Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea DEFINITIVĂ a Hotelului Intercontinental din București

Publicat

colaj controale anpc intercontinental bucuresti

Hotelul Intercontinental din București ar putea fi închis de comisarii de la Protecția Consumatorilor deoarece nu a remediat neregulile descoperite la controalele de săptămâna trecută. Unitatea a fost amendată cu 100.000 de lei.

ANPC anunță că a făcut trei controale succesive la Intercontinental, iar reprezentanții hotelului nu au reușit să remedieze neregulile.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea DEFINITIVĂ a Hotelului Intercontinental. Nici după trei controale nu s-au remediat neregulile

Echipe ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București (CPCMB) au realizat o acțiune de control, pe 19 mai, la Compania Hotelieră Intercontinental România SA.

În urma verificărilor, au fost aplicate 6 amenzi contravenționale în valoare totală de 50.000 lei și s-au dispus măsurile complementare de „oprire definitivă de la comercializare a produselor la care s-au înregistrat nereguli, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor a bucătăriei, oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor a 10 camere verificate și a centrului SPA și propunerea sancțiunii complementare de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea DEFINITIVĂ a Hotelului Intercontinental. Ce nereguli au găsit comisarii ANPC

Abaterile de la legislație constatate de comisarii CPCMB au fost următoarele: „utilizarea unor produse din carne și pește fără elemente de identificare și caracterizare și dată limită de consum, elemente fără de care nu se poate stabili conformitatea acestora, utilizarea unor produse refrigerate cu data durabilității minimale schimbată o altă dată de expirare (produse cărora li s-a schimbat starea termică prin congelare), folosirea, atât în blocul alimentar, cât și în minibarurile din camere, a unor produse cu data limită de consum depășită, existența unor preparate finite calde depozitate la temperatura mediului ambiant sau în spatii frigorifice, fără respectarea condițiilor de temperatură, conform legii, utilizarea, la bucătărie, a unor legume cu modificări organoleptice, precum și a unor produse congelate, cu arsuri de congelare, nerespectarea vecinătăților produselor alimentare, în spațiile frigorifice, precum și depozitarea băuturilor direct pe paviment, existența unor condiții igienice necorespunzătoare atât în camerele de hotel, cât și în centrul SPA, lipsa informații privind utilizarea electronicelor și condiții deficitare de amenajare a spațiilor de cazare, care pot pune în pericol viața sau sănătatea consumatorilor (tencuială exfoliată, prize desprinse din perete, cabluri neizolate, geamuri crăpate, protecția unei trepte de la scara de acces la saună deteriorată)”.

Potrivit ANPC, în ziua următoare, au fost verificate măsurile dispuse către operatorul economic. Deficiențele nu erau remediate, iar comisarii CPCMB au decis extinderea verificării la toate camerele libere ale hotelului.

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au propus închiderea DEFINITIVĂ a Hotelului Intercontinental. Încă 4 amenzi, la al doilea control

Ca atare, sancțiunile adăugate sau rămase în vigoare în a doua zi de control au fost: „alte 4 amenzi contravenționale în valoare de 35.000 lei, menținerea măsurii de oprirea temporară a prestării serviciului până la remedierea deficiențelor pentru bucătărie, centrul SPA și 10 camere de cazare, cărora li s-au adăugat încă 20 de camera (măsura aplicându-se, în total pentru 30 de camere și propunerea de închidere temporară a unității pe o durată de cel mult 6 luni”.

Al treilea control a avut loc o zi mai târziu, comisarii constatând din nou neîndeplinirea măsurilor și găsind, în continuare materii prime expirate, în spațiul de depozitare al produselor alimentare, preparate finite neetichetate, materii prime congelate cu data limită de consum schimbată, preparate gata montate pe farfurii pentru a fi servite, deși bucătăria era oprită de la funcționare și 2 camere ocupate deși erau oprite de la funcționare.

Ca urmare, a mai fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare totală de 15.000 lei, ajungându-se, astfel, la amenzi în valoare totală de 100.000 lei. De asemenea, comisarii au propus sancțiunea complementară de închidere definitivă a hotelului.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului. Forme de salut în lume și în România

Publicat

21 noiembrie: ziua mondială a salutului. forme de salut în

21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului. Este o sărbătoare internațională celebrată anual la această dată, care promovează importanța salutului ca un gest simplu, dar puternic, ce poate aduce oamenii mai aproape unii de alții, indiferent de cultură sau naționalitate.

Ziua Mondială a Salutului a fost lansată pentru prima dată în anul 1973 de către Brian W. McCormack, un om de afaceri din Statele Unite, cu scopul de a…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”

Publicat

varga e1732091678910.jpg

Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele

Publicat

whatsapp image 2024 11 20 at 13.29.37 1.jpeg

Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc

O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi

Publicat

ninge în apuseni și Șureanu: la munte, iarna a venit

În seara de 20 noiembrie 2024,  prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.

Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe