Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Amenzi în valoare de 7.000 de lei, aplicate de polițiștii din Bistrița-Năsăud, în ziua de Crăciun, pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Publicat

Vineri, 25 decembrie, la nivel județean, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, alături de polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020.

Totodată, în același context, au mai fost organizate, în tot județul Bistrița-Năsăud, 12 acțiuni punctuale la care au participat,  în sistem integrat, 74 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Peste 50 de societăți comerciale, verificate

Au fost verificate 56 de societăți comerciale, iar reprezentanţii agenților economici au fost instruiți cu privire la respectarea obligațiilor impuse, precum și a normelor destinate prevenirii răspândirii noului tip de coronavirus și în special cu privire la dezinfecția frecventă a suprafețelor expuse și a instituirii unor măsuri pentru evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale. Totodată, au fost verificate aproape1600 de persoane aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul acțiunilor.

De asemenea, au fost oprite pentru control 119 autovehicule, iar conducătorilor auto li s-au reamintit principalele restricții și obligații prevăzute de Legea 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Pentru neregulile constatate în ultimele 24 de ore, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 de lei.

Din totalul acestora, 22 de sancțiuni, în valoare de 2.500 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație în intervalul orar 23.00-05.00 și 46 de sancțiuni, în valoare de 3.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020. De asemenea, polițiștii de la Poliția Locală Bistrița au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 1.000 de lei, pentru nerespectarea măsurii carantinei la domiciliu.

Autoritățile reamintesc faptul că este interzisă circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00.

Prin excepție, este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

·       deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

·       deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

·       deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

·       deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, cetățenii sunt obligați să prezinte legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil;

Conform sursei citate, acțiuni de acest gen se vor desfășura până la încetarea măsurilor restrictive.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

INCENDIU la Alba Iulia. Pompierii acționează cu două autospeciale, în zona Bărăbanț

Publicat

incendiu la alba iulia. pompierii acționează cu două autospeciale, în

Detașamentul de pompieri Alba Iulia a fost chemat să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu izbucnit în municipiu.

Din primele date, acesta a fost semnalat pe strada Petresti, zona Bărăbanț.

Ar fi vorba despre un incendiu izbucnit in interiorul unei camere al unei locuințe.

Au fost alocate echipaje cu două autospeciale de stingere și una de prim-ajutor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Ultimele…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sabău (după înfrângerea în fața Oțelului): La cum suntem PLĂTIȚI, ei sunt datori față de club

Publicat

sabau 3 1 e1693205389980.jpg

După înfrângerea din Cupă în fața Oțelului Galați, Ioan Ovidiu Sabău, antrenorul Universității Cluj, s-a declarat dezamăgit de prestația echipei sale.

După ce a ratat prezența în play-off în ultima etapă a sezonului regular, acum „șepcile roșii” au pierdut și accesul în finala competiției surprizelor care va avea loc la Sibiu, pe 15 mai.

Sabău (după înfrângerea în fața Oțelului): La cum suntem PLĂTIȚI, ei sunt datori față de club

La…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Cum arată noua Policlinică din Alba Iulia. Noul Ambulatoriu va funcționa din 7 mai. Lucrările au fost finalizate

Publicat

live video: cum arată noua policlinică din alba iulia. noul

LIVE VIDEO: Cum arată noua Policlinică din Alba Iulia. Noul Ambulatoriu va funcționa din 7 mai. Lucrările au fost finalizate

Ambulatoriul integrat al Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia va fi mutat din locația actuală în clădirea reabilitată și extinsă din incinta spitalului.

În prezent, ambulatoriul de specialitate funcționează pe strada Mușețelului, nr. 2, la o distanță semnificativă de Spitalul Județean Alba.

Cum au evoluat lucrările pe parcursul unui…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Tânăr din Sebeș, testat pozitiv la substanțe psihoactive. Unde a fost oprit de polițiști

Publicat

tânăr din sebeș, testat pozitiv la substanțe psihoactive. unde a

Un tânăr de 19 ani din Sebeș a fost testat pozitiv pentru substanțe psihoactive, în urma unui control al polițiștilor. Acesta a fost depistat pozitiv joi seara, pe strada Parcul Arini din municipiu.

Potrivit IPJ Alba, la data de 18 aprilie 2024, în jurul orei 20:40, polițiștii rutieri din Sebeș au oprit, pentru control, pe strada Parcul Arini din municipiu, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Sebeș.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul din dotare, au…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe