Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Asocierea RETTER-PIZZAROTTI continuă lucrările la lotul 1 pe Autostrada A7 și în condiții de iarnă. Imagini aeriene spectaculoase filmate zilele acestea pe șantier

Publicat

Deși a venit iarna și, odată cu ea vremea nefavorabilă construcțiilor, lucrările pe lotul 1 al Autostrăzii Moldovei A7 între Ploiești și Mizil continuă într-un ritm susținut.

Explicația stă în conlucrarea eficientă dintre cei doi parteneri RETTER și PIZZAROTTI, care au găsit soluții tehnice de implementare a proiectului care să le permită continuarea lucrărilor și în condiții de iarnă.

imagini a7 autostrada moldovei santier lotul 1

Un rol important îl are și beneficiarul lucrării, care a înțeles că este esențial ca lucrările să continue într-un ritm susținut și a echilibrat situația financiară pe măsura evoluției tehnice.

Chiar dacă vremea nefavorabilă blochează într-o oarecare măsură din considerente tehnice evidente lucrările pe partea de terasamente, partenerul RETTER al asocierii nu încetinește ritmul la partea de structuri.

Astfel, procentul de realizare a podurilor care în prezent este la 50% va ajunge până de Crăciun la 55 %. Acesta pare să fie targetul și se pare că nimic nu îl împiedică pe constructor să ajungă la procentele propuse.

O situație ceva mai dificilă s-a înregistrat la podul numărul 3 al lotului, care este și cea mai mare structură de pe lot. Aici, lucrările erau puțin întârziate pentru că a fost necesar un aviz CFR de intervenție în zonă, precum și lucrări de relocare a două linii de electricitate.

imagini a7 autostrada moldovei a7

Însă problemele ivite s-au rezolvat și RETTER a reușit să recupereze integral întârzierea. La toate celelalte poduri și structuri, constructorul român a tras tare și este înaintea graficului de lucrări programate prin contract.

RETTER ne-a pus la dispoziție și câteva informații tehnice privind cele mai recente lucrări realizate acum la final de noiembrie:

La structura 3 de la km 0+000 se execută ultimele foraje ale acestei structuri. Aceste foraje sunt de altfel și ultimele din întreaga lucrare. Se armează radierele la axul 11 și se betonează elevațiile la axul 14. Până la finalul anului vor fi finalizate toate radierele la această structură importantă.

La structura 1 de la km 1+157 se lucreazaă la eșafodaje și armare bancheta cuzineților axului 40. Această activitate este pregătitoare pentru montajul grinzilor de la începutul anului viitor.

Guido Retter, CEO-ul companiei sibiene RETTER Projectmanagement a declarat pentru România24.ro: ”Vrem să arătăm că și firmele românești pot construi repede și bine. Cheia succesului o reprezintă buna colaborare cu partenerul PIZZAROTTI, relația excelentă cu beneficiarul care a înteles să ne sprijine cu finanțarea la timp și factorul vreme, care sperăm să țină cu noi. Până acum lucrurile arată bine, suntem înaintea graficului și sperăm să o ținem tot așa”.

1 Comentariu

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmăriți Romania24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

Transport județean de persoane mai scump, pe trasee din Apuseni, în județul Alba. Lista tarifelor majorate

Publicat

transport județean de persoane mai scump, pe trasee din apuseni,

Consiliul Județean Alba a aprobat majorarea tarifelor de transport persoane pe trei rute din zona munților Apuseni. Solicitarea a venit din partea operatorului de transport care are în administrare aceste trasee.

Tarifele majorate sunt pentru traseele:

  • Abrud – Roşia Montană – Bistra
  • Abrud-Buninginea – Vulcan Cotoncu
  • Baia de Arieş – Brăzeşti – Poşaga de Jos

Acestea sunt asigurate de operatorul de transport rutier Samflora Impes Prod SRL.

Motivul majorării…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Reparații capitale la instalația de încălzire din clădirea Curții de Apel Alba Iulia. Licitație, lansată în SEAP

Publicat

reparații capitale la instalația de încălzire din clădirea curții de

Reparații capitale la instalația de încălzire din clădirea Curții de Apel Alba Iulia. Clădirea Curții de Apel Alba Iulia va beneficia în curând de o instalație de încălzire nouă, printr-o investiție de peste 4,1 milioane de lei. Proiectul vizează printre altele și înlocuirea ferestrelor existente la parterul și etajul 1 al clădirii. 

Curtea de Apel Alba Iulia a lansat vineri, 1 martie, în SEAP, o licitație pentru reparații capitale la instalația interioară de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Bilanțul IPJ Cluj: Peste 7.000 de șoferi au rămas fără permis în anul 2023

Publicat

ipj cluj.jpeg

Polițiștii rutieri clujeni au reținut anul trecut, în vederea suspendării 7.161 de permise de conducere şi au fost retrase 1.886 de certificate de înmatriculare, arată datele din bilanțul IPJ Cluj pe 2023, prezentate vineri de conducerea inspectoratului.

În anul 2023,în județul Cluj au fost înregistrate 1.216 accidente de circulaţie, 206 dintre acestea fiind raportate ca accidente rutiere grave.

Polițiștii au reținut anul trecut, în vederea suspendării…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sistemul de alimentare cu apă în comuna Livezile va fi extins și reabilitat. Acord de mediu, solicitat la APM

Publicat

sistemul de alimentare cu apă în comuna livezile va fi

Sistemul de alimentare cu apă în comuna Livezile urmează să fie extins și reabilitat, printr-o investiție estimată la peste 2,8 milioane de lei. 

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Alba anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Reabilitare și refuncționalizare rețea de alimentare cu apă în comuna Livezile”, propus a fi amplasat în comuna Livezile, satele Livezile, Poiana Aiudului, Vălișoara și…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe