansarea lucrărilor.

Vorbim despre una dintre structurile de pe segmentul Dumbrava – Mizil, lot care măsoară 21 de kilometri și se intersectează cu Autostrada A3 București – Ploiești.

lucrari autostrada a7 31.10.2023 2

În imaginile spectaculoase filmate din dronă se observă dimensiunile apreciabile ale grinzilor montate zilele trecute și operațiunile complexe de montaj făcute de specialiștii constructorului.

Ritmul impus de constructor este alert și susținut, lucrându-se chiar și noaptea, precum și în weekend.

lucrari autostrada a7 31.10.2023 3

Citește și FOTO: RETTER lucrează în ritm alert pe primul lot al Autostrăzii Moldovei A7. S-au produs primele grinzi în șantier

Lotul 1 Dumbrava-Mizil are o lungime de 21 de kilometri și include construcția a 14 poduri și a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, în lungime de 550 de metri.

colaj lucrari autostrada a7

Durata de execuție a contractului de 20 de luni este completată de perioada de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Potrivit Retter Grup, contractul incheiat intre CNAIR  și Asocierea Impresa Pizzarotti & C. S.p.A. – Pizzarotti S.A. – RETTER Projectmanagement S.R.L. are o valoare de 1.468.550.055,22 Lei fără TVA, finanțare prin PNRR și o durată de execuție de 20 de luni.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Pană de curent la Alba Iulia, sâmbătă seara. Aproape jumătate din oraș a rămas în beznă. Precizările DEER (Electrica)

Publicat

pană de curent la alba iulia, sâmbătă seara. aproape jumătate

Aproape jumătate din Alba Iulia a rămas fără curent electric sâmbătă seara, din cauza unei avarii la rețea. Cartierul Micești și cartierul Cetate au rămas în beznă de la ora 21,30.

Potrivit DEER pana de curent a fost provocată de o avarie la rețeaua de medie tensiune. Sunt afectate zonele Alba-Micești și Cetate ( zona Kaufland și Schit).

Potrivit seful DEER Alba Marius Ceteraș, echipele de intervenție lucreză la localizarea defecțiunii. ”Acum se fac manevrele pentru…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

EURO 2024 Nicolae Stanciu, după ce a aflat grupa României: La începutul tragerii, mi-aş fi dorit să jucăm cu Portugalia şi Italia

Publicat

euro 2024 nicolae stanciu, după ce a aflat grupa româniei:

EURO 2024: Nicolae Stanciu, căpitanul echipei naţionale de fotbal a României, a declarat sâmbătă, că selecţionata noastră nu are la turneul final cele mai puternice adversare pe care le-ar fi putut avea.

E a adăugat că este încrezător în şansele de calificare în optimile de finală.

România este în grupa E, cu Belgia, Slovacia, câștigătorul playoff-ului B ((semifinalele sunt Bosnia și Herțegovina – Ucraina, Israel – Islanda).

„Sunt echipe destul de puternice,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Înşelăciune prin „scrisoarea nigeriană” la Cluj

Publicat

arestat turda.jpg

În perioada 24 – 29 noiembrie 2023, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi, poliţiştii din cadrul structurilor de Poliţie Transporturi au desfăşurat acţiuni specifice, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică din domeniul transporturilor aeriene, navale şi feroviare, precum şi pentru combaterea fenomenului infracţional şi contravenţional.

Astfel, la data de 24 noiembrie 2023, poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Elevii cer desființarea intrării separate pentru profesori, în școli. Măsura, propusă în noul statut de Consiliul Elevilor

Publicat

elevii cer desființarea intrării separate pentru profesori, în școli. măsura,

Elevii cer desființarea intrării separate pentru profesori, în școli. Măsura este propusă de Consiliul Național al Elevilor și ar putea fi cuprinsă în noul statut.

Consiliul Național al Elevilor (CNE) a realizat raportul anual privind implementarea statutului elevului.

Elevii cer, printre altele, să nu mai existe o intrare a profesorilor separată, potrivit Edupedu.

Foarte multe școli din România păstrează încă în regulamentul de ordine interioară utilizarea a două…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe