Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO. CLUJUL DE ALTĂDATĂ. Ce și cât citesc studenții de la Universitatea din Cluj într-o lună

Publicat

bcu 1890.jpg

Cluj24 prezintă fragmente din Clujul de altădată, surprinse de ziariștii din perioada interbelică și culese din gazetele vremii de Felix Ostrovschi de la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) Cluj-Napoca.

O raită pe la Biblioteca Universității este întotdeauna o chemare ispititoare pentru un intelectual și o curiozitate profesională pentru un ziarist. Mai ales azi când tineretul universitar se manifestă atât de zgomotos în afara zidurilor Universității, se întreabă mulți, părinți, rudenii și public deopotrivă, când, cum și ce studiază, dacă studiază odraslele lor? Există o credință destul de greșită în marele public, despre viața ce o duce acest tineret în centrele universitare. Cine zice student, zice tinerețe, adolescență, idealism, elan generos, romantism, chefuri, persiflare a tot ce este sobru și grav. Scriitorii sau ziariștii au prezentat mai întotdeauna viața universitară sub acest aspect, trecând cu indiferență, sau în cel mai bun caz cu ironie peste preocupările serioase, peste activitatea pur școlărească a studenților.

Iată de ce este foarte greu să convingi pe omul de pe stradă și chiar pe cei cari au trecut prin anii uceniciei intelectuale, că tineretul învață chiar, și îl preocupă nu numai balurile și chefurile, dar și problemele științifice.

Vă veți întreba unde, când și ce învață acest tineret studios? Unde? La Biblioteca Universității.

Căldura din bibliotecă

Biblioteca Universității este frecventată în cea mai mare parte de către studenți, particularii se interesează mai puțin de ea. Asta și pentru motivul că punga le permite să-și procure cărțile de la librării. Studenții însă nu-și pot permite acest lux. Nu-i…

Vezi mai mult pe Cluj24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

FOTO: Sfânta Liturghie în cadrul Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob” în biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea

Publicat

foto: sfânta liturghie în cadrul cercului pastoral misionar „sfântul ioan iacob”

Publicitate

Într-o atmosferă de rugăciune, comuniune și profundă trăire duhovnicească, biserica Parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Horodiștea a devenit astăzi locul în care inimile și gândurile preoților și credincioșilor s-au unit în jurul luminii credinței. A fost o zi aparte, marcată de întâlnirea Cercului Pastoral-Misionar „Sfântul Ioan Iacob”, care a adus împreună slujitori ai altarului și suflete dornice de întărire…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Senatorul PSD Doina Federovici cere ambulanțe noi pentru Botoșani

Publicat

senatorul psd doina federovici cere ambulanțe noi pentru botoșani

Publicitate

Atunci când sănătatea este în joc, fiecare minut contează. Pentru cei aflați în situații critice, ambulanțele poate face diferența. Din acest motiv, starea tehnică a ambulanțelor și prezența lor în timp util pe teren este o chestiune de siguranță publică și de respect față de viața botoșănenilor.

În acest context, senatorul PSD Doina Federovici a adresat, de la tribuna Senatului, o întrebare oficială șefului Departamentului pentru…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Localitatea săracă din județul Botoșani care poate deveni pion principal în reconstrucția Ucrainei

Publicat

localitatea săracă din județul botoșani care poate deveni pion principal

Publicitate

Darabani, cel mai nordic oraș din România, ar putea deveni port terestru și un punct cheie în reconstrucția Ucrainei de după război. Autoritățile locale fac demersuri, inclusiv în relația cu Ucraina, pentru deschiderea unui nou punct vamal cu țara vecină, dar și realizarea unui hub economic la graniță, scrie ADEVĂRUL

Discuțiile privind reconstrucția Ucrainei includ și viitorul zonelor de frontieră care au șansa de a se transforma în…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Senat: Descurajarea consumului de droguri, prin introducerea unor sancțiuni progresive – adoptare tacită

Publicat

senat: 4 martie – dezbatere publică generată de propunerea legislativă

Publicitate

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă a S.O.S. România care vizează reducerea consumului de droguri în rândul minorilor și al tinerilor prin aplicarea unor sancțiuni progresive și măsuri de reabilitare obligatorii.

Nota de adoptare tacită a propunerii legislative, pentru care termenul de dezbatere și vot s-a împlinit pe 27 iunie, a fost prezentată de președintele Senatului, Mircea Abrudean, care a condus ședința de luni a…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe