Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO. CLUJUL DE ALTĂDATĂ. Ce și cât citesc studenții de la Universitatea din Cluj într-o lună

Publicat

bcu 1890.jpg

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

O raită pe la Biblioteca Universității este întotdeauna o chemare ispititoare pentru un intelectual și o curiozitate profesională pentru un ziarist. Mai ales azi când tineretul universitar se manifestă atât de zgomotos în afara zidurilor Universității, se întreabă mulți, părinți, rudenii și public deopotrivă, când, cum și ce studiază, dacă studiază odraslele lor? Există o credință destul de greșită în marele public, despre viața ce o duce acest tineret în centrele universitare. Cine zice student, zice tinerețe, adolescență, idealism, elan generos, romantism, chefuri, persiflare a tot ce este sobru și grav. Scriitorii sau ziariștii au prezentat mai întotdeauna viața universitară sub acest aspect, trecând cu indiferență, sau în cel mai bun caz cu ironie peste preocupările serioase, peste activitatea pur școlărească a studenților.

Iată de ce este foarte greu să convingi pe omul de pe stradă și chiar pe cei cari au trecut prin anii uceniciei intelectuale, că tineretul învață chiar, și îl preocupă nu numai balurile și chefurile, dar și problemele științifice.

Vă veți întreba unde, când și ce învață acest tineret studios? Unde? La Biblioteca Universității.

Căldura din bibliotecă

Biblioteca Universității este frecventată în cea mai mare parte de către studenți, particularii se interesează mai puțin de ea. Asta și pentru motivul că punga le permite să-și procure cărțile de la librării. Studenții însă nu-și pot permite acest lux. Nu-i…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Peste 60 de premise de conducere și certificate de înmatriculare reținute de polițiști în weekendul care a trecut

Publicat

botoșani: peste 60 de premise de conducere și certificate de

Publicitate

În weekendul care a trecut, polițiștii botoșăneni au organizat 20 de acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și au intervenit la peste 100 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Alexandra – Carla, prima femeie din Botoșani admisă la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești

Publicat

alexandra – carla, prima femeie din botoșani admisă la Școala

Publicitate

Alexandra-Carla, Gabriel, Robert- Gil, Ruben-Corneliu, Alin, Alexandru, Claudiu-Dumitrel, Pavel-Daniel, Ionel-Bogdan, Sebastian și Andrei-Cătălin sunt 11 tineri din județul Botoșani care urmează cursurile Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești, seria februarie – decembrie 2025.
De astăzi, aceștia au început stagiu de pregătire la ISU Botoșani.
Printre ei se află și Alexandra – Carla, prima…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,1, s-a produs luni dimineața în județul Buzău

Publicat

cutremur 1.jpg

Publicitate

Un cutremur slab, cu magnitudinea 3,1, s-a produs luni dimineața, la ora 7:25, în județul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informațiilor publicate de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Cutremurul s-a produs la adâncimea de 140 km în apropierea următoarelor orașe: 53 km vest de Focșani, 59 km nord-vest de Buzău, 61 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 70 km est de Brașov și 85 km nord-est de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

CALENDAR ORTODOX 2025: Sfântul Sfințit Mucenic Ipatie, Episcopul Gangrei

Publicat

calendar ortodox 2025: sfântul sfințit mucenic ipatie, episcopul gangrei

Publicitate

Acest Sfânt Mucenic s-a născut în Cilicia,în a doua jumătate a secolului al III-lea și a fost hirotonit episcop al Gangrei, în Paflagonia, Asia Mică( în regiunea  Anatolia din Turcia de azi). A fost unul dintre cei 318 părinți care au participat la Primul Sinod Ecumenic de la Niceea, din anul 325, condamnând împreună cu ceilalți Sfinți Părinți erezia lui Arie, în prezența împăratului Constantin cel Mare (306-337).

Sfântul Ipatie a ajuns…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe