Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Al doilea an fără public. Papa Francisc a condus procesiunea ”Drumul Crucii” pe esplanada bazilicii vaticane

Publicat

YouTube video

Papa Francisc a condus vineri seara procesiunea ”Drumul Crucii” pe esplanada bazilicii Sfântul Petru, însă pentru al doilea an consecutiv devoţiunea a avut loc fără public, din cauza restricţiilor sanitare impuse de pandemia de COVID-19, însă cu participarea unor copii italieni, informează AFP.

Vinerea Mare marchează ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit şi a murit. Procesiunea Via Crucis (Drumul Crucii) reface ultimele ore ale drumului spre Golgota, iar pe parcursul ei au loc 14 opriri în care sunt citite meditaţii.

Dacă în 2020 Papa Francisc a încredinţat unor deţinuţi lectura acestora, în acest an meditaţiile de pe Drumul Crucii au fost pregătite de un grup de copii şi de adolescenţi, membri ai unui grup de cercetaşi şi ai unei parohii din Roma dedicată ajutorării celor mai vulnerabili.

La ora 19:00 GMT, într-o piaţă pustie, ceremonia retransmisă în Mondiovision a început în prezenţa Papei, aflat sub un baldachin instalat în faţa bazilicii Sfântul Petru, unde fusese aşezat un fotoliu tapiţat cu catifea roşie. În total, la această ceremonie au fost prezente circa 200 de persoane, credincioşi, copii şi invitaţi.

La opririle care comemorează cele 14 momente din timpul Patimilor lui Hristos, marcate simbolic de opririle crucii în jurul obeliscului din centrul pieţei, copiii au povestit momente din viaţa lor de zi cu zi.

Fiecare oprire a fost ilustrată cu desene realizate de copii.

La prima oprire, care aminteşte de condamnarea la moarte a lui Iisus de către Pilat din Pont, un băieţel a povestit: „Când eram la un curs pregătitor, Marc, un copil din clasa mea, a fost acuzat ca a furat mâncarea unui altui coleg. Ştiam ca nu e aşa, dar am rămas tăcut. De fiecare dată când îmi aduc aminte de acest lucru, îmi este ruşine. M-am spălat pe mâini. Azi regret foarte mult asta”.

Pandemia care a devastat lumea de mai bine de un an a fost şi ea prezentă în povestirile copiilor. La cea de-a noua oprire, care comemorează cea de-a treia cădere a lui Iisus, o fetiţă a vorbit despre schimbările aduse de COVID în viaţa ei: „De anul trecut nu ne-am mai vizitat bunicii (…) Mi-e dor de ei! (…) De multe ori mă simt singură. Şcoala este închisă”, a povestit ea.

Duminică, papa va oficia Sfânta Liturghie în bazilica Sfântul Petru, urmată de tradiţionalul mesaj pascal şi de binecuvântarea „Urbi et Orbi”. Agerpres

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO&VIDEO Tradiție, emoție și mândrie locală: Micii meșteșugari din Vorona, premiați de Sfinții Constantin și Elena. „Ați dovedit respect față de tradițiile noastre populare”

Publicat

foto&video tradiție, emoție și mândrie locală: micii meșteșugari din vorona,

Publicitate

Miercuri, într-o zi cu profundă încărcătură spirituală, de sărbătoarea Sfinților Împărați Constantin și Elena, comuna Vorona a trăit un moment deosebit de emoționant. În inima comunității, pe esplanada Centrului de Informare Turistică, copiii Voronei, cei mai talentați, cei mai migăloși, cei care duc mai departe o artă veche de veacuri, au fost în centrul unei sărbători care a adunat în jurul lor profesori, părinți, oficialități și…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Coiful dacic, posibil furat din Olanda la comanda unor interlopi români. Ce relatează presa olandeză

Publicat

parchetul general a deschis un dosar penal în cazul furtului

Publicitate

Furtul tezaurului dacic din Muzeul Drents ar fi fost comandat din România, scrie presa olandeză. Potrivit unor surse ale televiziunii olandeze RTL Nieuws, comanda pentru furtul artefactelor dacice din luna ianuarie din Muzeul Drents are originea în lumea interlopă română.

Se pare că persoana care a comandat jaful dorește să folosească valorosul coif de aur și brățările ca monedă de schimb pentru a ține un infractor român departe de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Atelierele de creație „Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, la Botoșani

Publicat

atelierele de creație „simbol și meșteșug în încondeierea ouălor”, la

Publicitate

Muzeul Județean Botoșani, Secția de Artă Plastică – Etnografie – Științele Naturii, în colaborare cu Liceul Tehnologic Bucecea, organizează atelierele de creație intitulate ‘Simbol și meșteșug în încondeierea ouălor’.

Aflat la a șaptea ediție, proiectul valorifică încondeierea ouălor, practicată în lumea satelor în perioada cuprinsă între Învierea Domnului și Înălțare. Urmărind atât dezvoltarea abilităților artistice ale…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

O casă din localitatea Avrămeni a fost cuprinsă de flăcări, în această după-amiază

Publicat

o casă din localitatea avrămeni a fost cuprinsă de flăcări,

Publicitate

O casă din localitatea Avrămeni a fost cuprinsă de flăcări, în această după-amiază. Bunurile din mai multe camere, dar și o parte din acoperiș, au luat foc din cauza unui scurtcircuit. Nu au fost persoane rănite, însă pagubele sunt însemnate.

La caz s-au deplasat, în cel mai scurt timp, pompierii din cadrul Stației Săveni, cu două autospeciale de stingere, un echipaj aparținând Serviciului Județean de Ambulanță, dar și Serviciul Voluntar…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe