Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

Publicat

Un ceas de lux, în ediție limitată, dedicat orașului Alba Iulia și aniversării a 100 de ani de la Marea Unire a fost lansat de către unul dintre cele mai cunoscute branduri de profil din lume: Tissot. Ceasul special în ediție limitată, produs în doar 1918 piese, omagiază aniversarea a o sută de ani de la Marea Unire și costă 2.900 de lei.

În cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artiști români de la atelierul de creație Șezi din Hăpria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran.

Potrivit prezentării producătorul ceasului, cadranele ”pun în evidență tradițiile românești prin cercurile lor armonioase, inspirate din dânsul popular românesc, horă”.

Prezentarea ceasului Tissot, dedicat României

Hora este reprodusă pe fondul secundarului periferic, unde sunt simbolizați 9 dansatori care se țin de mână și formează astfel un cerc. Fiecare om reprezintă una din cele 9 regiuni ale României, dansând împreună așa cum au făcut-o pentru prima oară la 1918.

Culorile steagului României, roșu, galben și albastru, sunt înserate în mod elegant în partea de jos a cadranului. Pentru a sublinia simbolul horei, la cadranul rotund al orelor și cel al secundelor s-a adăugat o fereastră rotundă pentru data, o particularitate a acestei ediții limitate.

Acest model emblematic pentru Tissot a fost ales anume pentru că designul fațetat al cadranul orelor amintește de „Coloana Infinitului” creată de sculptorul Constantin Brâncuși.

ceas

Pe marginea cadranului exterior, triunghiurile albastre preiau motive tradiționale din sculpturile și broderiile românești. În arta populară, aceste triunghiuri simbolizează porțile care ne conduc către lumile cerești și viață veșnică.

Limbile au fost albăstrite pentru a reproduce nuanța de „albastru de Voroneț”, astfel denumită după culoarea exterioară a mănăstirii medievale Voroneț din Moldova.
Cureaua din piele de vițel, cu textură de aligator, evocă și ea, prin culoare și cusături, albastrul de pe steag.

Citește și: VIDEO Ceasurile Tissot dau (h)ora exactă de la Hăpria. Reportaj în atelierul ȘEZI, cu reprezentanții brandului elvețian

Particularități ale designului

Pe capacul transparent al carcasei este imprimată silueta unei stele, replică a cetății Vauban de la Alba Iulia văzute de sus, unde s-a semnat unirea provinciilor românești pe 1 decembrie 1918 și s-a inaugurat o nouă era pentru România.

În cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artiști români de la Șezi – Hăpria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran. Fiecare ceas și fiecare medalie sprijină asociația „Free Miorița: Lumină pentru România”, al cărei scop este să aducă electricitate în cele mai izolate case din țară.

Tissot este o companie elvețiană înființată în 1853 cu prezență în 160 de țări și este liderul producătorilor de ceasuri elvețiene din punct de vedere al numărului de unități vândute anual.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

FOTO. Weekend dedicat experiențelor SENZORIALE, la Iulius Mall Cluj: Street Food Picnic și Festivalul ARGO

Publicat

04 1 e1714137327306.png

Ești pregătit pentru un weekend plin de experiențe senzoriale în Iulius Parc? În acest final de săptămână, food-truck-urile de la Street FOOD Picnic – ediția de primăvară, te așteaptă cu o varietate de sortimente internaționale savuroase, iar lineup-ul vibrant de DJ te invită la dans și multă distracție. Tot în Iulius Parc vei descoperi și o lume a experimentelor captivante în cadrul Argo Fest, eveniment științific dedicat pentru întreaga familie.

argoargo

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FOTO Transapuseana: A fost recepționat lotul I al celui mai spectaculos drum din Alba. O nouă destinație de vară în județ

Publicat

foto transapuseana: a fost recepționat lotul i al celui mai

FOTO Transapuseana: Vicepreședintele Consiliului Judeațean Alba, Marius Hațegan, a anunțat vineri că instituția a recepționat lucrările la lotul I al unuia dintre cele mai frumoase drumuri din țară. Este vorba despre Transapuseana sau Transalpina de Apuseni. Lotul II va fi recepționat în august. 

Drumul străbate pe de o parte una dintre cele mai frumoase regiuni din țară, cu păduri vechi, neumblate și cu puncte de belvedere aflate pe creasta muntelui, dar totodată și una…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

FCU Craiova 1948 – „U” Cluj. „Șepcile roșii” LUPTĂ pentru a obține primul loc în play-out

Publicat

438081789 1072291041018304 1759389965002682957 n e1714144230971.jpg

FCU Craiova 1948 și FC Universitatea Cluj se vor întâlni sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 17:30 pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Craiova unde vor disputa partida din etapa cu numărul șapte a play-out-ului Superligii, deplasare în urma căreia „U” Cluj trebuie să obțină victoria pentru a deveni lider în play-out.

FC Universitatea Cluj vine după o victorie obținută pe teren propriu împotriva echipei Poli Iași, victorie care a îndepărtat-o la opt puncte de…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, marea sărbătoare care precede Floriile. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat

calendar ortodox: 6 octombrie, apostolul toma, patronul arhitecților. de unde

Sâmbăta lui Lazăr sau Moșii de Florii, este o sărbătoare creștină ortodoxă care precede Floriile și Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor (Săptămâna Sfântă).

Această sărbătoare cade în fiecare an în sâmbăta dinaintea Duminicii Floriilor și este celebrată pentru a comemora evenimentul biblic al învierii lui Lazăr din Betania de către Isus Hristos, așa cum este relatat în Evanghelia după Ioan (Ioan 11:1-45).

Învierea lui Lazăr

Potrivit Bibliei,…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe