EVENIMENT
VIDEO: Controale la peste 250 de magazine Penny din țară. Ce nereguli au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor
Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Alimentelor (ANPC) au controlat peste 250 de magazine Penny din țară, unde au găsit foarte multe nereguli: de la produse expirate, congelate în exces, la etichetare greșită și vitrine cu praf și insecte.
ANPC a dat amenzi de peste 3,5 milioane lei.
ANPC a amendat, cu peste 3,5 milioane lei, un număr de 256 de magazine Penny, din toată țara, potrivit unui comunicat transmis luni Autoriatea Națională.
„Au fost controlate 256 de magazine, aparținând lanțului Penny, dintre cele 306 pe care compania Rewe România SA le administrează în țara noastră. Pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni: 333 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 3,5 milioane de lei, 110 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de peste 100.000 lei, oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 29 de unități, închiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 6 magazine, din județele Bacău (4 unități), Prahova (o unitate), Giurgiu (o unitate)”, arată ANPC în comunicatul citat.
VIDEO: Controale la peste 250 de magazine Penny din țară: Ce nereguli au fost găsite
Comisarii ANPC au găsit, între nereguli, produse alimentare cu data limită de consum depășită, legume și fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, cu miros modificat, produse congelate cu exces de gheață și modificări de miros, băuturi alcoolice comercializate cu deficiențe de etichetare (lipsa unor ingrediente de pe etichetă), ouă vândute sparte în cofraj, produse alimentare depozitate direct pe paviment.
De asemenea, au fost găsite vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare, praf, iar cuptoarele de la raioanele de panificație-patiserie erau neigienizate corespunzător și se foloseau tăvi arse.
Comisarii ANPC mai spun că au găsit și alte nereguli: condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, deficiențe de etichetare a produselor alimentare și nealimentare (lipsa unor mențiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română etc.), comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate, nerespectarea regimului promoțiilor (nu se menționează perioada în care se derulează promoția, nu există la vânzare produsul de referință pentru pachetele multi pack), folosirea unui spațiu de depozitare neigienizat corespunzător, cu paviment deteriorate; nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători; neafișarea ingredientelor cu potential allergen al produselor care se vindeau vrac; lipsa afișării prețului unor produse, la raft, existența unor neconcordante între prețul produsului de la casa de marcat și cel de la raft.
(sursa: Mediafax)
21 noiembrie: Ziua Mondială a Salutului. Este o sărbătoare internațională celebrată anual la această dată, care promovează importanța salutului ca un gest simplu, dar puternic, ce poate aduce oamenii mai aproape unii de alții, indiferent de cultură sau naționalitate.
Ziua Mondială a Salutului a fost lansată pentru prima dată în anul 1973 de către Brian W. McCormack, un om de afaceri din Statele Unite, cu scopul de a…
Citește mai mult pe Alba24.ro
EVENIMENT
Nelu Varga (CFR Cluj) l-a ÎMPRUMUTAT cu bani pe Mircea Geoană. „Suntem prieteni, l-am AJUTAT ca om”
Nelu Varga, patronul echipei de fotbal CFR Cluj, l-a împrumutat pe candidatul independent la prezidențiale Mircea Geoană cu o sumă de sub 100.000 de euro. Omul de afaceri clujean a explicat că Geoană i-a promis că îi va returna banii în decembrie 2024 și că l-a împrumutat în virtutea prieteniei pe care o au de zeci de ani, scrie Context.ro. Oare banii împrumutați lui Geoană sunt din cele peste 60 de milioane de euro pe care Varga i-a luat, la rândul său, cu împrumut de la…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Analiză UBB a antreprenoriatului din România. Daniel David: Politicienii au intenții bune, dar trebuie evitate extremele
Situația antreprenoriatului din România a fost analizată de o echipă de cercetători de la FSEGA din cadrul UBB. Rezultatele arată că peste 63% dintre români consideră că există condiții favorabile pentru a începe o afacere în zona în care locuiesc
O echipă de cercetători de la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a lansat miercuri, 20 noiembrie, Raportul de țară…
Citește mai mult pe Cluj24.ro
EVENIMENT
Ninge în Apuseni și Șureanu: La munte, iarna a venit din 20 noiembrie. Imagini surprinse de camerele video de pe pârtiile de schi
În seara de 20 noiembrie 2024, prima ninsoare s-a așternut peste Munții Apuseni și Munții Șureanu. Imaginile capturate de camerele live din Arieșeni și Șureanu arată pârtii și împrejurimi acoperite de zăpadă, pregătind terenul pentru activitățile specifice sezonului rece.
Prognozele meteo indică faptul că temperaturile scăzute din zonă vor continua, ceea ce poate favoriza acumularea zăpezii și pregătirea…
Citește mai mult pe Alba24.ro