Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Bunicuțe-vloggerițe la peste 60 de ani. Cum este viața într-un sat uitat de lume din Munții Apuseni, povestită pe YouTube

Publicat

YouTube video

Zina, Livia și Cornelia sunt trei vloggerite, care vorbesc despre viața de zi cu zi, fac tutoriale și le postează pe YouTube. Nimic ieșit din comun, numai că cele trei femei au peste 60 de ani și sunt dintr-un cătun din județul Alba, unde mai trăiesc aproximativ 20 de oameni. 

Tecșești este un cătun din Munții Apuseni, comuna Întregalde. La ultimul recensământ din 2011, în sat mai locuiau 37 de persoane, în 2019 au mai rămas în jur de 20. În anul 2015, satul a fost declarat Muzeu Viu.

În satul în care timpul pare că a rămas la mijlocul clepsidrei, trei femei au îmbrățișat tainele vlogului.

Simple, îmbrăcate în haine tradiționale păstrate în lada cu zestre din pod, Zina, Livia și Cornelia au descoperit  hastag-urile, cum să faci un boomerang sau ce înseamnă content pentru YouTube și Instagram.

În doar câteva luni video-urile postate pe canalul Tecșești Vlogs au ajuns să aibă peste 650.000 de vizualizări.

Provenite din timpuri în care lucrurile mărunte dar făcute din dragoste înseamnau mult pentru om, Cornelia își aduce aminte într-un video că cele mai frumoase cadouri primite erau mărțișoarele puse în piept flăcăii satului, cu ocazia zilei de 1 Martie.

Mai mult, cel mai frumos cadou făcut către soțul ei este primul lor copil.

Dacă Cornelia este axată mai mult pe viața personală în contentul pe care îl face în videouri, Zina este pasionată mai mult de tutoriale.

Pe partea de tutoriale de mâncare nimeni nu o întrece pe Zina din Tecșești când vine vorba de plăcinte.

Cel mai recent video postat de acestea un tutorial pentru cozonac, în care cele trei influencere și-au prezentat secretele și tainele pentru aluatul perfect.

Departe de agitația orașului, de freamătul străzii, viața în Tecșești continuă să fie ca și acum odinioară, simplă și liniștită.

Sursa: Ziarul Alba24.ro

Sursă foto: captură ecran din video.

Sursă video: Canal Youtube: Tecșești Vlogs.

Urmărește știrile romania24.ro pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

ACTUALITATE

Ca la români, la nimeni: O familie a fost jefuită în timp ce-și priveghea mortul pe masă

Publicat

mort1.jpg

Un bărbat a fost reținut pentru furt calificat după ce ar fi jefuit o familie în timp ce aceasta îşi priveghea o rudă decedată.

Profitând de slăbiciunea emoțională a familiei care își plângea ruda decedată, hoțul a reușit să plece cu întrega agoniseală a acesteia, nu mai puțin 2.300 euro şi 10.000 de lei, a declarat, joi purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

„Investigaţiile efectuate de poliţişti au relevat faptul că, în noaptea de 4 spre 5 octombrie, persoane necunoscute, profitând de faptul că uşile erau neasigurate şi că în imobil se desfăşura un priveghi, ar fi pătruns prin efracţie în imobilul persoanei vătămate, de unde ar fi sustras suma de 2.300 euro şi 10.000 lei.

În urma documentării…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a ÎNCADRAT 85 de asistenți medicali și 126 de angajați ca personal medical auxiliar

Publicat

spital e1665131167537.jpg

Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj a încadrat prin concurs 85 de asistenți medicali și 126 de angajați ca personal medical auxiliar, pentru a întări echipele existente și a le completa cu unele noi.

„Asigurarea resursei umane cu predictibilitate, la timp și cu respectarea normativelor de personal reprezintă  o prioritate pentru echipa managerială a Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. Personalul medical și auxiliar contribuie decisiv la furnizarea unor servicii medicale de calitate, alături de dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante.

În ultima perioadă, au…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Summit UE: Dispută între Von der Leyen şi Scholz pe tema subvenţiilor germane pentru energie

Publicat

ursula1.jpg
Arhivă foto

Preşedintele Comisiei Europene a criticat, la summitul Uniunii Europene, planul Germaniei cu privire la compensarea preţurilor la energie, iar cancelarul Olaf Scholz, susţinut de omologul său austriac, Karl Nehammer, au reproşat lipsa unei soluţii comunitare elaborate de Bruxelles.

Ursula von der Leyen a afirmat, la reuniunea informală a Consiliului European aflată în curs la Praga, că ar fi important ca toate companiile să aibă şanse egale de a participa pe piaţa comunitară. Competiţia trebuie să se bazeze doar pe calitate, nu pe subvenţii, a declarat preşedintele Comisiei Europene, conform publicaţiei Der Spiegel.

Anterior, într-un mesaj postat pe Twitter, Ursula von der Leyen evidenţiase importanţa „menţinerii pieţei unice europene şi a unui spaţiu care să asigure condiţii concurenţiale egale”. Preşedintele Comisiei Europene a subliniat că este necesară o soluţie „prin consens” care să permită reducerea preţurilor la gaze.

Summit UE: Dispută între Von der Leyen şi Scholz pe tema subvenţiilor germane pentru energie. Ce a spus cancelarul german

În replică, Olaf Scholz a reafirmat ideea că planul său are rolul de a ajuta atât companiile, cât şi cetăţenii să facă faţă crizei energetice, sugerând că a fost nevoit să adopte această soluţie în lipsa unui plan european. Iar cancelarul austriac, Karl Nehammer, a catalogat planul german drept „un semnal de trezire” adresat Comisiei Europene, care nu a reuşit să elaboreze un plan comun.

Mai mulţi membri ai Comisiei Europene şi lideri ai statelor membre UE au criticat în ultimele zile planul Guvernului Olaf Scholz de a aloca 200 de miliarde de euro pentru compensarea preţurilor la gaze.

(sursa: Mediafax)

Citește mai departe

ACTUALITATE

Acces pe bază de cartelă și pentru platformele subterane de colectare a deșeurilor, la Alba Iulia. Cât vor costa sistemele

Publicat

platforme subterane alba iulia scaled e1665131188592 1000x534.jpg

Primăria Alba Iulia vrea să monteze sisteme de acces pe bază de cartelă și la platformele subterane pentru colectarea deșeurilor menajere din municipiu, după modelul platformelor cu module supraterane de colectare selectivă. În acest sens, accesul la platformele de colectare selectivă din oraș se va putea face doar  

Reprezentanții administrației locale au lansat în 4 octombrie o achiziție pentru un sistem de acces cu cartelă pentru dotarea a 43 de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor urbane.

Valoarea estimată a achiziției este de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe