Connect with us

ACTUALITATE

VIDEO: Cum arată zona închisă de CNAIR pe autostrada A10, la nodul Alba Iulia Nord. Fisuri provocate de o alunecare de teren

Publicat

Circulația rutieră pe o porțiune de circa un kilometru din autostrada A10, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord – Pârâul Iovului, sensul Sebeș – Turda, este închisă timp de 30 de zile pentru remedierea unor deficiențe. În zona respectivă carosabilul a fost afectat de o alunecare de teren, iar pe banda de urgență au apărut fisuri, la circa doi ani de la inaugurare.

Miercuri dimineața, muncitorii au început amenajarea accesului în zona în care au fost semnalate probleme, pe breteaua de ieșire de pe A10, la nodul rutier Alba Iulia Nord. 

Potrivit CNAIR, la cererea constructorului (n.r. firma italiană Pizzarotti), a fost luată decizia ca începând de miercuri, 1 februarie, ora 10:00, timp de 30 de zile, traficul să fie închis pe sensul de deplasare Sebeș – Turda, de pe autostrada A10, pe sectorul cuprins între km 15+760 – 16+800.

Pe perioada instituirii restricțiilor traficul este deviat astfel:

  • ieșirea de pe autostradă se face prin nodul rutier Alba Iulia Nord, prin breteaua 3, către sensul giratoriu de pe DN 1, km 386+140, din care realizează și revenirea pe autostrada A10,  prin utilizarea bretelei de acces 4.

„Menționăm că toate lucrările necesare vor fi efectuate de constructor din fonduri proprii, acestea fiind în perioada de garanție.

Facem apel la conducătorii auto să circule prudent în zona cu restricții și să respecte semnalizarea rutieră din zona lucrărilor”, au transmis reprezentanții CNAIR.

Fisuri și tasare a carosabilului, provocate de o alunecare de teren

Fisurile au fost semnalate pe banda de urgență încă din luna decembrie, în zonă fiind restricționată și prima bandă de mers. Este vorba despre o tasare a carosabilului provocată de o alunecare de teren, în zonă fiind instituite și restricții de viteză, la 60 km/h.

„Firma italiană urmează să facă o expertiză și să fie stabilite cauze posibile pentru această situație. Trebuie să vedem despre ce este vorba, fie o eroare de execuție, fie infiltrații în teren. De asemenea, Pizzarotti va trebui să explice de ce nu a fost găsită această problemă în faza de proiect tehnic, să explice cum și de ce a apărut acum.

Măsurile de remediere trebuie luate în cel mai scurt timp posibil și să fie asigurat cel puțin un fir de circulație. Compania nu are o dată anume până la care să facă expertiza și reparațiile, însă vorbim de cel mai scurt timp posibil. Deocamdată, în zonă am balizat, au fost puse restricții de circulație.

Chiar dacă este vorba despre o alunecare de teren, firma nu este exonerată de responsabilitate, trebuie să asigure reparațiile, lucrările fiind în termenul de garanție”, a declarat în luna decembrie, pentru Alba24,ro, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu.

Probleme de acum doi ani

În 20 iulie 2020, CNAIR anunța că, din cauza ploilor abundente, pe Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, la km 16+30, a avut loc o pierdere locală de stabilitate a taluzului.

„Echipa de specialiști formată din experți ai CNAIR și ai antreprenorului a constatat, la fața locului, că alunecarea de suprafață a taluzului nu a afectat corpul autostrăzii. După definitivarea expertizei tehnice în lucru, luni, 27 iulie 2020 se va adopta soluția de remediere și ulterior se va trece la implementarea acesteia de către antreprenor”, au precizat atunci reprezentanții CNAIR.

Problema nu a putut fi remediată înainte de deschiderea tronsonului, astfel că în zona respectivă circulația s-a desfășurat temporar cu restricții.

Autostrada A10 Sebeș – Alba Iulia – Turda a fost deschisă integral în 30 noiembrie 2021, dar cu alte restricții de circulație la momentul respectiv, în zona alunecării de teren de la Oiejdea (km 20). Circulația a fost reluată în regim normal din noiembrie 2022 în zona respectivă (fusese restricționată o bandă pe sens, în zona dealului Oiejdea, din cauza unor alunecări de teren).

Autostrada A 10 Sebeș – Alba Iulia – Turda

Autostrada A10 face legătura dintre Autostrada A1 si Autostrada A3, pe traseul Sebes – Turda. Licitațiile au fost făcute în 2013, iar lucrările au început în 2014.

Proiectul a fost împărțit în 4 loturi, cu termen de finalizare contractuală 2016.

Lot 1 – 17,00 km de la intrarea pe autostrada în Sebes până la Pârâul Iovului – 15,5 km deschiși circulației în decembrie 2020; restul în noiembrie 2021

constructori: asocierea SC Impresa Pizzarotti & C SpA – SC Pomponio SRL.

Cost: 541.739.137 lei fără TVA

Lot 2 – 24,25 km de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud – deschis circulației în noiembrie 2021

constructori: asocierea Aktor SA – SC Euroconstruct Trading SRL.

Cost: 549.332.494 lei fără TVA.

Lot 3 – 12,45 km de la intrarea în Aiud până la nodul de la Decea – deschis circulației din iulie 2018

constructori: asocierea Tirrena Scavi SpA, Societa Italiana per Condotte d’Acqua S.p.A.

Cost: 420.511.921 lei fără TVA

Lot 4 – 16,30 km de la nodul Decea până în Turda – deschis circulației din iulie 2018

constructori: asocierea Porr Construct SRL, Porr Bau GmbH.

Cost: 470.004.894 lei fără TVA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Circulația rutieră pe o porțiune de circa un kilometru din autostrada A10, în zona nodului rutier Alba Iulia Nord – Pârâul Iovului, sensul Sebeș – Turda, este închisă timp de 30 de zile pentru remedierea unor deficiențe. În zona respectivă carosabilul a fost afectat de o alunecare de teren, iar pe banda de urgență au apărut fisuri, la circa doi ani de la inaugurare.

Miercuri dimineața, muncitorii au început amenajarea accesului în zona în care au fost semnalate probleme, pe breteaua de ieșire de pe A10, la nodul rutier Alba Iulia Nord. 

Potrivit CNAIR, la…

Citește mai mult pe Alba24.ro

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *





Urmăriți Romania24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul:


ACTUALITATE

Botoșani: Cum a ajuns să fie ținut un spital nou-nouț cu lacătul pe ușă patru ani. A costat peste trei milioane de euro

Publicat

index 5 1000x600.webp.webp

Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor, scrie ADEVĂRUL.

Motivele pentru care construcția modernă, cu dotări de top, la nivel european, nu a fost încă recepționată de Compania Națională de Investiții sunt greu de înțeles, dar explicații de tot felul apar an de an.

Epopeea Spitalului de boli paliative din Botoșani începe în anul 2018. Investiția a fost finanțată de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții cu 3.2 milioane de euro.

Spitalul era proiectat cu 20 de saloane şi 84 de…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

APIA Botoșani: Sprijin financiar pentru crescătorii de bovine

Publicat

ferma vaci de lapte.jpg

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), Centrul Judetean Botosani, efectuează plata aferentă ajutorului de stat în sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor, aprobat de Guvernul României sub formă de grant în valoare de 100 euro/cap de animal.

Suma plătită este în valoare de 338.924,58 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), pentru un număr de 18 beneficiari care au accesat această formă de ajutor de stat și un efectiv de 687 bovine de carne și bubaline.

Grantul se acordă beneficiarilor cererilor de plată depuse și aprobate în baza Ordonanței Guvernului nr.13/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Școala de elită a textiliștilor români. Fac practica la fabrici care produc pentru mari branduri din Europa

Publicat

index 3 996x600.webp.webp

Botoșani se poate lăuda cu una dintre cele mai bune școli de meseriași confecționeri din România. Elevii învață să lucreze pe utilaje clasice, dar și de ultimă generație și fac practică la cele mai puternice fabrici din industria textilă din nordul Moldovei, scrie Adevărul.

Județul Botoșani are o tradiție de peste șapte decenii în industria textilă. Chiar și după 1990, unica ramură industrială care a supraviețuit și chiar prosperat la Botoșani a fost industria textilă. Și astăzi în județ funcționează zeci de fabrici, multe cu capital străin, în care lucrează mii de oameni.

Ceea ce a atras ca un magnet investitorii străini în domeniul confecțiilor este forța de muncă calificată din Botoșani. Aici sunt cei mai buni…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe

ACTUALITATE

Se întrerupe apa în municipiul Botoșani! Care sunt zonele afectate

Publicat

apa robinet.jpg

S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani anunță întreruperea furnizării apei, mâine 11 aprilie 2024, în intervalul orar 09:00 – 15:00, pentru executarea lucrărilor de remediere a avariei localizată pe str. Doboșari (zona Izvor).

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate pe străzile Ștefan cel Mare, Doboșari, Hatman Arbore, Luizoaia, Aleea Iacob Iacobovici, A.N.L. Cișmea.

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei,  consumatorii sunt rugați să-şi constituie rezervele de apă necesare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News

Ultimele articole pe…

Citește mai mult pe Botosani24.ro

Citește mai departe