Connect with us

EVENIMENT

VIDEO: Controale la peste 250 de magazine Penny din țară. Ce nereguli au găsit inspectorii de la Protecția Consumatorilor

Publicat

Comisarii Autorității Naționale pentru Protecția Alimentelor (ANPC) au controlat peste 250 de magazine Penny din țară, unde au găsit foarte multe nereguli: de la produse expirate, congelate în exces, la etichetare greșită și vitrine cu praf și insecte.

ANPC a dat amenzi de peste 3,5 milioane lei.

ANPC a amendat, cu peste 3,5 milioane lei, un număr de 256 de magazine Penny, din toată țara, potrivit unui comunicat transmis luni Autoriatea Națională.

„Au fost controlate 256 de magazine, aparținând lanțului Penny, dintre cele 306 pe care compania Rewe România SA le administrează în țara noastră. Pentru neregulile constatate, comisarii ANPC au aplicat următoarele sancțiuni: 333 de amenzi contravenționale, în valoare totală de 3,5 milioane de lei, 110 avertismente, oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme, în valoare de peste 100.000 lei, oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru 29 de unități, închiderea unității pentru o perioadă de până la 6 luni, pentru 6 magazine, din județele Bacău (4 unități), Prahova (o unitate), Giurgiu (o unitate)”, arată ANPC în comunicatul citat.

VIDEO: Controale la peste 250 de magazine Penny din țară: Ce nereguli au fost găsite

Comisarii ANPC au găsit, între nereguli, produse alimentare cu data limită de consum depășită, legume și fructe necurățate corespunzător, depreciate calitativ, cu mucegai, cu miros modificat, produse congelate cu exces de gheață și modificări de miros, băuturi alcoolice comercializate cu deficiențe de etichetare (lipsa unor ingrediente de pe etichetă), ouă vândute sparte în cofraj, produse alimentare depozitate direct pe paviment.

De asemenea, au fost găsite vitrine frigorifice insalubre, cu insecte, resturi alimentare, praf, iar cuptoarele de la raioanele de panificație-patiserie erau neigienizate corespunzător și se foloseau tăvi arse.

Comisarii ANPC mai spun că au găsit și alte nereguli: condiții de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, deficiențe de etichetare a produselor alimentare și nealimentare (lipsa unor mențiuni obligatorii, conform legii, lipsa traducerii în limba română etc.), comercializarea unor produse alimentare cu ambalajele deteriorate, nerespectarea regimului promoțiilor (nu se menționează perioada în care se derulează promoția, nu există la vânzare produsul de referință pentru pachetele multi pack), folosirea unui spațiu de depozitare neigienizat corespunzător, cu paviment deteriorate; nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători; neafișarea ingredientelor cu potential allergen al produselor care se vindeau vrac; lipsa afișării prețului unor produse, la raft, existența unor neconcordante între prețul produsului de la casa de marcat și cel de la raft.

(sursa: Mediafax)

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


EVENIMENT

15 mai: „Ziua Familiei”, la Aiud. Cuplurile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie, sărbătorite de Primărie

Publicat

15 mai: „ziua familiei”, la aiud. cuplurile care împlinesc 50

Primăria municipiului Aiud organizează, în data de 15 mai 2024, evenimentul „Ziua Familiei”, în cadrul căruia vor fi sărbătorite familiile care împlinesc 50 de ani de la căsătorie în anul 2024.

În acest context, cuplurile căsătorite în anul 1974, care domiciliază pe raza municipiului Aiud, sunt invitate la Centrul de Informații pentru Cetățeni, în vederea depunerii certificatului de căsătorie, până în data de 9 mai 2024, ora 16:00.

Informaţii suplimentare se pot…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

La ISU Alba au început înscrierile pentru admiterea în instituțiile militare de învățământ. Condiții și documente necesare

Publicat

la isu alba au început înscrierile pentru admiterea în instituțiile

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba au început înscrierile pentru admiterea în instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea iulie-august 2024.

Candidații cu domiciliul sau reședința în județul Alba, pot opta pentru una sau mai multe instituţii de învăţământ în funcție de data stabilită pentru susținerea probelor de…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

VIDEO FOTO. Genocidul armean, comemorat la Cluj-Napoca. ,,Unul dintre cele mai întunecate momente ale istoriei secolului XX”

Publicat

armeni 4.jpg

Un eveniment menit să comemoreze 109 ani de la genocidul armean a avut loc, miercuri seara, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei din Cluj-Napoca, în organizarea comunității armene. Scopul a fost de a onora memoria celor care au suferit în această tragedie, subliniind, totodată, importanța educării publicului și a păstrării memoriei istorice.

,,Privitorule, aș vrea să să te poti împărtăși în și cu durerea noastră, a armenilor, să iei o bucățică din ea,…

Citește mai mult pe Cluj24.ro

Citește mai departe

EVENIMENT

INCENDIU la Sebeș. Mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată au luat foc. Pompierii intervin cu două autospeciale

Publicat

incendiu la sebeș. mai multe deșeuri depozitate într o clădire dezafectată

Un incendiu a izbucnit joi după-amiaza în municipiul Sebeș. Mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată au luat foc. 

Potrivit ISU Alba, Secția de pompieri Sebeș a fost solicitată să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu în municipiul Sebeș.

La sosirea forțelor de intervenție la locul producerii incendiului acesta se manifesta la mai multe deșeuri depozitate într-o clădire dezafectată.

Pompierii au localizat incendiul și lucrează la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Citește mai departe