Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Caz șocant în Brașov. Frizeriță umilită de polițiști. ”Nu mai țipa, că te încătușez și nu mai ajungi acasă!“

PublicatUn caz șocant s-a petrecut în Brașov, după ce o frizeriță susține că a fost agresată fizic și verbal de un presupus comisar șef de la Poliția Transporturi. Femeia a făcut publice imaginile șocante surprinse de camerele de supraveghere din frizerie. 

Potrivit IPJ Brașov, șeful Poliției Române a dispus Direcției Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române demararea verificărilor interne și dispunerea măsurilor legale.

Iată ce povestește femeia în postarea ei pe Facebook:

”AM CREZUT CĂ ROMÂNIA S-A SCHIMBAT…CÂT MAI TREBUIE SĂ SUFERIM NOI, CETĂȚENII ACESTEI ȚĂRI?

Întoarsă acasă in România, după aproape 20 de ani trăiți in Itali , am parte de cel mai urât coșmar al vieții mele. M-am angajat ca recepționeră la un salon de frizerie din Brașov, iar în prima mea zi de muncă am fost agresată fizic și verbal, am fost umilită cum nu se poate mai rău de către Poliția Română Transporturi.

M-am trezit lângă mine, în spatele recepției, cu un domn comisar șef al Poliției Transporturi și alți doi domni comisari (dintre care doar unul s-a prefăcut că se legitimează, iar celalalt nu) ce au blocat vizual și fizic Receptia.

În acel moment, în timp ce eu efectuam o încasare cu cardul, dl. Comisar Șef mi-a fluturat rapid portofelul cu probabil o insignă, nu știu, n-am apucat să văd și mi-a cerut banii din casă. L-am rugat să aștepte puțin să pot scoate chitanța de la POS și să-mi termin de făcut încasarea.

Acesta s-a apropiat de mine și mai mult si după ce clientul a plecat de la Receptie, politistul îmbrăcat de stradă și cu o atitudine golanească, a bătut cu palma puternic în mobilierul de la recepție. Atunci am pus mâna pe telefon și am sunat administratorul salonului, care mi-a zis că va veni în cel mai scurt timp posibil și să stau liniștită, că domnii care sunt acum în control vor efectua controlul împreună cu acesta, deoarece administratorul firmei poate răspunde legal în fața organelor de control.
Așa cum puteți vedea și în filmările de pe camerele de supraveghere, în timp ce eu vorbeam la telefon cu administratorul, dl. Comisar șef m-a apucat de mijloc și m-a aruncat în ușa de la vestiar, după care a început să răscolească prin dulapul de sub Receptie.
După ce m-a agresat prima oară l-am întrebat ce are cu mine și de ce mă agresează și mi-a răspuns “nu mai țipa, că te încătușez și nu mai ajungi acasă! “.
Mi-a cerut să mă legitimez, iar când am scos portofelul din geantă și l-am deschis, acesta a încercat sa îmi smulgă portofelul din mână și eu i-am spus că nu cred că are vreun drept să facă asta. Acesta, văzând ca îl intreb dacă are mandat de percheziție și atât colegii mei cât și clienții auzeau ce spun mi-a cerut să scot banii mei din portofel și să îi las pe Recepție, dar eu doar i-am arătat și am băgat portofelul înapoi în geantă (aveam 244 lei), după care dl. Comisar șef a băgat mâna sub Receptie și mi-a smuls geanta pe care eu am pus imediat mâna și l-am întrebat din nou dacă are mandat de percheziție, iar acesta mi-a răspuns că nu are nevoie de mandat, pentru că el este Poliția și poate sa facă control peste tot !
Deoarece clienții și colegii mei se uitau speriați de atmosfera pe care o crease dl. polițist, acesta mi-a dat drumul la geantă și a continuat să ia din dulapul de la Receptie agenda cu numerele de telefon ale clienților.

Eu am opus rezistența în acțiunea de furt a agendei de către dl. Comisar șef, iar acesta mi-a aplicat o lovitură sportivă scurtă și dură cu cotul în sân care, cu toată adrenalina momentului, m-a cocoșat de durere, după cum se vede și în filmare.
M-am întors în România acum, în 2019, împreună cu copilul meu de 9 ani pe care mi-este frică să îl mai scot din casă, mie îmi este frică să mai merg la muncă și cel mai grav este că îmi este frică să cer ajutorul Poliției Române în urma acestui coșmar !”.

 

 

 

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

EVENIMENT

Avertisment OMS: Suntem în pragul unui eşec moral catastrofal

Publicat

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat luni că lumea este în pragul unui “eşec moral catastrofal” al distribuţiei vaccinurilor, transmite Reuters.

Tedros a cerut tuturor ţărilor şi producătorilor să repartizeze mai echitabil dozele de vaccin împotriva COVID-19.

“Nu numai că această abordare ‘eu primul’ îi lasă pe cei mai săraci şi mai vulnerabili oameni din lume într-o situaţie de risc, este şi autodistructiv”, a apreciat şeful OMS la deschiderea şedinţei anuale a consiliului de conducere al organizaţiei, prin videoconferinţă. “În ultimă instanţă, aceste acţiuni nu vor face altceva decât să prelungească pandemia”, a avertizat el.

Perspectivele unei distribuţii echitabile sunt “în pericol grav” înainte de începerea schemei OMS de repartizare a vaccinurilor cunoscută sub denumirea de COVAX, care va începe luna viitoare.

Tedros a observat că anul trecut au fost semnate 44 de contracte bilaterale de achiziţie a vaccinului împotriva coronavirusului, iar anul acesta cel puţin încă 12. “Asta ar putea întârzia livrările COVAX şi crea exact scenariul pentru evitarea căruia a fost creat COVAX, cu stocare, cu o piaţă haotică, cu o reacţie necoordonată şi cu o perturbare economică şi socială continuă”, a spus el.

Directorul general al OMS a dat ca exemplu de inegalitate faptul că peste 39 de milioane de doze de vaccin au fost administrate în 49 de ţări bogate, în timp ce într-o ţară săracă s-au injectat doar 25 de doze. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Sancţiuni de 1,3 milioane de lei, în urma acţiunilor de verificare a măsurilor de protecţie sanitară

Publicat

Angajaţii MAI, alături de reprezentanţi ai altor instituţii, au aplicat, duminică, 5.551 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.309.875 de lei, în urma misiunilor pe linia respectării măsurilor de protecţie sanitară.

“Peste 15.600 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, alături de reprezentanţi ai altor instituţii, au continuat ieri, 17 ianuarie, misiunile pe linia respectării măsurilor de protecţie sanitară, acţiuni care au presupus verificarea a aproape 4.600 de operatori economici şi aproximativ 96.000 de persoane”, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, luni, AGERPRES.

Angajaţii MAI, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, împreună cu autorităţile locale, au verificat 4.589 de operatori economici, 183 de operatori de transport persoane, peste 9.600 de locaţii obiective de interes (inclusiv 3.480 de restaurante, terase sau fastfood-uri), precum şi 95.283 de persoane.

Principalele abateri constatate au fost nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea, nepurtarea măştii de protecţie sau nerespectarea distanţării fizice, situaţii în care au fost aplicate 4.768 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 731.350 de lei.

“Totodată, au fost aplicate 777 sancţiuni, în valoare de 572.100 de lei pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţii publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie a persoanelor”, arată sursa citată.

De asemenea, au fost întocmite şase dosare penale, în care sunt cercetate şase persoane, pentru zădărnicirea combaterii bolilor (conform art. 352 din Codul Penal).

“Mulţumim operatorilor economici din industria HORECA şi angajaţilor acestora care respectă normele de protecţie împotriva răspândirii infecţiilor cu Sars-CoV-2, dar şi tuturor cetăţenilor responsabili care au înţeles importanţa măsurilor de protecţie sanitară”, precizează MAI. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

Măsura de carantinare zonală se prelungeşte cu 14 zile pentru comuna Ciorogârla de marţi dimineaţa

Publicat

Măsura de carantinare zonală se prelungeşte cu 14 zile pentru comuna Ciorogârla de marţi, de la ora 5,30, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului – Judeţul Ilfov, transmis AGERPRES.

Ca urmare a analizei de risc efectuată de către Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Ilfov şi a avizului Institutului Naţional de Sănătate Publică, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a adoptat luni, în şedinţă extraordinară, Hotărârea nr. 5, prin care s-a făcut propunerea de prelungire a măsurii de carantinare zonală pentru comuna Ciorogârla.

Propunerea a fost înaintată către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Şeful DSU, secretar de stat dr. Raed Arafat, a emis luni Ordinul nr. 6230 privind prelungirea măsurii de carantină zonală pentru comuna Ciorogârla, judeţul Ilfov. AGERPRES

Citește mai departe

EVENIMENT

DN 17, blocat la limita cu judeţul Cluj din cauza unor grinzi de beton căzute pe carosabil

Publicat

Drumul Naţional 17 a fost blocat total, luni seara, în localitatea Reteag, aflată la limita cu judeţul Cluj, din cauza unor grinzi de beton căzute pe carosabil dintr-un trailer, potrivit datelor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Incidentul s-a produs la kilometrul 11+600.

Trailerul era tractat de un cap tractor care circula pe ruta Dej – Beclean.

Poliţiştii s-au deplasat în zonă până la reluarea traficului rutier, circulaţia fiind dirijată pe Drumul Judeţean 172 F, pe ruta Braniştea – Mica – Dej. AGERPRES

Citește mai departe