Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Belgia, lovită din nou de furtuni violente. Inundațiile au produs pagube în zeci de localități

Publicat

sursa foto: captura video Extreme Weather World/facebook

Furtuni violente au lovit Belgia sâmbătă seară, provocând pagube în provincia Namur (sud), la zece zile după inundaţiile care au făcut 36 de morţi în ţară, au indicat autorităţile, potrivit AFP.

Nu s-a înregistrat nicio victimă, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al centrului naţional de criză în jurul orelor 23.00 (21.00 GMT), adăugând că furtunile au trecut şi situaţia s-a „stabilizat”.


Aceste ploi puternice au afectat la lăsarea serii 11 localităţi de pe valea râului Meuse, unde au provocat inundaţii. Imagini impresionante ale străzilor transformate în torenţi au circulat pe reţele sociale, amintind de scenele trăite cu zece zile mai devreme în provincia Liege.

Purtătorul de cuvânt al centrului naţional de criză, Antoine Iseux, a precizat totuşi că situaţia „nu se cu compară” cu inundaţiile din 14 şi 15 iulie, deoarece de această dată ploile nu au provocat revărsări de apă.

Pagube în zeci de localități de pe Valea Râului Meuse

Inundațiile au provocat pagube materiale, inundând pivniţe, deteriorând drumurile locale, locuinţe şi maşini.

La Namur, capitala Valoniei, un zid s-a prăbuşit pe o şosea în apropierea cazinoului, sub cetate, şi mai multe case au fost evacuate.

La aproximativ treizeci de kilometri spre sud, în oraşul Dinant, ploile au provocat, de asemenea, inundaţii, în special în zona gării. Au luat mai multe maşini, dintre care unele au blocat o trecere de cale ferată.

Belgia a fost lovită în 14 şi 15 iulie de inundaţii fără precedent, în urma unor puternice revărsări de ape provocate de câteva zile de ploi torenţiale. Acestea au afectat în principal regiunea Liege, în estul Valoniei, partea francofonă a Belgiei, şi au făcut 36 de morţi, precum şi şapte persoane încă date dispărute, potrivit unui ultim bilanţ publicat sâmbătă de centrul de criză. Agepres

Sursa foto: (c) Extreme Weather World/facebook

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

VIDEO: Căutări fără oprire la Tudora, pentru găsirea unui copil de doi ani. Polițiștii și jandarmii fac tot ce este posibil

Publicat

whatsapp image 2024 03 17 at 18.53.16 1000x600.jpeg

Comunitatea din Tudora și botoșănenii care au aflat din media de acest caz, stau cu sufletul la gura, cu speranța că puiul de om va fi găsit din moment în moment.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Botosani, copilul este căutat fără încetare, polițiștii și jandarmii fiind dispuși să facă tot ce este posibil.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani

Publicat

smurd.jpg

Elicopterul SMURD a fost chemat la Botoșani pentru un bărbat de 61 de ani, aflat în stare gravă.

Botoșăneanul a suferit un infarct miorcardic acut și medicii au decis transferul pe calea aerului la o clinică din județul vecin.

Aeronava SMURD a aterizat pe heliportul din municipiul Botoșani

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr din Botoșani, bătut crunt în gara din Bacău. A fost transportat la spital

Publicat

batut1.jpg

Un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Botoșani, a fost agresat în urma unei discuții tensionate cu un alt bărbat, vineri seara, în jurul orei 19.45, în gara din Bacău.

Echipajul de jandarmi din Bacău a intervenit imediat după alertă și a acționat rapid în acest caz. Victima a primit primul ajutor pe loc și a fost asistată până la sosirea unei ambulanțe, care a preluat-o și transportat-o la spital pentru investigații suplimentare și tratament medical, relatează desteptarea.ro.

Agresorul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Bacău, a fost identificat și reținut de către jandarmi. Incidentul a avut loc în cadrul unei dispute care a escaladat, culminând cu agresiunea în zona feței a victimei.

Jandarmii au întocmit actele necesare…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Tânăr de 32 de ani, bănuit de furtul a 6500 de lire în comuna Mihai Eminescu, săltat de polițiști și dus în arest

Publicat

arest1.jpg

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au anunțat astăzi că la data de 16 martie a.c., în jurul orei 21:00, au identificat, în municipiul Botoșani, pe strada Sucevei, un tânăr de 32 de ani, din comuna Mihai Eminescu, pe numele căruia era emis un mandat de aducere.

Acesta este bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, comisă la data de 25 februarie a.c.

Din cercetări, a reieșit faptul că acesta ar fi pătruns fără drept, în locuința persoanei vătămate, un barbat de 53 de ani, din comuna Mihai Eminescu, de unde ar fi sustras 6.400 de lire.

“Tânărul a fost condus la sediul poliției, iar ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore”, a transmis purtătorul de cuvânt al…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe