Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Amenzi de 400.000 de lei și 4 magazine închise temporar, după un control ANPC în Hala Obor

Publicat

Inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) au aplicat amenzi de aproape 400.000 de lei și au dispus oprirea temporară a activității, până la remedierea deficiențelor, a 4 magazine, în urma unui control făcut la Hala Obor.

Potrivit unui comunicat al ANPC, miercuri s-au derulat acțiuni de verificare a modului în care sunt comercializate produsele în Hala Obor din Capitală.

Echipele de control au făcut 24 acțiuni de control la toate firmele care își desfășoară activitatea în Hala Obor, precum și la cea care administrează locația. S-au aplicat amenzi în valoare totală de 387.000 lei.

„Acestor măsuri, li s-au adăugat până acum și oprirea definitivă de la comercializare și distrugere a peste 800 de kg de carne, în valoare aproximativă de 30.000 lei, precum și oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor a 4 magazine și 2 raioane de magazin și remedierea deficiențelor întregului complex, în maximum 15 zile”, se arată în comunicat.

Cele mai importante nereguli constatate de comisarii ANPC sunt utilizarea de spații de depozitare improprii, tăvi neigienizate, instrumente de tranșare neconforme, nerespectarea regimului de temperatură pentru carnea prospătă, vânzarea cărnii fără afișarea informațiilor de identificare-caracterizare prevăzute în lege, camere frigorifice și vitrine neigienizate.

Ce au găsit inspectorii la Hala Obor

În ceea ce privește Hala Obor, inspectorii spun că au găsit pereți și tavanul deteriorați, cu înfiltratii masive, cu mucegai cu faianță lipsă, tencuială căzută, uși cu zone de rugină, paviment cu zone crăpate, bucăți de pavaj lipsă, denivelări, acumulări de apă, în unele locuri, cu acumularii masive de praf și grăsime în strat grosier, grupul sanitar în totalitate neigienizat, dar și existența unor zone din tavan cu bucăți lipsă, fiind un pericol de accidente, care pot afecta viața și siguranța consumatorilor.

„Am fost la cumpărături în Obor. Acolo unde mielul nu este doar un aliment specific sărbătorilor pascale, ci reprezintă, în primul rând, o sursă de venituri speculative. Așa înțeleg cei care se pretind a fi producători să își respecte concetățenii. Aruncă prețurile la cer, dar țipă cât îi țin puterile când alții, în alte domenii, fac același lucru.

Am luat și noi aproape o tonă de carne și culmea ne-au dat și bani – vreo 400 de mii de lei. În felul acesta, am adus la bugetul de stat, în folosul românilor, parte din banii smulși din buzunarele lor de către oportuniștii cu pretenții de comercianți cinstiți. Pare că și Hala Obor și-a pierdut strălucirea de odinioară, jucând zaruri cu cei de acolo, a căror manifestare de mahala ne dovedește că nu sunt producători decât de zarvă și necinste”, a declarat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

(sursa: Mediafax)

Citește Romania24.ro pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Programul Noua Casă 2024: Doar 100 de garanţii acordate de stat, în prima lună de la lansare. Precizările directorului FNGCIMM

Publicat

programul noua casă 2024: doar 100 de garanţii acordate de

Programul Noua Casă 2024. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) a acordat doar 100 de garanţii în programul Noua Casă, în prima lună de la demarare, a transmis joi directorul general al Fondului, Dumitru Nancu.

„Având în vedere că avem o lună de zile de când programul este operaţional, cu toate că am înjumătăţit comisionul de garantare de la 0,3% la 0,15% (pe an – n. r.), costurile notariale la fel au fost reduse prin ordin al ministrului de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

AVANCRONICĂ. Sepsi Sf. Gheorghe – CFR Cluj. Clujenii sunt obligați să câștige pentru a urca pe podium

Publicat

432778526 798937005596925 8338081567194080141 n.jpg

Echipele de fotbal CFR Cluj și Sepsi Sf. Gheorghe se vor întâlni vineri, 29 martie, de la ora 20,30 pe stadionul Sepsi OSK unde vor disputa partida din etapa cu numărul doi din play-off-ul Superligii, deplasare în urma căreia feroviarii trebuie să se întoarcă cu cele 3 puncte pentru a urca pe podium.

CFR Cluj vine după o înfrângere suferită în Gruia împotriva echipei FC Universitatea Craiova cu scorul de 1 la 2.

Clujenii s-au văzut conduși încă din minutul…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Un ”pește” și iubita sa din Alba, condamnați la închisoare cu executare. Au obligat o minoră să se prostitueze pe centura orașului

Publicat

un ”pește” și iubita sa din alba, condamnați la închisoare

Un bărbat și o femeie din Alba vor merge la închisoare, după ce au obligat o minoră să se prostitueze, pe centura din Alba Iulia și în gara Bărăbanț. 

Deși faptele s-au petrecut în 2017, o condamnare definitivă a venit abia în 26 martie 2024, la Curtea de Apel Alba Iulia. 

Cei doi, Teodor N.C. și Raluca M.H., au încercat să schimbe sentința, în apel, la instanța superioară din Alba Iulia. Însă magistrații au respins cererea acestora, iar sentința de la instanța de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO: Competiții sportive organizate de Jandarmeria Alba, cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române

Publicat

foto: competiții sportive organizate de jandarmeria alba, cu ocazia zilei

La Baza Sportivă Ampoi 2 din Alba Iulia s-au desfășurat miercuri, 27 martie, competițiile sportive cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române la nivelul Jandarmeriei Alba. Cu sprijinul Asociaților Ampoiul și IPA Regiunea 2 Alba, a fost organizat un campionat de fotbal, un turneu de table și o competiție de tenis cu piciorul.

Opt echipe s-au aruncat în lupta pentru titlul de campion la fotbal, 16 jandarmi s-au înscris la turneul de table și 10 la tenis cu piciorul. Competiția a fost una în…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe