EVENIMENT
VIDEO. Captură URIAȘĂ de haine și jucării contrafăcute
Patru containere cu haine contrafăcute au fost descoperite în Portul Constanța, în vreme ce în Vama Giurgiu au fost descoperite alte două autocare, valoarea bunurilor fiind de peste 900.000 de euro, potrivit Poliției de Frontieră.
O echipă comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a făcut controlul asupra celor patru containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinatari societăţi comerciale din România, Republica Moldova şi Ucraina.
În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 5.400 de căciuli,2.600 de perechi de ciorapi,6.240 de jucării şi 1.200 perechi de încălţăminte toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală. Bunurile, cu o valoare de aproximativ 3.900.000 lei (peste 790.000 de euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.
Captură URIAȘĂ de haine și jucării contrafăcute: acțiuni similare
Acţiuni similare s-au derulat, în ultimele 24 de ore, şi Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu unde polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două autocare, ce aparțin unor firme de transport internațional de persoane.
Poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, printre bagajele pasagerilor, cantitatea totală de 3.348 de articole vestimentare, 1.475 parfumuri și 43 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.
În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români și străini, cu vârste cuprinse între 28 și 55 de ani. Aceștia nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de 531.540 lei (aproximativ 107.000 euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
În toate cazurile se fac cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă. Mediafax
EVENIMENT
Ministerul Agriculturii lansează un apel de proiecte de 54 de milioane de euro pentru dezvoltarea comunităților pescărești

Ministerul Agriculturii, prin Autoritatea de Management pentru Programul pentru Acvacultură și Pescuit (AM POPAM), lansează un apel de proiecte în valoare de 54 de milioane de euro, pentru sprijinirea dezvoltării locale în comunitățile unde se practică pescuitul și acvacultura, cu scopul de a stimula economia și implicarea locuitorilor prin inițiative DLRC.
Astfel, potrivit unui comunicat MADR, suma maximă totală care poate fi accesată de Grupurile de Acțiune Locală (GAL) este de…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Incendiu de vegetație uscată la Gârbova. Intervin pompierii din Sebeș și cei din Sibiu, alături de voluntari SVSU

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit vineri după-amiaza la Gârbova.
Acționează pompierii din Sebeș, alături de ISU Sibiu, pentru stingerea flăcărilor.
Alături de cele două echipaje de pompieri, care intervin cu două autospeciale, sunt voluntari de la SVSU Gârbova și SVSU Șpring.
foto: arhivă
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
OPINIE. Daniel Pop (UBB): Proprietari, neo-feudali și capitaliști. Prețul pe mp la locuință a ajuns la Cluj-Napoca la 3.184 euro

Proprietăți imobiliare din centrele urbane mari din România însumează valori de capital substanțiale peste nivelul optim, privând astfel economia reală de lichidități necesare investițiilor din domeniile inovației tehnologice, producției manufacturiere avansate și altele. Cu alte cuvinte, capitalul financiar productiv, de altfel limitat, este blocat în investiții imobiliare adeseori pasive.
De exemplu, conform site-ului imobiliare.ro, dacă în aprilie 2014 prețul…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Atenție la roaming în avion sau pe mare. Avertizare ANCOM: Pot apărea facturi uriașe dacă te conectezi la rețele non-terestre

Atenție la roaming în avion sau pe mare, în timpul călătoriilor. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a emis o avertizare importantă pentru toți utilizatorii care călătoresc cu avionul sau pe nave maritime. Conectarea la rețelele non-terestre prin satelit poate genera costuri foarte mari, fiind servicii nereglementate care nu beneficiază de protecția tarifelor UE de roaming.
Rețelele non-terestre sunt serviciile de comunicații prin…
Citește mai mult pe Alba24.ro